Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A nőiesség eszenciája az...

A nőiesség eszenciája az odaadás,behódolás,önfeláldozás?

Figyelt kérdés
Néha úgy érzem a női mivolt a másikért való létezés. Először egy férfinek adjuk oda a testünket, hogy örömét lelje bennünk. Az ő öröme (orgazmusa) által megfoggan bennünk egy élet aki a mi testünkből táplálkozik és születése után is a legfontosabb szereplői leszünk az eleteben, háttérbe szorítva saját lenyunket. Mintha nőnek lenni egy isteni önzetlen gondoskodast jelentene. Egy magát feladó fény a másik életében. Ezt gyönyörűnek talalom a maga módján,de tényleg igy lenne?
máj. 9. 12:11
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egyáltalán nem így van.
máj. 9. 12:17
 2/19 anonim ***** válasza:
10%

Így is fel lehet fogni, bár ezen rengeteg nő kiakad valami oknál fogva ebben a verzióban.

Formáljuk át inkább arra egyszerűen, hogy odaadás, szeretet, gondoskodás, és máris szebben hangzik.

Manapság a modern, liberális nő arra okítja a másikat, hogy férfiért élni, kiszolgálni, tenni érte nagy badarság.

Éljen a feminizmus?

máj. 9. 12:19
 3/19 Metionin ***** válasza:
94%
Bullshit. Régen sem azért voltak kiszolgáltatva a nők, mert ők így akarták teljesíteni a női princípiumot, egyszerűen nem volt választásuk. A nő ugyanolyan egyén, mint a férfi, a teste, méhe stb. a magánügye és a saját döntésének kell lennie, hogy mire használja. Szerencsére ma már nem kell senkinek feláldoznia magát csak azért mert két x kromoszómával született.
máj. 9. 12:19
 4/19 anonim ***** válasza:
94%
Akár így is lehet. De van aki nem akar sem dugni sem gyereket. Tehát rájuk ez nem igaz.
máj. 9. 12:22
 5/19 anonim ***** válasza:
93%
Csak, hogy egy random példát mondajak: kevés nőisebb dolog van, mint egy femme fatale karakter, és ez ellentéte minden említett tulajdonságnak.
máj. 9. 12:26
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Talán így van,de a sok meddő nő létezése felveti azt a kérdést,hogy akkor mi a helyzet velünk,akik nem tudnak anyaként kiteljesedni?
máj. 9. 12:37
 7/19 Katona Dius ***** válasza:
100%
Hát nem tudom. Én nem azért fekszem le férjemmel, hogy neki jó legyen, hanem hogy mondkettőnknek. És ahogy én is foglalkozok vele, ő is foglalkozik velem. Bár gyermek még nincs, de ő is ugyanúgy megad majd neki mindent, mint én. Ő dolgozik, én a gyerekkel leszek otthon. Vagy fordítve. Nálunk ez is felmerült, lehet én megyek vissza dolgozni, és ő lesz a kicsivel. Őt könnyebben pótolják a munkahelyén, többen vannak ugyanabban a pozícióban, nálunk csak 2-en vagyunk. Plusz ő szívesebben maradna otthon, én kevésbé.
máj. 9. 12:38
 8/19 anonim ***** válasza:
94%

Voltak korok/kultúrák ahol a férfiak azt mondták hogy igenis ez a női lét esszenciája, és azt a nőt akit nem hódol be ennek, a legnagyobb erőszaknak vetették alá.

Van ahol még most is ez van. Még ebben az országban is van ilyen, sőt, a férfiak jelentős része nagyon szeretné, ha a nők tényleg csak az ő oldalbordáik legyenek. Sosem fognak a nőkre úgy tekinteni, ahogy a férfiakra, legyen ez tudatos, vagy tudat alatti.

Viszont nagyon fontos felismerni, hogy csak akkor vagy egy lábtörlő, ha komolyan veszed ezt a gyermeteg férfi vágyat. De nem hiszem, hogy jó ötlet lenne feláldozni az emberi méltóságodat csak azért, hogy behódolj mások infantilis képzelgésének.

Amúgy a világ legnagyobb iróniája, hogy sok férfi (gyilkosok, katonák, vadászok, erőszakos emberek) képzelik istennek magukat, mert képesek a pusztításra. Sok nő meg azért látja magát mások alárendeltjeként, mert képes életet teremteni.

make it make sense.....

máj. 9. 13:18
 9/19 A kérdező kommentje:

Nagyon tetszenek a meglátásaitok,írjatok még☺️

A férfi léthez is leirom a gondolataim,ha már szóba került. Toxikusnak érzem hogy a férfiasság egy mondatban legyen az elnyomással,uralkodassal. A ferfinak védeni kellene a gyengéket az erővel ami megadatott neki,vezetnie és nem elnyomnia. Tisztelni saját magát de a nőt is,hisz lebecsülni azt a nemet aki életet képes adni,nagy butaság. A patriarchális társadalmak legmérgezőbb dolga hogy a férfiak nem egy egész részeként tekintenek a férfiasság nőiesség dolokra,hanem mintha az egyik kevesebbet érne, mint a másik

máj. 9. 13:32
 10/19 anonim ***** válasza:
50%

Egyáltalán nem így van, biológiai értelemben sem.

Ha akarom simán leírhatnám a te véleményed ellentetjét, hogy egy, akár több pasit ki tudunk használni azért, hogy örömet okozzon nekünk, a férfi alkalmatlan a teremtésre, egy új ember létrehozására, csupán egy feladata van, az pedig a magzás. Képtelen a gyermeke táplálására, a teste nem képes nagymértékű átalakulásra, nem tisztul meg minden hónapban. A nő maga a kiteljesedés megtestesülése, hiszen nem csak a saját személyét képes az önmegvalósítás útján végigvezetni, hanem más embereket is képes egyetlen sejttől kezdve akár 50-60 éves koráig vezetni, támogatni, felépíteni.

Én nem úgy gondolom ahogyan te, és nem is úgy, ahogy az előbb leírtam. Arra akartam rávilágítani, hogy ezek nem egzakt tények, csupán nézőpontok. Mindenki gondolhat erre másként, azonban fontos tisztában lenni vele, hogy ezek vélemények és nem tények. Tehát ha egy ember nem a te meglátásod szerint él, attól még semmi rosszat nem tett.

máj. 9. 13:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!