Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az embereknek miért van...

Az embereknek miért van állandóan pénzhiányuk?

Figyelt kérdés
Mindig azt utálják akinek több van és tehetősebb náluk.Ha szóvá teszed még rosszabb.Mindegy hogy az öledbe hullott vagy megdolgoztál érte,ugyanúgy utálnak csak azért mert tehetősebb vagy náluk.Olyan emberekre gondolok elsősorban akiknek egyébként van hol lakni és megélnek,nem szenved hiányt semmiben,csak a másiknak több jutott és nem bírja feldolgozni.Elsősorban munkahelyeken jellemző de bárhol máshol is igaz.

2024. febr. 28. 09:28
1 2 3
 21/22 Senior Séf ***** válasza:
61%
Mert a bevétellel együtt nőnek az igények.
2024. febr. 28. 20:08
 22/22 anonim ***** válasza:

Azért ez nem mindenkire jellemző. Nekem akkor volt ilyen "állandó pénzhiánnyal" küzdés, amikor még a legszerényebb életvitelhez képest is kevesebb volt a bevételem. Aztán szerencsére lett egy jól fizető munkám, ami mellett ilyen szorongató pénzhiányban nem vagyok. Nyilván az is közrejátszik, hogy megtanultam nagyjából addig nyújtózkodni, amíg a takaróm ér.

A másik meg az a faktor, amikor valakinek nincs valamire ráhatása és az "élet" szociopata módon ütlegeli a fejét, hiába ellenkezik, szinte cinikus kárörvendéssel röhögi pofán a sors. Ilyen pl az, amikor alapvetően normális dolog, hogy valaki lakáshitelt vesz fel, hogy legyen hol laknia. Ez ki is jön a fizuból. Aztán jön Szarkavaró Jancsi és Gonosz Gyuri, és úgy felfújja a CHF svájcifrankot, hogy emberünk attó' koldul. Namost ez egy olyan patthelyzet, ami mondhatni kivédhetetlen. Mert persez, nem kötelező hitelt felvenni, meg a devizában mindig van kockázat, de ennek ellenére itt ebben a dologban nagyon sok ember be lett szívatva. Én pl amióta letudtuk ezt, mert nekünk is volt, azóta 1 fitying hitelem sincs és nem is igazán tervezem. Akkor inkább lakom kicsi lakásban, ami ki van fizetve és járok olyan kocsival, ami szintén ki van fizetve.

Sajnos van olyan embertípus, akit meg lehet részegíteni a fogyasztói társadalmi dolgokkal. Ők azok, akik mindent részletre vesznek meg, majdnem az egész fizujukat felemészti a sok törlesztés olyan dolgokra, amire nem igazán van létszükséglete. Mert ha nincs pénz csilivili mosógépre, akkor nem eladósodom, hanem használtat veszek. Ha nem telik iPhone-ra, nem eladósodom, hanem szerényebb telót veszek stb.

A másik, a CHF-botrányhoz hasonlítható kivűllálló testált kényszer az az infláció. Ha nem emelkedik a bevételed, de a kiadások igen, mert minden drágul, akkor is cifra helyzetbe kerülhet még a legfelelősségteljesebb ember is.

Plusz adalék, amikor nagyon keveset kerestem, mert alkalmi melókból éltem, akkor sok szabadidőm volt és szartam a világra. Annyi megvolt, hogy zabálni tudjak, a többi nem érdekelt. 20-30%-kal több bevételért nem adtam volna el magamat senkinek. Jóval nagyobbért adtam el magam, kevés a szabadidőm, de van értelme, van hozadéka.

2024. ápr. 19. 16:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!