Mitől mérgező egy ember?
Leszív téged. Gyomorgörcsöd van, ha találkozni kell vele. Nem lehet beszélgetni vele, mert mindig lelkiismeretfurdalást, szégyent, bűntudatot érzel a kimondott dolgaid miatt vele szemben. Megpörgeti a valóságodat, érvénytelenít, degradál. Persze általában a "de én csak jót akarok" aranypapírba csomagolja a szart. Ezek az ismertetőjelek.
Hogy mitől ilyen?
Gyerekkori traumák, érzelmileg elhanyagolták a szülők.
Mindent csak ő tud, nem lehet véleményed, mert az úgyis szar és érdemtelen, leszól, kritizál, állandóan gyomorgörccsel mész hozzá (legyen az akár a férjed vagy a szülőd).
Ő nyilván tökéletes, és nagyon okos, te ellenben buta, semmirekellő vagy - de ezt nem mondja, ki, csak oda-odaszúr, ahol a legjobban fáj...
Persze a jogtalan kritikát az én csak jót akarok neked, a te érdeked - és társai mondattal "enyhíti".
A 3-as nagyon jól megfogalmazta.
Apám tipikusan ilyen. Idegbeteg hangulatember, aki képes elkezdeni üvöltözni, mert megszólalta telefonja, vagy vki a pohara mellé rakott egy másik poharat.
Nincs türelme elmagyarázni semmit, mindenkit kritizál, sérteget, aztán 10 perc múlva meg jönne békülni, csak ugye ezt nem lehet a végtelenségig csinálni, mert előbb-utóbb elege lesz vkinek ebből. pl. nekem.
Más véleményét nem fogadja el, a vitáit megnyeri, hiszen üvöltve érvel.
Az emberek kétszer meggondolják, hogy felhívják vagy társaságában legyenek.
A viselkedése miatt senki sem áll igazán közel hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!