Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Egy barátnőm megvette Viszkok...

Egy barátnőm megvette Viszkok Fruzsi Tedd rendbe az életed! C. Könyvét. Megérné nekem is?

Figyelt kérdés

Semmi bajom Fruzsival, tényleg. Azt is tudom, hogy az én időkihasználásom speciel borzalmas. Gondoltam, ha baràtnőmnek bevált ez a könyv, jól alkalmaz belőle tippeket, akkor nekem is jól jöhet.

De én nagyon nem vagyok olyan, mint a barátnőm. Nem 8-17:00 között dolgozom az irodában, nagyon nehéz érzelmi és fáradtsági szinteket figyelmen kívül hagyva elterveznem, hogy na akkor a szabadidőmben ezt, meg azt, meg amazt kell megcsinálnom. A legrosszabb a lakás rendbetartása. :/ Nem igazán motivál, inkább alszom vagy megnézek egy filmet.

De muszáj valamit kezdjek magammal, mert nem tartom állapotnak, hogy a lakás állandóan úgy néz ki "mint ahol laknak".

Egyedül élek, mint Fruzsi.

2022. dec. 29. 16:47
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha nagy rajongója vagy Fruzsinak, akkor megveheted. De amúgy klisék vannak benne összegyűjtve, amiket bárhol az interneten megtalálsz, ha rákeresel a témára. Vannak jobb könyvek is erről. Vagy instagramon is van pár oldal, ami ezzel foglalkozik, pinteresten is találhatsz tippeket. Fruzsi könyve sem jobb ezeknél.
2022. dec. 29. 17:01
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

ha úgy érzed hogy téged egy ilyen "trendi életrendbetevős" naplószerűség motivál, akkor tedd azt, engem csak kiidegelnek teljesen. vettem kettőt, meg három ilyen bullet journal szerűséget, egyiket sem sikerült tíz napnál tovább szem előtt tartani.

sokkal egyszerűbb elfogadni, hogy ha én az össze-vissza munkarendemmel, a kissé rendetlen lakásommal, a hajnali kettes fekvés-délelőtt tízkor kelés és három kávé című életmóddal vagyok boldog, akkor azt kell csinálnom és leszrni ki milyen rendezett és filterezett csodacsini, jólnevelt és rendezett kis életet él.

2022. dec. 29. 17:06
 3/10 anonim ***** válasza:
88%
Nyugodtan vedd meg, Fruzsinak biztos használ ha megveszed!
2022. dec. 29. 17:07
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Na és még itt hányan nem olyanok, mint a barátnőd, sőt, nem is olyan mint te.

Én például nem tudnék könyvből élni. Csak ahogy nekem jó.

Én például azt nem látom állapotnak, ha olyan a ház, mint a múzeum, nem pedig olyan, amiben laknak.

Nekem nem itt van a fókusz már. Nem vagyok takarítónő. Egy alap rend van. Mosok, porszívózok, elpakolok nagyjából. De hogy állandóan azon stresszelni, hogy mit sikáljak, na ezt nem tudnám. A nagyobb takarításokra ott a takarítónő. A takarítónő cserébe meg nem tud olyan hajat vágni, mint én, azt meg én csinálom. Bocsi, elkanyarodtam, de nem gondolom, hogy megoldaná az életed, főleg, hogy a depressziót is kulcsszónak látom. De aztán lehet, hogy tévedek, és jó hatással lesz rád. Még mindig el lehet adni, ha nem válik be.

2022. dec. 29. 17:08
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Kérd tőle kölcsön, olvass bele, és ha úgy látod, vedd meg.
2022. dec. 29. 17:12
 6/10 A kérdező kommentje:

Az a baj, 4, hogy a legtöbb barátom tudja, hogy depressziós vagyok és a többségük amolyan nagyon nett típus. Szerintük ott kéne kezdenem a depresszióm kezelését (a pszichológusomon kívül), hogy saját magam körül is rendet teremtek, törekszem valami állandóságra, ha már a jelenlegi munkám (kutató-oktató vagyok egyetemen) időbeosztása eléggé időszakos és random... Tök más problémakörök vannak a félév elején, a félév vége felé meg a vizsgaidőszakba is. Nyilván kissé ki vagyok égve, mert már 10. éve az egyetemen a "második otthonom".

2-es az én munkarendem is ilyen, van, hogy hajnal 2-ig dolgozom, 10-kor kelek, de van, amikor hajnal 5-kor kell kelnem, mert mondjuk iskolába megyek egy kis faluba kutatási adatokat gyűjteni, amiből később cikket kell írnom... na a cikkírás az kimondottan a nehezen tervezhető fajta, mert az íráshoz ihlet is kell, olvasni is kell (rengeteget), az olvasott anyag össze kell álljon fejben (mondjuk egész jól írkálok már vázlatokat hozzá), plusz még a nyelvtanra is oda kell figyelni, és fel kell készülni a csalódásra, hogy minimum 3x visszaküldik a lektorok mielőtt megjelentetnék valahol az adott publikációt.

Amiatt is utálok önsegítő könyveket olvasni, mert sokszor úgy érzem, annyira felszínes munka van ezek jó része mögött (kivételek vannak), ilyeneket bárki tud írni kellő élettapasztalattal. A tudományos íráshoz ennél kissé több alázat kell, az első cikkek nem fogják megváltani a világot, egyáltalán kutatási területet találni, amire életművet is fel lehet fűzni, szintén nem egyszerű. Plusz hiába az alázatos szellemi munka, kutatócsoportban dolgozás, szakdolgozatjavítás, száz és száz hallgatóval foglalkozás, órákra készülés, a felsőoktatásban sincsenek kiemelkedő fizetések.

Nem szeretnék felhagyni a szakmámmal, mert minden nehézsége ellenére szeretem csinálni. Csak jobb lenne több rendszer az életemben, amibe aktív hobbik is beleférnek, pl: sport.

2022. dec. 29. 17:31
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
#6 Minden esetben a pszichológusodra hallgass, ő a szakember, a barátaidnak fogalmuk sincs a témáról. A depresszió egy betegség, józan paraszti ésszel gyógyítani pedig nem lehet. Ha azt mondaná neked az orvos, hogy minden nap kend ezzel a krémmel a szalgszakadásos bokádat, a barátod pedig azt mondaná, hogy inkább x gyógyszert egyed, kire hallgatnál? Nyilván az orvosra :) Nyugodtan felhozhatod ezt az időbeosztás témát a pszichológusodnak is, hogy szerinte segítene-e neked. Neki van rálátása arra, hogy ez a jelenlegi állapotodban mennyire kivitelezhető. Jobbulást kívánok!
2022. dec. 29. 18:09
 8/10 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm! :)

Igyekszem mindent átbeszélni vele.

2022. dec. 29. 18:47
 9/10 anonim ***** válasza:
És a Béla?
2022. dec. 29. 19:39
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem éri meg, ezer klisé van benne összeollózva. Fruzsi nem pszichológus pl.
2022. dec. 29. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!