Mièrt az internetet,ès az okos telefonokat hibáztatja mindenki? A hagyományos "buta" telefonok nem ördögtől való,meg a vezetèkes? Egyesek meg rekedtek egy kórszakban?
Nem vagyok az okostelefonok, sem az internet, sem a fejlődés, digitalizáció, Facebook, Instagram, TikTok, stb. ellen, VISZONT maximálisan egyetértek abban, hogy ezeknek a nem megfelelő használata rossz irányba vitte a szülőket, gyerekeket, fiatalokat, időseket egyaránt.
Mindenki sokkal "okosabb" lett, azt hiszi, bárki, bármit büntetlenül megtehet, hogy semminek nincs következménye. A fiatalok szülőhiányban szenvednek, a komplexusos nagyon fiatal lányok is, akik gyerekkorukban nem kaptak elég figyelmet, már azt sem tudják, hogyan pakolják ki mindenüket...
Egyrészt divat az okostelefonokat és az azt "nyomkodókat" szidni. Ezért is terjedhet hogy azt szidják. Másrészt főleg inkább azt szidják amit képvisel, amire a többség manapság használja, szociális média, poénvideók, felszínes beleragadós tartalmak amivel órákat el lehet tölteni céltalanul, és főleg azt hogy sokan abszolút nincsenek jelen lélekben, mert a telefont bűvölik.
Egyébként a 90-es években a sima mobiltelefonokat is cikizték és viccelődtek vele, bár az még más volt, ritka volt, bunkofonnak becézték, mert főleg egy bizonyos vállalkozói réteg szeretett villogni vele. Ott még "csak" annyi volt a probléma hogy bárhol folyamatosan telefonált vele, és hogy húdefontos ember. Viszont az akkori telefonokat nem lehetett órákon át bűvölni se, szóval ha nem fejlődött volna a világ az okostelefonok irányába, akkor most is más lenne a helyzet ilyen hibáztatás terén.
Egyébként hasznos dolognak tartom én is az okostelefont. De amire és ahogyan sokan használják, azt már kevésbé. De nem szoktam senkire beszólni miatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!