Mit jelent az, hogy valaki szociális analfabéta?
Például én: nem tudok normálisan, hétköznapi módon kommunikálni emberekkel. Nem megy a társas viselkedés. Mindenkinek magától jön a beszélgetés, én meg nem értem a testbeszédet, vagy mire mit kell mondani.
Könyvekből tanultam meg, hogyan kell átlagembernek lenni
Hát ebben nőttünk fel, már ovitól kezdve.
Nem értem mi a nehéz más emberekkel társalogni.
Nincsenek (kellően kifejlett) szociáliskészségei, vagy épp, -tapasztalatai.
Döcögősen megy a kommunikáció, nem tudja fenntartani a beszélgetést, nem igazán tudja lereagálni a neki mondottakat, kínosan viselkedik, nem érzi a határokat, nincsen talán tisztában a normákkal, nem tudja, hogyan kell(ene) bizonyos helyzetekben viselkedni.
Néha nekem sem megy túl gördülékenyen a másokkal való szóbeli kommunikáció, beszélgetés. Néha kifejezetten kínos az egész, mert hiába van remek szókincsem, szókészletem, sajnos sokszor nem tudom azonnal, és jól lereagálni azt, amit épp mondtak. Konkrétan kínos vagyok. Hiába szeretnék bizonyos beszélgetéseket továbbvinni, nem mindig sikerül.
Igyekszem többet olvasni, ahol remek párbeszédek vannak, illetve sorozatokat is nézni, meg önsegítő könyveket lapozni, azért nem ugyanaz, mint mikor az ember élőben szedi össze ezeket a tapasztalatokat. Lehetőleg fiatalabb korban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!