Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Most ki a hülye?

Most ki a hülye?

Figyelt kérdés
Nem osztok meg magamról semmit és a kollégákkal is keveset beszélek, mert ilyen a természetem, miközben rengeteg magánéleti dolgom van, amit nem szeretnék megosztani munkatársaimmal és ezért kinéznek folyamatosan. Na most miért kötelességem megosztani az én jó életemet a kollégákkal, holott soha nem hívnak meg például buliba vagy egyéb eseményekre és most is volt egy, ahová nem hívtak. Soha nem beszélek semmiről és erre odajön az egyik felettesem, hogy "te más világban élsz és azért néz ki a többi kolléga". Én, ha nem szeretném megosztani az én magán dolgaimat, akkor miért néznek hülyének? Van olyan műszak, amikor egy szót se szólok senkihez és ez egyre gyakoribb, mert semmi témám nincs a többivel pl rühellem a horgászatot és a focit. Na most órákat beszéljek például a szomszédommal töltött időről? Kinek mi köze hozzá. Megmondta a főnök, hogy ezért pikkel mind rám, semmit nem tudnak rólam és nem tudnak mást kitalálni rólam csak annyit, hogy csúnyán beszélek velük, holott már nem is beszélek velük csak, ha munka van. Lassan már az lesz a baj, ha csúnyán nézek.
2024. máj. 19. 22:24
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
77%

Nem tudom, neked mi bajod, a kollégáim nagy részével nincsenek különösebb közös pontjaink, van aki imád túrázni, extrém sportokat, van egy metálos klikk, van 1-2 tipikus átlag anyuka, na engem sem a sportok, sem a metál (hallgatok, de utálok zenéről pofázni, ők meg az a tipikus zenebzik), sem a gyerekek nem izgatnak, de érdekes módon jóban van szinte mindenki mindenkivel, tudok velük beszélgetni, pedig megvannak a saját barátaim is és én sem pofázok magamról a munkahelyen sokat, talán annyit tudnak, hogy van egy barátom meg hogy melyik kerületben lakom meg hogy szeretem a Jagermeistert. Legtöbbször róluk beszélünk, szimplán reagálok arra amit mondanak, elmondom a véleményem, esetleg mondunk 1-1 poént. De hagyom érvényesülni azt, aki imád magáról szövegelni.

Te is tipikusan az az ember vagy, akinek nem sikerült kinőnie a tinikori “mindenki hülye, fúj emberek” korszakát. Egyáltalán nem kell elmesélned az egész életedet a kollégáidnak, de elképesztő, hogy emberek ilyen szociális skillekkel léteznek és azt hiszik, ez normális.

2024. máj. 20. 00:22
 12/16 anonim ***** válasza:
61%
Nos én ugyanez vagyok. Én oda dolgozni járok, nem barátkozni. Nálunk is olyan témák és kibeszélések mennek, hogy az hajmeresztő. Én meg nem vagyok hajlandó ebben részt venni. Kinéznek? Igen. Érdekel ez engem? Nem. Céges bulikra se járok, mert a szabadidőmben nem a pofájukat akarom bámulni. Ezért pl szóltak, én meg közöltem, hogy nincs benne a szerződésemben, hogy a saját szabadidőmről is a cég dönt. Volt pislogás
2024. máj. 20. 05:47
 13/16 anonim ***** válasza:
#4 ja, most már egészen biztos, h nem vagy 100-as.
2024. máj. 20. 07:38
 14/16 A kérdező kommentje:
12 igen. És mit néznének? Mennyit iszok, vagy berúgtam-e? Én se megyek sehová. Inkább elvagyok a szomszédokkal összejárva és ennyi. És, ha nem vagyok százas 4-13 szerint, akkor leszarom. Így jó ez nekem.
2024. máj. 20. 08:27
 15/16 anonim ***** válasza:
76%

Már pedig muszáj egy bizonyos szinten beszélgetni a kollégákkal mert így maga a pokol lesz az összes munkanapod amit a nyugdíjig fogsz eltölteni.

De! Ha úgy sem ismerik a családod az életed és nem látnak munkán kívül...nem muszáj mindenben igazat mondani...hazudhatsz is.

Sokszor azt kell mondani az embereknek amit hallani akarnak, ez a legtöbb helyen így van, többnyire ügyfeleknél de kollégáknál is.

Ha ilyen a kapcsolatod am unkahelyeden az idegileg fog kikészíteni, és most sem vagy toppon......még lejjebb fogsz kerülni ami kihat majd a magánéletedre is.

Jelenlegi munkahelyem nekem is olyan, hogy egyiket sem kedvelem, de muszáj beszélni mert tényleg utálni fognak, és magasról lesz**arni éssssssss ha valami problémád lesz nem fognak segíteni.

2024. máj. 20. 10:04
 16/16 anonim ***** válasza:

Nehéz helyzet. Inkább az a baj, hogy ma egyre több munkahelyen elvárják, hogy valaki jól illeszkedjen be a többi közé-értsd: legyen egyen káposztafej, ugyanolyan. Pl. járjon céges bulikra. Igen, de mi van, ha nem bulizós, a magánéletében se jár bulikra, mert mondjuk utál berúgni?

Aki akár pozitív értelemben véve kilóg a sorból, azt akkor is nagy eséllyel kiközösítik, ha beszélget velük. Akkor az lesz a bajuk, hogy miért nem olyan, mint a többiek.

Nekem főleg akkor szokott ilyen bajom lenni, ha primitívebb emberek közé kerülök, ezek gyorsan kiszúrják, hogy nem vagyok olyan, mint ők és elkezdenek keresztbe tenni. Pl. volt olyan helyem, ahol a kollégák többsége rasszista volt és hallgatólagosan elvárták, hogy én is szidjam a zsidókat, stb. Máshol alap volt a trágár stílus.

Ennek ellenére több munkahelyen szereztem tartós barátságokat is a nekem szimpatikus emberek köréből. De én se barátkoztam bárkivel.

Én a helyedben néha kicsit beszélgetnék pl. az időjárásról, meg hasonlókról.

Amúgy jelenleg a szomszédaimmal vagyok úgy, mint te a kollégákkal. Bunkó prolik, nem sokat tudnak rólam. Irtózom egyik-másikra ránézni is. Köszönök nekik, néha egy-két mondatot váltokm velük, aztán annyi. Persze kombinálnak ők is, de nem érdekel. Pletykásak is, nem akarok alapanyagot adni nekik, valamint nem akarom, hogy folyton kíváncsiskodjanak.

2024. máj. 20. 11:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!