Ápoljátok még valamennyire, a húsvéti hagyományokat?
Tojás festés, sárga túró, stb ételek készítése, a locsolkodás hagyománya.
Akik nem, hogy tellik nálatok a húsvét?
Egyedülálló férfi vagyok, szóval egyáltalán nem. Elmúlt években eleve szabadságot vettem ki a rövid hétre és inkább kikapcsolódtam.
Ha lenne gyerekem, vele valamilyen szinten ápolnám, mert a tojásfestés jó móka, vagy van rengeteg gyereknek való program.
Semennyire, nem vagyunk vallásosak.
Sima hosszúhétvégeként telik, házimunka + jó időben kirándulás, rossz időben bent kuckózós lazulás.
A locsolkodástól mondjuk falnak megyek.
Régen volt a "jajj jajj ne, ne locsoljatok" hisztizés.Aztán meg amikor nem locsoltunk akkor utólag is azt hallottam vissza, hogy "meg sem locsoltál".
Utálatos egy hagyomány ebben a kölnis formájában.
Én megkértem páromat, hogy ezt az “ő meglocsol-én adok neki festett tojást” amit én készítek dolgot tartsuk meg. Én ezt szerettem mindig is 😄
Ételek: sárgatúró, sonka, fasírt, kalács, saláták, ezek örök klasszikusok, minden évben vannak.
Én szűk körben...
Bár őszintén szólva azt vallom, hogy nem kellene ennek piros betűsnek lennie, hisz semmi relevanciája az egésznek, csak egy hosszú hétvége a semmire.
Szerintem lehetne a hétfő sima munkanap...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!