Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mennyire ciki ha valaki...

Mennyire ciki ha valaki tömegközlekedéssel jár napi szinten?

Figyelt kérdés

febr. 26. 16:27
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
97%
Semennyire nem az. Ilyen miatt cikizni a másikat, na az, ciki.
febr. 26. 20:28
 22/36 Metionin ***** válasza:
97%
Ezek alapján a főnököd ciki, nem te.
febr. 26. 20:35
 23/36 anonim válasza:
1%
A tömegközlekedők a társadalom legeslegalja. Nincs az a vis major esemény, hogy én buszra szálljak.
febr. 28. 14:17
 24/36 anonim ***** válasza:
76%

Felnőttként az ciki, ha valaki az alapján hoz döntéseket, hogy mások mit tartanak cikinek.

Viszont emberek közt élünk, társadalmi nyomásoknak kitéve és sajnos ezek nem mindig jó irányba hatnak.

"sokszor olyan rossz érzés van bennem. Mintha alsóbbrendű lennék másokhoz képest.

Lehet ez hülyeség, de sajnos így érzem."

Igen, az autósok szeretik magukat többnek érezni és másokkal éreztetni. Ami annyiból nem is alaptalan, hogy akinek van autója, az kevésbé van tömegközlekedéshez kötve, nagyobb a szabadsága a közlekedésben, sőt birtokol egy drága járművet, így anyagilag sem véletlenül jelent státusz szimbólumot az autó.

Viszont egyáltalán nem biztos, hogy mindenki megfelelő szempontok szerint mérlegeli a dolgokat. Ahogy az ő saját szempontjai sem biztos, hogy megegyeznek a te szempontjaiddal.

"Egyébként busszal 15 perc a munkahelyem, úgyhogy felesleges is lenne fenntartanom egy kocsit jelenleg."

Pl. a főnöködnek lehet, hogy van céges autója, céges parkolója, üzemanyag támogatása, stb. Vajon neked is lenne? A főnöködnek lehet, hogy magasabb annyival a fizetése, hogy kevésbé hiányzik neki az a pénz, amit te megspórolsz azon, hogy nem autóval munkába járásra költesz, hanem inkább tömegközlekedsz.

"Van, hogy megkapom a főnökömtől is, hogy na látod ha vezetnél mennyivel könnyebb lenne ez meg az."

Ez jó eséllyel csak a főnököd fejében van. Amíg nem befolyásolja a munkádat, addig nincs jelentősége. Ha csak az irodában kell dolgoznod és oda mindig időben beérsz, sem a pontosságodat, sem a munkádat nem befolyásolja, hogy mivel érkeztél, akkor semmi köze hozzá, legfeljebb privát vélemény.

Ha nagyon ráérsz, egyszer számold ki neki, hogy mennyit spórolsz meg azon, hogy nem autóval jársz dolgozni, számold ki a hozamot, amit ez a pénz befektetésekben hoz neked, aztán mutasd meg neki a számokat, hogy mennyivel jársz rosszabbul azért, mert nem autózol - és közben figyeld az arcát...

A kiszámoló blogon találsz hozzá elég jó forrás anyagokat.

Nekem volt olyan munkahelyem, ahol rendszeresen terepre kellett járni és számított, hogy mennyi idő alatt érsz oda, ezért sokat mondogatták, hogy legalább egy robogót vegyek. Viszont mivel mindig hamarabb odaértem tömegközlekedéssel is, mint az autós kollégák, erről elég hamar leszoktak.

Főleg mivel mindig visszakérdeztem, hogy ha a cég ennyire azt akarja, hogy autóval járjak, akkor egyrészt miért nem biztosítanak hozzá céges járművet, másrészt ugye nyilván fizetni fogják a benzin költségeket és parkolást is (a céges feladatokhoz használt saját autó amortizációjáról nem is beszélve).

"Olyan az ügyfélkörünk is, hogy nem szegény emberek járnak hozzánk."

Ez viszont lehet akár praktikus szempont is, ha látják, hogy mivel közlekedsz.

Egy üzleti tárgyalásnak képes lehet nagyon más alap hangulatot adni, ha a partner látja, ahogy egy drága Merciből szállsz ki, nem egy szakadt Suzukiból, vagy a BKV-ról szállsz le.

Ismerek olyat, aki pont ezért ki is szokta csapni az asztalra a slusszkulcsot, hogy lássák csak, mivel jár - és esküszik rá, hogy ez a fajta státusz szimbólum befolyásolja is az eredményeit az üzleti életben.

Tök mindegy, hogy te személy szerint mit gondolsz akár az autózásról, akár az autó márkákról, akár egyéb luxus termékekről. Ha üzletelsz, akkor az a fontos, hogy az üzleti partnered mit gondol ezekről és az ő véleményét ezek a külsőségek hogyan befolyásolják rólad, a cégedről és a termékedről.

De ha nem látják, hogy mivel közlekedsz, nem kerül szóba, nem mutogatod a slusszkulcsod, akkor nem is tudja befolyásolni a tárgyalást és a döntéseket.

Ismerek olyat, aki rühelli a Louis Vuitton és hasonló luxus termékeket, kimondottan rondának tartja. De mivel az ügyfelei olyan körből kerülnek ki, akik értékelik az ilyesmit, így az eredményesebb munkához neki is van LV cucca és örülnek az ügyfelei, amikor meglátják nála, mert ettől hasonlóbbnak érzik, egy nyelvet beszélnek - a privát életében munkán kívül meg tök mindegy, hogy mi mást használ helyette, azt nem látják az ügyfelek.

"Nekem van jogsim régóta"

Így bármikor tudsz autót kölcsönözni. Töltsd le egy car sharing cég appját és, ha szóba kerül, mutasd meg neki, hogy 1 saroknyi távolságra mennyi autód van, ha épp szükséged volna rá, csak hát egyszerűbbnek érzed a tömegközlekedést.

"utálok vezetni. A munkahelyen beirattak egy oktatóhoz, hogy gyakoroljak de mindig ordibált velem, így még jobban elment a kedvem."

Ez viszont egy személyiségi, érzelmi, konfliktus kezelési probléma. Erről érdemes lenne egy pszichológussal beszélgetni, hogy segítsen az önértékelésed és az érdek érvényesítési képességeidet fejleszteni.

Nagyon sokat tud segíteni benne, hogy ne érezd magad rosszul ilyen helyzetekben mások hülyesége miatt!

febr. 28. 14:17
 25/36 anonim ***** válasza:
21%

Butaság. Én sem azért járok autóval, mert leesne a mandzsetta az ingujjamról, hanem mert ahol élek, ott van egy busz reggel délben meg este. Se metro, se troli, se villamos, se busz 5 percenként. Ezen ki szoktam akadni, mikor pesti méregzöldek azon értetkenkednek, hogy miért teszem tönkre a bolygót autózassal. Hát mert azon túl, hogy itt nincs értelmes tömegközlekedés, amikor átmegyünk apósomékhoz az autóval 12 perc, tömegközlekedéssel 1,5 ÓRA!

Te nekem az én időmet ne pazarold

febr. 28. 15:59
 26/36 A kérdező kommentje:

#24: Milyen jól összefoglaltad. Mennyire igazad van mindenben amit leírtál!

Én csak az irodában vagyok kapcsolatban ügyfelekkel. Ők nem látják mivel járok. Főnökeimnek van kocsija, de nekik sem a legújabb, legdrágábbak.

Egyébként mikor megszereztem a jogsit még főiskolára jártam. Akkor sem volt szükségem kocsira, mert mindent elértem busszal. Csak volt több szabadidőm, gondoltam jól jön még a jogosítvány a későbbiekben.

Nem is ment rosszul a vezetés, viszont nem szereztem rutint a vizsga után.

Úgy hozta a sors, hogy mint említettem is, a munkahelyem is közel van. Továbbra sem volt szükségem autóra. Elszoktam már a vezetéstől mikor beiratott a munkahelyem az oktatóhoz. Ő meg elmondott szó szerint mindenféle nyomoréknak. Egyszer úgy rám ordított, hogy elkezdtem sírni. Akkor betelt a pohár, és nem mentem többet. Minden vezetéses napot már gyomorgörccsel kezdtem. Teljesen elment a kedvem.

Köszönöm tényleg! Nagyon hasznos volt a kommented!

#25: Persze az más! Ilyen esetben természetes, hogy autóval jár az ember. Van egy jó ismerősöm. Ő is messzebb jár dolgozni a lakóhelyétől. Órákat buszozik, át is kell szállnia, ritkán járnak a buszok. Neki nincs jogositványa. Pont azt mondtam, ha olyan messze dolgoznék, én is biztos vennék kocsit, mert anélkül ez a helyzet egy küszködés.

#23: Felfogtuk. Leírtad már 86x de senkit nem érdekelt eddig sem. Nem tudom minek erőlködsz.

febr. 28. 16:23
 27/36 A kérdező kommentje:
#23: Már ismerünk a 86. nickedről mindig ugyanazt a trágárságot írod privátban ahogy most is. De nem csak nekem. Ismét jelentelek. További jó szórakozást! Nagyon nyomorult életed lehet, hogy minden témakörben mindenkinek ugyanezt a néhány mondatos trágár üzit küldöd. :)
febr. 28. 16:45
 28/36 anonim ***** válasza:
97%

Vannak értelmes emberek és vannak #23.jellegű beugatók.

Még hogy "nincs az a vismajor esemény"???

Nyugodj meg aranybogaram, majd megtapasztalod hogy van!😂

febr. 28. 19:38
 29/36 anonim ***** válasza:
100%

Na ilyen baromságot se hallottam még, hogy ciki lenne a tömegközlekedés, pláne ott, ahol jó az infrastruktúrája. Értelmes főnököd lehet, gratulálok neki…

15 perc buszozás kiváltásáért meg tényleg nem éri meg autóval járni, teljesen igazad van.

márc. 3. 19:09
 30/36 NTBS ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem ciki!
márc. 4. 14:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!