Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az internet előtt is jellemző...

Az internet előtt is jellemző volt a szorongás, depresszió az emberek nagy részére?

Figyelt kérdés
2024. márc. 22. 10:04
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
77%
Igen, csak másfajta dolgok miatt szorongtunk. Nem kellett hozzá háború még spanyolnátha, mint ahogy itt írják. Ugyanolyan stressz ment a hétköznapi dolgok miatt. Családi viszályok, féltékenység, szomszédokkal "balhé", a termény, a megélhetés, stb... Csak manapság van ez úgy beállítva, hogy régen mindenki valamiféle zen állapotban élte a nyugodt kis idilli életét... Hát nem.
2024. márc. 22. 11:52
 12/20 anonim ***** válasza:
87%
Kíváncsi vagyok, hány évesek pontozzák le a válaszokat. 🤡
2024. márc. 22. 12:51
 13/20 anonim ***** válasza:
13%

Ennyire nem.

Az okostelók mindent megváltoztattak.

Azelőtt is hülyék voltunk, de nem kellett tartanunk attól hogy valaki felveszi, kiposztolja.

Most egy fotóval tönkre lehet tenni egy emberi életet.

Fúj okostelók.

#Mentsük meg a nappalit.#

2024. márc. 22. 13:36
 14/20 anonim ***** válasza:
70%
Igen, de azóta ez súlyosbodott.
2024. márc. 22. 16:06
 15/20 anonim ***** válasza:
42%
Igen, csak nem ismertük fel és tabu volt róla beszélni.
2024. márc. 22. 19:02
 16/20 anonim ***** válasza:
Igen, rengeteg depressziós, szorongásos ember volt. Ha már csak meg nézzed a magyar költőket akik a 20. század elején volt, vagy akár egyéb híresebb embereket akkoriban, rengeteg depressziós ember volt.
2024. márc. 24. 11:38
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
OFF, de van egy olyan érzésem, hogy olyan emberek válaszolgatnak itt, akik a mai tiktok, insta, bullying témákkal nagyon is tisztában vannak és hatalmas problémának érzik (mert az is), csak épp semmiféle összehasonlítási alapjuk nincs a régi időkkel, mivel akkor vagy még nem is éltek, vagy legfeljebb a gondtalan gyermekéveiket taposták. Nem tudták, mi volt a munkahelyeken, a pénzügyekről annyi tudomásuk volt, hogy a családjuknak van vagy nincs (hogy miért nincs, vagy milyen küzdelmek, játszmák folynak azért az élet ilyen-olyan színterein, hogy legyen, stb) nem láttak bele.
2024. márc. 24. 11:55
 18/20 anonim ***** válasza:
66%

Én azt látom hogy a férfiak vannak elnyomva a nők által rettenetes mértékben. sokan szoronganak hogy nem tudnak ismerkedni, szörnyű azt olvasni ezen az oldalon is pl hogy 30- 40 éves férfiak raknak ki kérdéseket hogy tudnának ismerkedni mert még sosem volt senkijük.

Én meg tudom őket érteni, egyikünknek sem könnyű de ami a társkereső oldalakon és közösségi oldalakon megy az a képmutatás, lenézés, magamutogatás főleg a nőknél és sokan lemennek a férfiak közül papucsba a sok bókkal meg hízelgéssel.... ettől én rosszul vagyok. Én azért szorongok sokat mert nem tudok ismerkedni. Egyszerűen az önbecsülésem ezek a közösségi oldalak teljesen tönkretették. Nincs az ember iránt semmi tisztelet, nincs értelmes párbeszéd, csak elutasítás és lenézés. Ez a mai trend, rosszabb mindennél.

2024. márc. 24. 13:37
 19/20 anonim ***** válasza:
63%

Azért az internet, rátesz egy jókora lapáttal a depresszióra.

A számitástechnika elött a depresszió, még csak gyerekcipőben járt.

Ha holnaptól megszűnne az internet, párhétre vagy többre, elég sokan öngyilkosok lennének.

2024. márc. 24. 20:55
 20/20 anonim ***** válasza:

Huszonéves vagyok, így nincs túl nagy összehasonlítási alapom az internet előtti időkkel. Viszont annyit mégis látok a közvetlen környezetemben, hogy az utóbbi években lettek elfogadóbbak az emberek ilyen téren, lett az is elfogadottabb, ha valaki depressziós, küzd szorongással és fel is vállalja, mint előtte.

Mindemellett az internetnek hála egy rakat ember (kirakat)életét láthatjuk, a kiragadott pillanatokkal, amik sokszor még úgy sem tükrözik a valóságot, és amikkel sokan hajlamosak vagyunk összehasonlítgatni a saját életünket. És elég sokszor mi maradunk alul (saját magunk szerint) ebben a nem-létező versenyben, hogy kinek lehet jobb élete. Úgyhogy ilyen tekintetben rontott a net a dolgokon.

2024. júl. 25. 23:19
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!