Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az baj, ha valaki nem szereti...

Az baj, ha valaki nem szereti ünnepelni a szülinapját?

Figyelt kérdés
Én ilyen vagyok vagyis csak nagyon szűk családi körben fogadom el, hogy ünnepeljük, de nem szeretem a felhajtást vagy hogy ajándékot vegyenek nekem. A rokonságban meg a baráti körben is sokan akkora dolgokat csinálnak ebből, hogy ebédet vagy vacsorát is készítenek a vendégeknek, nem csak tortát és persze akkor a nagy ceremónia meg ajándékok. Én nem a pénzt sajnálom, de szerintem ez felesleges főleg felnőttként. Gyerekkorban még oké, mert örül a gyermek az ajándéknak és a köszöntésnek, de felnőtt embernek már azt sem tudja az ember mit adjon.

2023. aug. 25. 12:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
21%
Nem baj, feltéve, hogy te másokat azért megköszöntesz a születésnapján.
2023. aug. 25. 12:47
 2/12 anonim válasza:
100%
Egyáltalán nem baj, én sem szeretem ünnepelni.
2023. aug. 25. 12:48
 3/12 anonim ***** válasza:
94%
Nem baj, én pl nem is ünneplem. Max akkor ünnepelném, ha lenne párom és akkor valahova elmenni vagy ilyesmi.
2023. aug. 25. 12:51
 4/12 anonim ***** válasza:
80%
Nem arról van szó, hogy szeretem vagy nem, hanem nekem mindig is egy picit visszatetsző volt, hogy ünnepeljem a saját megszületésemet!? Nekem ez önmagában fura mint kialakult szokás. Mert azt értem, hogy például ünneplünk egy évfordulót például házassági évfordulót, mert van tényleg valami ami történt velünk és az jó és megemlékezünk, ünnepeljük. Vagy a születésnap is ilyen de csak kizárólag gyermekkorban mikor a szülők esetleg ünneplik, hogy nekik gyermekük született, ami szintén örömködésre ad okot. De felnőtt korban még mindig ünnepelni a világra jövetelünket az már furcsa. Valahogy úgy érzem ennek is a télapózással együtt gyermekkorba kellene maradnia.
2023. aug. 25. 12:54
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Én is olyan vagyok mint te, és tapasztalatom szerint a többség szemében ez nagy baj.
2023. aug. 25. 13:28
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Én már gyerekként sem kedveltem igazán az ilyen ünnepléseket. Idehaza mindig egyfajta "csalódás" volt, mert vártam, mint egy csodát, aztán ugyanúgy éltem meg, mint egy hétköznapot. Az általános iskola már nehezebb volt, mert ott az osztálynaplót naponta lapozták, s ha nem is jelentette be az adott gyerek valamelyik tanár mindig szólt, hogy kinek van születésnapja. Továbbá bevett szokás volt cukorkát, sütit vinni, majd kiállni az osztály elé, hogy mindenki köszöntse az ünnepeltet. Nekem ez gyerekként lámpaláznak megfelelő érzéseket keltett, s azt sem szerettem, hogy olyanok is köszöntöttek, akikkel nem vagyok jóban. Középiskolában ez már nem volt szokás szerencsére.

Felnőttként teljesen elhagytam, de közösségi oldalak kötelező születési adatok megadásának köszönhetően sokan értesülnek róla. Azt még tudom kezelni, ha valaki privát üzenetet ír vagy hasonlót. De felnőttként nem tartom, s ha személyesen kerül szóba mindig megköszönöm, de hozzáteszem, hogy nem tartom a névnapot/születésnapot. Az én észrevételem, hogy sokaknak ez furcsa valamint többen nem tudják elfogadni, hogy így is lehet gondolkodni, érezni.

35/F

2023. aug. 25. 14:06
 7/12 anonim ***** válasza:
39%
Nem baj, csak jelezze a környezetének ezt.
2023. aug. 25. 14:28
 8/12 anonim ***** válasza:
0%

Nekem nem baj, mindenkinek szabad akarata van, de neked ezek szerint mégis, ha ide kiírtad. Megszólt érte valaki, vagy mi a kérdés oka?

Én szeretem magam, örülök, hogy megszülettem, naná, hogy van rajta ünnepelnivaló.

2023. aug. 25. 15:18
 9/12 anonim ***** válasza:
90%

Én is így vagyok. Nem szeretem a szülinapom. Rokonok fel szoktak hívni aznap felköszönteni, kérdezik mit csináltam, hogy ünneplek. Aztán minden alkalommal jön a meglepődés, mikor mondom, hogy sehogy.

2 hét múlva lesz a szülinapom, már gyomorgörcsöm van az egésztől.

Facebookról is leszedtem a dátumot néhány éve, munkahelyen sem tudják. Max a család és a párom fog felköszönteni.

Én viszont nagyon szeretek másokat meglepni szülinapon, névnapon. Szeretek rá készülni, ajándékot venni stb.

N

2023. aug. 25. 15:34
 10/12 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem az emberek többsége számára full irreleváns hogy ki hogyan/mennyire ünnepli a saját szülinapját.
2023. aug. 25. 15:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!