Szerintetek megérné külön iskolában tanítani a gazdag gyerekeket, és külön a szegényeket?
Kivitelezhetetlen baromságokat beszélsz.
Mi a gazdag, mi a szegény? Melyik gyereknél húzod meg a határt? Mi van akkor, ha hirtelen változik a gyerek családjának a helyzete? Nem tudom, meghal a sokat kereső apa, nyernek a lottón, csődbe megy a cég, anya hirtelen jól jár egy befektetésen?
Akkor a gyereket átrakják a másik suliba? Kötelezően?
Amúgy iskolán kívül is találkoznak. Edzésen, játszótéren, parkban, zeneórán, akárhol. Vagy azt is szétszednéd? Csóri gyerek nem járhat úszni vagy zongorázni, csak x órákra? A parkokban 4-tól 5-ig a gazdagod, utána a szegények mehetnek be?
Komolyan, itt a gyakorin olyan szinten buta ötleteket lehet olvasi, hogy szinte fáj.
Egy gyerek hogy lehet gazdag? Max a szülei.
De ennek amúgy mi értelme lenne?
2# Arra gondoltam, hogy a szegények között is lenne olyan, aki a legjobb, legszebb, legbunkóbb. :) ő ugyanúgy vegzálná a többieket. De nálunk pl sosem ilyen alapon ment a kiközösítés, állítom, hogy nekem voltak a leggazdagabbak a szüleim az általános sulis osztályomban, mi külföldre jártunk minden évben nyaralni meg minden, a többség nem, én mégis ilyen átlag szürke arc voltam, engem ugyan nem bsztattak de én se másokat, az ilyen nagy vagány arcok tök áltag családokból jöttek, a legnagyobb bully meg valami csóró kövér gyerek volt, szerencsére másik osztályba járt nem velünk. Gimiben volt olyan lány, akinek egy ismertebb cég CEOja volt az apja, ő picit lenéző volt másokkal, de nem volt kifejezetten gonosz, nem bunkózott csak látszott rajta, hogy nem barátkozik ám akárkivel😃 A bszogatós bunkó csajok közül az egyik valami csepeli panellakó volt, a barátnője nem tudom, de azt tudom, hogy diákmelózott minden nyáron, hogy legyen pénze, szóval gondolom ők se voltak gazdagok, ránézésre is ezt a turis “hippi” stílust nyomta, akkoriban meg még nem volt annyira divat a turizás, hogy azok is onnan öltözzenek, akinek van pénze. Ja, és soha senki nem azért cseszegette a másikat, mert jujj csóró, hanem az extrovertáltak szálltak rá arra, aki meg se mert mukkanni.
Szóval abszolút nem anyagi helyzettől függ.
Ez egy most is létező dolog.
Akinek van pénze (értsd tényleg van) az magániskolába adja a gyereket. Egyik munkatársam próbálta felvetetni a gyerekét olyan magániskolába ahova politikusok kölykei járnak. Eleve több millió forint volt a beugró, hogy egyáltalán elbírálják, megnézték kik a szülei, milyen kapcsolatai vannak és kellett már ott lévő szülő ajánlása is. Felvették és azt hiszem valami 150-200 ezres tandíja van HAVONTA. Konkrétan egy albérlet árát adják oda, hogy megfelelő közegben legyen a gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!