Miért akadnak ki jobban az emberek egy gyerek halálán,mint mondjuk egy 20-30 éves emberén?
Az ösztöneik miatt. Az emberi egyedeknek igen fejlett az utódgondozási készsége, és olyam empátiával fordulnak a fiatalabb korcsoportokhoz, ami ilyen helyzetekben is előjön.
Ugyanezt a kérdést feltehetnéd a cuki kisbabás, macskás vagy kutyás videókkal is. Ezeket mind az emberi ösztönszerűség ("juuuj de cukiii") tette népszerűvé.
Nézd, erre több jó válasz is van, leírom én mit gondolok erről, mint anya és egyben ápolónő.
Ha valaki meghal, akkor a gyászoló javarészt önmagát sajnálja, hogy már nem lehet a szeretett ember közelében, sosem látja többet, nem érintheti, stb. A halottnak már nem fáj semmi, tehát őt csak azért sajnáljuk, mert "milyen fiatal volt" "mennyi terve volt még" stb. Kvázi az elveszített lehetőségeket, egy boldogságban leélt élet lehetőségét sajnáljuk. De a halottnak ez már mindegy. Ok, ezt nehezen értik az emberek, de én ezernél is több halottat láttam már, a haldoklás az borzasztó, az rossz a haldoklónak, a halál az megváltás. Ha ezt elfogadod, gyászolni is könnyebb egyébként.
Egy gyermek halála a szülőket érinti meg leginkább, magukhoz tartozónak érzik, mintha egy részük halt volna meg a gyermekkel. Gyászolják a jövőjét, a soha meg nem született unokákat, hogy nem látták iskolába járni, megházasodni, stb. Érted? Ez az egyik oldala.
A másik az, hogy a gyermekek egy bizonyos korig ártatlanok. Nincsenek bűneik, nincs karma, nincs "minekmentoda" tehát igazságtalan, hogy egy gyermek meghaljon. Nem ez az élet rendje.
Nem tudom ez így érdekes-e számodra. Én így látom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!