Mik azok a gyerekkori bántások, amik megmaradtak benned felnőttként is?
Sok
“Apai” erőszakosság, az anyámat rendszeresen verte
Nárcisztikus nagyszülő túlzott elvárásai
Majd ha ez nem lett volna elég, jött az iskolai bántalmazás… szemüveg, sovanysag miatt…
Eredmény depresszió szociális fóbia pánikrohamok
Magamnak való, visszahúzódó gyerek voltam, apám mindig bántott, hogy legyek hangos, törtető, tolakodó. Sosem mertem az lenni, mert az nem én vagyok. Ezzel nem azt érte el, hogy hangos/törtető lettem, hanem azt éreztem nem vagyok jó úgy, ahogyan vagyok. A mai napig bizonytalan vagyok és rosszul érzem magam, ha egy társaságban nem beszélek eleget.
A testvérem mindig piszkált, hogy csúnya vagyok. Nem voltam sosem csúnya, most meg kimondottan csinos nő vagyok. Rengeteg ideig gátlásokkal éltem, nagy ruhákat hordtam, amik takartak (a mindig csinos alakomat, nem is értem miért), nem sminkeltem, elbújtam. Aztán valahogy rájöttem, hogy tök jó adottaágaim vannak, elkezdem nőiesen öltözni, azóta ezen szerencsére felülkerekedtem és már tisztában vagyok magammal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!