Tényleg én vagyok a bunkó, amiért nem vagyok kíváncsi az exférjem szeretőből élettárssá "előlépett" nőjére?
Alapvetően az exférjed viselkedik szararcként, a nőről ebből a leírásból túl sokat nem tudunk, hogy milyen. Ami mondjuk így kimondatlanul sem túl szimpatikus, hogy azért ebben a helyzetben nyugodtan mondhatná az exednek, hogy Neked viszont segítsen többet (vagy apukaként legyen többet a gyerekeivel, mert ők nem tehetnek a kapcsolatotok végéről, vagy ha tényleg annyit dolgozik, mondjuk anyagilag ne a minimumot nyújtsa a gyerekeinek. Nyilván ez közvetve Neked is segítség.)
Nagyon nehéz mit mondani, én elsősorban azért az exemnek mondanám kerek perec, hogy az ő viselkedése nem elfogadható számomra. Ha meg ennyire a minimumra törekszik a gyerekei életében a szerepvállalásra (havi 8-10 óra az semmi), akkor te tényleg mit törd magad?
Nem érted, amit kérdezek.
Miért írtad ki a kérdést, miért gondolod, hogy eléjük kellene állni?
Nem kell eléjük állnod. Az érzéseid jogosak, semmi köze a nőnek a gyerek körüli dolgokhoz. Ebből ne engedj.
2-es vagyok.
Mondjuk ez nem valami szerencsés a vele való kommunikáció szempontjából, de végülis exednek kell elviselni, ő dolga... :D
Én egyébként azt gondolom, hogy normális felállásban, ha apuka tényleg aktívan kiveszi a részét a gyereknevelésből és a kapcsolatotok vége nem egyenlő azzal, hogy innentől éli a maga kis "hétvégi apuka" életformáját, akkor szükség lenne a kommunikációra az új élettárssal. De így, az általad elmondottak alapján, nem gondolom így. És igazából ezáltal nem is eléjük kell odaállni, valahogy az exednek kéne megérteni a problémát, mert szerintem itt főleg vele van.
Jaj kérdező, dehogyis.
Úgy érted, hogy beengeded őket, csendben viseled, aztán leszarod? Ha beengeded őket, már nem azt csinálod, amit szeretnél.
Ha megérkeznek valóban ketten, ajtót nyitsz, az exférj bemegy, a nő kint vár. Ezt szeretnéd valójában, csak ugye nem mered, mert nem akarsz konfliktust. Ez a baj veled, ezért íródott a kérdés. Belül fortyogsz, és nem tudod a "kell" gondolati torzítást felülírni.
Nem kell akarod ellenére senkivel találkoznibés beengedni. Ehhez viszont önbizalom kell és határhúzás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!