Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért akadnak ki jobban az...

Miért akadnak ki jobban az emberek egy gyerek halálán,mint mondjuk egy 20-30 éves emberén?

Figyelt kérdés
Én ilyen téren annyira egyenrangúnak tekintek mindenkit,hogy ez kicsit dühit.
2024. márc. 3. 20:03
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Gondolom azért, mert alig élt valamit a szerencsétlen. Persze egy 20-30 éves sem élt még sokat, de mégis többet, mint egy gyerek.
2024. márc. 4. 01:18
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Az ösztöneik miatt. Az emberi egyedeknek igen fejlett az utódgondozási készsége, és olyam empátiával fordulnak a fiatalabb korcsoportokhoz, ami ilyen helyzetekben is előjön.

Ugyanezt a kérdést feltehetnéd a cuki kisbabás, macskás vagy kutyás videókkal is. Ezeket mind az emberi ösztönszerűség ("juuuj de cukiii") tette népszerűvé.

2024. márc. 4. 05:36
 13/16 anonim ***** válasza:
37%
Majd ha felnőtt leszel,meg fogod érteni.
2024. márc. 4. 05:50
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, erre több jó válasz is van, leírom én mit gondolok erről, mint anya és egyben ápolónő.

Ha valaki meghal, akkor a gyászoló javarészt önmagát sajnálja, hogy már nem lehet a szeretett ember közelében, sosem látja többet, nem érintheti, stb. A halottnak már nem fáj semmi, tehát őt csak azért sajnáljuk, mert "milyen fiatal volt" "mennyi terve volt még" stb. Kvázi az elveszített lehetőségeket, egy boldogságban leélt élet lehetőségét sajnáljuk. De a halottnak ez már mindegy. Ok, ezt nehezen értik az emberek, de én ezernél is több halottat láttam már, a haldoklás az borzasztó, az rossz a haldoklónak, a halál az megváltás. Ha ezt elfogadod, gyászolni is könnyebb egyébként.

Egy gyermek halála a szülőket érinti meg leginkább, magukhoz tartozónak érzik, mintha egy részük halt volna meg a gyermekkel. Gyászolják a jövőjét, a soha meg nem született unokákat, hogy nem látták iskolába járni, megházasodni, stb. Érted? Ez az egyik oldala.

A másik az, hogy a gyermekek egy bizonyos korig ártatlanok. Nincsenek bűneik, nincs karma, nincs "minekmentoda" tehát igazságtalan, hogy egy gyermek meghaljon. Nem ez az élet rendje.

Nem tudom ez így érdekes-e számodra. Én így látom.

2024. márc. 4. 23:10
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Én fordítva vagyok, engem sokkal jobban megráz egy olyan ember halála, akinek már van öntudata, mint pl egy csecsemőé, aki még fel sem fogja a világot se. Ha valakinek az a sorsa, hogy meg kell halnia korán, akkor inkább akkor, mint huszonévesen, amikor már van személyisége.
2024. márc. 5. 10:40
 16/16 anonim ***** válasza:
15 tel ertek egyet. mondjuk engempont ugyanannyira raz meg egy kutya vagy cica halala mint egy gyereke. mondom ezt ugy hogy meghalt a gyerekem 19 eves koraban. Nem ok nelkul mondom, de en az allatokat tobbre tartom mint az embert, a gyerekeket meg sosem szerettem.
2024. márc. 14. 01:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!