Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mik azok a gyerekkori bántások...

Mik azok a gyerekkori bántások, amik megmaradtak benned felnőttként is?

Figyelt kérdés
Esetleg ezek hatással voltak hosszútávon az önbizalmadra?

márc. 17. 18:12
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
81%

Sok

“Apai” erőszakosság, az anyámat rendszeresen verte

Nárcisztikus nagyszülő túlzott elvárásai

Majd ha ez nem lett volna elég, jött az iskolai bántalmazás… szemüveg, sovanysag miatt…

Eredmény depresszió szociális fóbia pánikrohamok

márc. 17. 19:23
 12/14 anonim ***** válasza:
70%
Ha így visszagondolok nagyon sok traumát éltem át gyerekkoromba. Pl apám drog függő volt teljesen más ember lett anyámat és a testvéreimet folyamatosan bántalmazta fizikailag és szóban is velem azt próbálta elhitetni hogy én vagyok a "kedvenc" gyereke de az azért nagyon megmaradt bennem mikor a szemem láttára fojtogatta anyámat a falon majdnem megfulladt ez az egyik. Aztán óvodai bántalmazások is voltak néha sokszor suli után nem szerettem hazamenni mert állandóan balhé volt apám csokikkal próbált engem lekenyerezni persze akkor elfogadtam mert kicsi voltam de mostmár tudom mi volt a célja ezzel, aztán volt olyan hogy 6-7 évvel ezelőtt megtalált minket aztán az utca kellős közepén verte meg a nővéremet és az anyámat (rendőrségi ügy is lett belőle de természetesen a tárgyaláson nem jelent meg). Ezekenkivül rengeteg undorító dolgot csinált még csak úgy sorolhatnám azok mellé még az iskolai bántalmazások (7 osztályban) de anyámnak is volt egy pár rossz húzása pl amikor rossz napom volt és sírtam csak úgy anyám késsel rontott felém (akkor már különváltunk apámtól) azzal fenyegetett hogy rámtámad ha nem hagyom abba a nyavajgást. Most pedig elhanyagolnak nem kapok elég szeretetet (megjegyzem hogy sosem kaptam igazán).
márc. 17. 19:49
 13/14 anonim ***** válasza:
91%

Magamnak való, visszahúzódó gyerek voltam, apám mindig bántott, hogy legyek hangos, törtető, tolakodó. Sosem mertem az lenni, mert az nem én vagyok. Ezzel nem azt érte el, hogy hangos/törtető lettem, hanem azt éreztem nem vagyok jó úgy, ahogyan vagyok. A mai napig bizonytalan vagyok és rosszul érzem magam, ha egy társaságban nem beszélek eleget.

A testvérem mindig piszkált, hogy csúnya vagyok. Nem voltam sosem csúnya, most meg kimondottan csinos nő vagyok. Rengeteg ideig gátlásokkal éltem, nagy ruhákat hordtam, amik takartak (a mindig csinos alakomat, nem is értem miért), nem sminkeltem, elbújtam. Aztán valahogy rájöttem, hogy tök jó adottaágaim vannak, elkezdem nőiesen öltözni, azóta ezen szerencsére felülkerekedtem és már tisztában vagyok magammal.

márc. 18. 01:29
 14/14 anonim ***** válasza:
72%
Hűha, itt valakit nagyon zavar, hogy leírtuk a problémáinkat.
márc. 18. 08:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!