Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az emberek mekkora részének...

Az emberek mekkora részének nem fontos, hogy mindenáron kertes házban lakjon?

Figyelt kérdés

Én azt látom, hogy a kollégáim közül mindenki kertes házat akar és inkább széthitelezik magukat évtizedekre, de ezt muszáj megvalósítaniuk. Nekem úgy tűnik ez egy ilyen státusz szimbólum is, hogy valakinek háza legyen és aztán, ha építkezik is, az aztán a non plusz ultra. Pedig azt is látom, hogy mennyi idegeskedéssel, stresszel jár egy építkezés meg nyilván rengeteg pénz kell hozzá.

Viszont régen is sok ilyen ember volt, nagypapám is örökké ezért verte a mellét, hogy ő házat épített és hogy bezzeg én erre nem leszek majd képes, valószínűleg ez is benne van, hogy nem annyira vonz az egész. Amúgy meg legyünk őszinték, hogy sokszor indokolatlanul nagy házakat építenek az emberek, mert arra számítanak, hogy majd, ha a gyereke felnő, ő is oda jön lakni. De legtöbb esetben a fiatalnak esze ágában sincs ott lakni, elmegy, éli a külön életét és ott marad a nagy ház két idős embernek, amit nehezen tudnak fenntartani. Akkor már nem jobb lett volna egy lakásban lakni és azt a pénzt, amit házépítésbe öltek, befektetni valami másba? Vagyis én így látom inkább, de a legtöbben így ismerkedésnél is azt mondják, hogy csak házban tudják elképzelni az életet és arra kell mindenképpen törekedni.

2024. febr. 24. 13:43
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom hogy lehet válaszolni ezekre a kérdésekre, erről senki sem csinál felmérést.

Szerintem jó a kertes ház, jót tesz az agyadnak ha van legalább egy talpalatnyi földed amire szabadon ráállhatsz, és amivel azt csinálsz amit akarsz.

De hogy mit gondol a maradék 9millio ember, azt nem tudom.

2024. febr. 24. 18:04
 22/23 anonim ***** válasza:
68%

Én pl. nem építkeznék, ha létezne az igényeimnek megfelelő (ide értve a megfelelő elhelyezkedést is) ház. Akkor én most hova tartozok?

szerintem az emberek kb. 40%-a az, aki kertes házban akar élni valóban. Ha nem így lenne, akkor nem nőnének ki a lakóparkok a földből minden városban

2024. febr. 24. 20:18
 23/23 anonim ***** válasza:
67%
Jó kérdés, főleg erre a társadalomra értve, ahol a kivagyiság rettenetesen fontos... Max. 20%-ra saccolom.
2024. febr. 24. 22:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!