Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Tényleg én vagyok a bunkó,...

Tényleg én vagyok a bunkó, amiért nem vagyok kíváncsi az exférjem szeretőből élettárssá "előlépett" nőjére?

Figyelt kérdés
Három éve lépett le az exférjem a szeretőjével. Azóta egyedül nevelem a két közös gyerekünket, napi 9-10 órát dolgozok, sokszor hétvégén is, hogy normálisan meg tudjunk élni. Senmilyen segítségem sincs, sem anyagi, sem egyéb értelemben. Az exférjem kb. havonta 8-10 órát tölt a gyerekekkel, merthogy ő vállalkozó, sokat dolgozik. Jól keres, mégsem ad semmi pluszt a kötelezőn felül (erkölcsileg, emberileg talán illene...). Ezt azért részletezem, hogy még mindig haragszom, amiért cserben lettem hagyva, mert sajnos kihat a jelenünkre is bőven. Ha megtehetném, az exférjemmel sem tartanám a kapcsolatot, de a gyerekek miatt muszáj. De most elkezdte az exférjem forszírozni a találkozót a nőjével és én vagyok kvázi hp-nek beállítva, amiért erre nem vagyok hajlandó (pl. hármasban beszéljük meg a gyerekek dolgait. Ha kimondom a véleményem, hogy a nőnek az égvilágon semmi köze a gyerekekkel kapcsolatos döntésekhez, ők majd beszéljék meg otthon, akkor én vagyok kikiáltva szánalmasnak, aki még mindig a múlton rugózik... Szerintetek ezt én látom rosszul?
2024. márc. 15. 07:53
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen jogosak az érzéseid. Azt is jól látod, hogy ha logikusan nézzük, ha a legkisebb esély van arra, hogy a gyerekeidnek bármi jót kiharcolj, bele kell állni a dologba.

Szerintem az apa két tűz között van, és a csajával nem tud/ mer megküzdeni a gyerekeiért.

Fő, hogy tudj higgadt maradni, és tudatosítsd, hogy a gyerekek a ti kettőtök gyerekei. Ketten feleltek értük, ketten kell hogy gondoskodjatok róluk testi, lelki értelemben egyaránt.

A nő a gyerekek szempontjából idegen, bár kénytelenek hozzá alkalmazkodni, hiszen az apával él. De nem ő dönt. Igaz tudja az apát befolyásolni, tudja az érdekeit rátolni, de kettőtök dolga a gyerekre tekintettel lenni, bárki is legyen amùgy fontos partnerként.

Neked is lehet majd más valakid, de nem fogod attól kizárólag köréje rendezni a világodat gyerekes nőként.

2024. márc. 15. 08:51
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Vagy kint tartod, vagy nem veszed figyelembe mit beszél, a gyerekek apjára nézel, vele beszélsz, kikéred magadnak hogy beleszóljon. Kati, nem te vagy a gyerekek apja, hanem Péter, ezt vele kell megbeszélnem.
2024. márc. 15. 09:01
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Mármint hogy "hármasban" beszélni a gyerekekről? Hát mondjuk eléggé fura dolog, mivel épp eléggé feszültséget okoz az is ha ketten beszélgettek, nincs ott szükség hallgatóságra, ha meg bele is szólna, az még rosszabb lenne. Barátnők úgysem lesztek, akkor meg minek erőltetni hogy ez egy normál helyzet?
2024. márc. 15. 11:23
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Na mi lett, kérdező? Beengedted a dominát?
2024. márc. 15. 13:15
 15/24 A kérdező kommentje:
14: Konfliktuskerülő lévén inkább felajánlottam, hogy írásban, messengeren keresztül beszéljük át ezt a dolgot. Úgy körülményesebb, de inkább, mint a feszkó.
2024. márc. 15. 14:17
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Sajnálom. De az élet bizony mindig szembe fog jönni, és lesz, mikor bele kell állni a konfliktusba. Szerezz eszközöket, mert a gyerek csúnyán meg fogja ezt szívni.
2024. márc. 15. 14:29
 17/24 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy a nőci csak kíváncsiskodni akart, körülnézni a lakásodban.
2024. márc. 15. 16:43
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként ha nem vagyok tapintatlan, rákérdezhetek hogy a "lelépést" valami látványos tagadás->lebukás előzte meg vagy pedig derült égből villámcsapásként egy randomra kiválasztott napon bejelentette hogy már kihűltnek érzi a házasságot, mindkettőtöknek jobb lesz így, bla-bla, stb, és inkább váljatok külön, de Gizikéről akkor még nem mert beszélni?.
2024. márc. 15. 19:36
 19/24 A kérdező kommentje:
18: Elméletileg 1 hónapja volt ezzel a nővel, amikor végülis ő ismerte be, hogy beleszeretett valakibe (amennyire tudom, megkapta az ultimátumot, hogy válasszon), de addigra a viselkedésén is nagyon érezhető volt. Nagyon hullámzó lett, egyik pillanatban dührohamot kapott, kötekedett a gyerekekkel is, aztán meg ugrott, ha kértem valamit (mármint, hogy segítsen. Ez sem volt jellemző rá). Szóval pozitív-negatív értelemben is szélsőséges lett... Meg hát voltak fizikai jelei is, pl. össze volt karmolva a nyaka, amire nem adott magyarázatot ("ő azt nem tudja, hogy mi történt...")...
2024. márc. 16. 08:12
 20/24 anonim ***** válasza:

Tehát a "domina" pár hét alatt meggyőzött egy családapát arról hogy annak érdemes az eddigi életét és szeretteit eldobnia cserébe azért a hormonkoktélért amit az új párkapcsolat ad neki? Oké, nyílván ez nem példanélküli dolog, de azért kemény szembesülni azzal hogy a befolyásolhatóságnak van egy ilyen szintje is.

Persze nincs jogom így látatlanban ítélkezni mások fölött, pláne rosszat kívánni, de azért a leírtak alapján nem lennék a helyében. Azt írtad hogy "kihat a jelenetekre is bőven", hát az azért valószínű hogy ő meg élete végéig cipelni fogja ezt a keresztet amit a döntésével magára vett, Isten nem ver bottal...

2024. márc. 16. 19:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!