Ki hogyan vélekedik az ajándék sorsjegyekről?
Én már sokszor kaptam ilyen - olyan amolyan rokonoktól sorsjegyet, de valahogy reméltem, hogy nem fogok nagy(obb) összeget nyerni, mert általában:
- Legtöbben irigyek lennének, még ha ők is adták
- Elvárnák, hogy nekik adjam mindet, vagy egy részét
- Kiutálnának
Így a sorsjegyeket vagy a kifejezetten ajándéknak szánt sorsjegyeket feleslegesnek tartom, kivéve ha közeli hozzátartozóról van szó…
Magamból indulok ki: egy olyan rokonnak vagy ismerősnek nem szívesen vennék sorsjegyet, hogy aztán a több havi bevételemet lekaparja, (vagy annál is többet) így nem is szokásom ilyet ajándékozni.
Így is ritkán veszek magamnak, évente kb 6 alkalommal, de így is bőven elég…
Magamból kiindulva, nyilván azért ajándékozok ilyet, mert tudom magamról, hogy nem lennék irigy, hanem örülnék a szerencséjének. Szerintem aki irigységre hajlamos, mint te, az alapból nem ajándékoz ilyesmit.
Amúgy ha én nyernék nagy összeget ilyennel, nekem alap lenne, ha adok belőle az ajándékozónak is. Ha az én ajándékozottam nem adna nekem, én akkor se dőlnék a kardomba: nekem attól nem lett kevesebbem, hogy ő nyert :D
Sosem ajándékoznék ilyet, és nem azért mert irigy vagyok.
Tényleg kellemetlen szituáció alakulhat ki egy nagyobb összeg megnyerése miatt, ha meg nem nyer semmit, akkor meg olyan, mintha nem adtam volna ajándékot.
Persze, könnyű rámondani, hogy áh én jól kezelném, ha a másik nyerne, de közben házasságok is mentek már tönkre sorsjegy miatt...
Nagyapám 76 éves jelesebb napokon meg szoktam ajándékozni. Viszont a nagyapámnak mindene meg van ezért ő találta ki hogy vegyek neki sorsjegyet és bízzuk a szerencsére.
Voltak apróbb nyeremények meg egy nagyobb (1 millió). A felét nekem akarta adni de én nem fogadtam el. Ezért a legutóbbi hosszú hétvégén elmentünk együtt wellnessezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!