Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Most ki a hülye?

Most ki a hülye?

Figyelt kérdés
Nem osztok meg magamról semmit és a kollégákkal is keveset beszélek, mert ilyen a természetem, miközben rengeteg magánéleti dolgom van, amit nem szeretnék megosztani munkatársaimmal és ezért kinéznek folyamatosan. Na most miért kötelességem megosztani az én jó életemet a kollégákkal, holott soha nem hívnak meg például buliba vagy egyéb eseményekre és most is volt egy, ahová nem hívtak. Soha nem beszélek semmiről és erre odajön az egyik felettesem, hogy "te más világban élsz és azért néz ki a többi kolléga". Én, ha nem szeretném megosztani az én magán dolgaimat, akkor miért néznek hülyének? Van olyan műszak, amikor egy szót se szólok senkihez és ez egyre gyakoribb, mert semmi témám nincs a többivel pl rühellem a horgászatot és a focit. Na most órákat beszéljek például a szomszédommal töltött időről? Kinek mi köze hozzá. Megmondta a főnök, hogy ezért pikkel mind rám, semmit nem tudnak rólam és nem tudnak mást kitalálni rólam csak annyit, hogy csúnyán beszélek velük, holott már nem is beszélek velük csak, ha munka van. Lassan már az lesz a baj, ha csúnyán nézek.
2024. máj. 19. 22:24
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
89%
A munkahelyeden első sorban munkatársakat kapsz nem pedig barátokat.
2024. máj. 19. 22:25
 2/16 anonim ***** válasza:
72%
Azért az írásodból látszik, h te sem vagy 100-as, ennek ellenére abban igazad van, h nem kötelességed bratyizni a munkahelyen. A következményeket viszont kénytelen vagy lenyelni ha igazad van, ha nincs, pl h kinéznek téged.
2024. máj. 19. 22:31
 3/16 anonim ***** válasza:
36%

Jól mondja a fönököd. Ha túl zárkózott vagy, elkezdenek kombinálni és kibeszélni - sajnos ilyen az emberi természet.

Próbálj felszínes témákat találni, csak lesz valami közös a focin meg a horgászaton kivül. Vagy ha nem tudsz miről beszélni velük, figyelmes hallgatóság lehetsz, néha visszakérdezel, hogy úgy tünjön érdekel a téma.

2024. máj. 19. 22:33
 4/16 A kérdező kommentje:
Na te kettes jó nagy seggfej vagy, ha ennyiből kiszúrod, hogy nem vagyok 100-as. Rólatok írok. Ha már nem állok be a nyomorult sorotokba és nem nézem a sorozataitokat a tv-ben, akkor már nem is lehetek normális. Hát ez tényleg egy nyomorult világ.
2024. máj. 19. 22:35
 5/16 anonim ***** válasza:
72%

Mindig nehéz különcnek lenni és különbözni az átlag emberektől. Értetlenség lesz az osztályrészed.

Igaz, hogy a munkahelyen nem barátkozni kell, de azért nem árt a jó légkör. Nos, mindez rajtad múlik, ha úgy érzed, nincs kedved unalmas beszélgetésekben részt venni, akkor fogadd el, hogy nem tudnak veled mit kezdeni. Ne törődj vele, mit gondolnak rólad, leköti őket azon való rágódásuk, hogy te mit gondolsz felőlük. (Murphy törvénye)

Majd hozzászoknak, hogy te ilyen vagy és kész.

2024. máj. 19. 22:39
 6/16 anonim ***** válasza:
52%

Túlzásnak éreztem elsőre a második választ, de a Kérdező reakcióját elnézve helyénvalónak tűnik.

Itt azért valószínűleg többről van szó, mint hogy nem beszélgetsz velük.

2024. máj. 19. 22:48
 7/16 anonim ***** válasza:
85%

Gondolom, van egy jópár dolog, ami rád jellemző, de nem igazán magánügy, ilyenről okos lehet neked is beszélni. Mondjuk, hogy hétvégén bringáztál a haverjaiddal vagy családi szülinap lesz és grilleztek a kertben, vagy angolul tanulsz, és most léptél szintet, ilyesmi semleges témák. Miért kéne órákig beszélni? Semmi extra, mondasz két mondatot, aztán továbbkérdezel, hogy "és te, Gábor" (tetszőleges kollega), aztán ennyi, hátra lehet dőlni. Vagy csak kérdezz valamit, amiről ők mesélnek éppen, pl. "és, meccs után beültetek egy sörre valahova?" vagy "valaki csinált már Balaton átúszást közületek? tééényleg, és hogy is megy ez?", stb., aztán megint hátra lehet dőlni és mesél.

Persze igazad van, minimális beilleszkedés nélkül is lehet dolgozni, de mint látod, kellemetlen. A legtöbb kollegádnak (legyen jó fej vagy rossz fej, mindegy) van egy olyan minimális elvárása, hogy néha egy-két mondattal azért legalább minimálisan kapcsolódj. Valószínűleg attól tartanak, hogy a/lenézed őket, b/annyira le vagy szakadva intelligenciában, hogy nem tudsz kinyögni egy mondatot se, c/mindkettő. Az ilyen félelmeket lehet a fentihez hasonló minimális önkéntes interakcióval oszlatni, és érdemes is, mert könnyebb lesz tőle. Végső esetben még kiderül valamelyik kollegáról, hogy egész jó arc, az se lenne nagy baj...

2024. máj. 19. 23:00
 8/16 anonim ***** válasza:
88%

Azt én sem szeretem, ha belemásznak a magánéletembe és ha diplomatikusan határt szabok, akkor megbélyegeznek. De igaz ami igaz, a munkahely is egy szociális tér, ha tetszik ha nem. Semleges témák azért kellenek, mert a szimpátia meg fogja könnyíteni a munkavégzést, a csapatmunkát. Ha téged nem érdekel az őket érdeklő téma, akkor is illik pár mondatban meghallgatni őket. "Na, nyert a csapatod, Béla? Múltkor mondtad, hogy várod a meccset." Udvariasság.

Mi is itt olvassuk a kérdésedet, kedvesek vagyunk, hogy téged figyelembe veszünk, válaszolunk. Biztosan jól esik. Nem?

2024. máj. 19. 23:16
 9/16 anonim ***** válasza:
49%
Munkatársakkal nem barátkoznèk èn se. Semmi magánèletet nem osztok meg a párkapcsolatomrol még a barátaimnak se. Szerintem te csinálod jól. Örülj neki,hogy nem hívnak sehova ,teljesen eltérő a mentalitásuk is.
2024. máj. 19. 23:24
 10/16 anonim ***** válasza:
35%

mondjuk valószínűleg főnök is nehezen tűri idegekkel, hogy folyton bunkózol és teszed az agyad, hogy te jujjdemegvagysértődve, most próbálj meg egy pillanatra kilépni a saját, mindenkit lenéző, bunkó kis látásmódodból, és gondolj bele, milyen megterhelő egy antiszociális hatévest kerülgetni egész nap.

az meg eleve mégis hogy merül fel benned, hogy valaha meghívnának bárhova, ha ekkora görcs vagy?

2024. máj. 19. 23:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!