Ok a sértődésre ha valaki így reagál a beszélgetésekben hogy 👍?
Legközelebb ha ilyet látsz, kérdezd meg kitől származik az alábbi idézet:
"Az ember a közösségé nem önmagáé"
Szóval ha nincs eltérő vélemény, felesleges beszélgetni? Csak ellentétes témákról lehet? Jó tudni. :D
- Szia!
- Szia!
- Hogy telt a napod?
- Nem telt a napom és egyébként is hold van, nem nap.
Attól függ, milyen üzenetre jön ez a reakció.
Arra pl., hogy "Szia, fél órával később érek oda, mert dugóban vagyok", "A találka előtt be kellene ugranunk a gyógyszertárba"... szóval bármi olyan üzenetre, amire tényleg csak olyan reakciót vársz, hogy megértette az illető, teljesen korrekt. Ha olyanra reagál így, amire egy értelmes és kellően magas érzelmi intelligenciával rendelkező embertől azért másfajta reakció várható el, az probléma lehet és adhat okot sértődésre. Pl. távkapcsolatban, ha nem tudnak találkozni, leírja vki a másiknak, hogy "Nagyon megbántottál tegnap este, amikor kinevettél, miután elmondtam neked, hogy megbuktam a vizsgán"... és a másik nem próbálja meg megbeszélni a helyzetet, vagy bocsánatot kérni, hanem csak úgy reagál rá kvázi, hogy "értem", és összesen ennyi, az olyan üzenetet küld, hogy "nem érdekel a lelkiállapotod, értem, hogy szarul vagy, de nem érdekel".
Abból is látszik hogy ez gyökérség, és hogy OK (!!!!) a sértődésre, hogy a likerek nem tudnak értelmes magyarázatot adni rá, hogy miért is van ez a fajta kommunikációt megszégyenítő retorikális maszturcáió a helyén.
Az egyik visszatámad, hogy biztos akivel ezt csinálják, ugyanezt tette vele korábban is, majd frusztrált hisztibe kezd és felpontozgattatja magát.
A másik pedig ilyet szól, hogy ha nincs eltérő vélemény, akkor felesleges a kommunikáció.
Egyébként én magányba taszítani valónak tartom az ilyeneket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!