Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ki hogyan vélekedik az ajándék...

Ki hogyan vélekedik az ajándék sorsjegyekről?

Figyelt kérdés

Én már sokszor kaptam ilyen - olyan amolyan rokonoktól sorsjegyet, de valahogy reméltem, hogy nem fogok nagy(obb) összeget nyerni, mert általában:

- Legtöbben irigyek lennének, még ha ők is adták

- Elvárnák, hogy nekik adjam mindet, vagy egy részét

- Kiutálnának

Így a sorsjegyeket vagy a kifejezetten ajándéknak szánt sorsjegyeket feleslegesnek tartom, kivéve ha közeli hozzátartozóról van szó…

Magamból indulok ki: egy olyan rokonnak vagy ismerősnek nem szívesen vennék sorsjegyet, hogy aztán a több havi bevételemet lekaparja, (vagy annál is többet) így nem is szokásom ilyet ajándékozni.

Így is ritkán veszek magamnak, évente kb 6 alkalommal, de így is bőven elég…

2024. márc. 20. 21:41
 1/7 anonim ***** válasza:
94%

Magamból kiindulva, nyilván azért ajándékozok ilyet, mert tudom magamról, hogy nem lennék irigy, hanem örülnék a szerencséjének. Szerintem aki irigységre hajlamos, mint te, az alapból nem ajándékoz ilyesmit.

Amúgy ha én nyernék nagy összeget ilyennel, nekem alap lenne, ha adok belőle az ajándékozónak is. Ha az én ajándékozottam nem adna nekem, én akkor se dőlnék a kardomba: nekem attól nem lett kevesebbem, hogy ő nyert :D

2024. márc. 20. 21:44
 2/7 Katona Dius ***** válasza:
100%
Mi csak szülőktől szoktunk kapni, karácsonykor, az ajándék mellé. Ők biztos nem irígykednének és nem is kérnék el. Az más, hogy ha nagyobb összeget nyernék vele, akkor alap lenne, hogy adok nekik is belőle.
2024. márc. 20. 22:03
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Sosem ajándékoznék ilyet, és nem azért mert irigy vagyok.

Tényleg kellemetlen szituáció alakulhat ki egy nagyobb összeg megnyerése miatt, ha meg nem nyer semmit, akkor meg olyan, mintha nem adtam volna ajándékot.

Persze, könnyű rámondani, hogy áh én jól kezelném, ha a másik nyerne, de közben házasságok is mentek már tönkre sorsjegy miatt...

2024. márc. 20. 22:21
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Miért, ti az orrára kötnétek az ajándékozónak, ha nyertetek?
2024. márc. 20. 22:49
 5/7 anonim ***** válasza:
Nincs rá ok hogy adjunk a nyereményből, csak azért mert ajándékba kaptuk egy sorsjegyet. A sorosjegyeken a legjobb esetben sem lehet akkor összeget nyerni, amíből osztogatni lehetne. 30-50 millió az nem vagyon, hanem jó esetben egy szerény lakás ára, szóval ennyiből nem lehet osztogatni.
2024. márc. 21. 02:40
 6/7 anonim ***** válasza:

Nagyapám 76 éves jelesebb napokon meg szoktam ajándékozni. Viszont a nagyapámnak mindene meg van ezért ő találta ki hogy vegyek neki sorsjegyet és bízzuk a szerencsére.

Voltak apróbb nyeremények meg egy nagyobb (1 millió). A felét nekem akarta adni de én nem fogadtam el. Ezért a legutóbbi hosszú hétvégén elmentünk együtt wellnessezni.

2024. márc. 21. 07:22
 7/7 anonim ***** válasza:
#5 én abból a “szerény” 30-50 millióból is egy 10-est simán az ajándékozónak adnék (aki általában szülő vagy nagyon jó barát), engem örömmel tölt el, ha ezzel neki is jót tehetek. Adni bármennyi pénzből lehet, ez mentalitás kérdése, van, aki a milliárdos vagyonából sem adna senkinek, mert egy önző fsz, más meg az átlagos kis pénzéből is szeret adni.
2024. márc. 21. 07:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!