Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan szerezzem vissza a...

Hogyan szerezzem vissza a szüleim szeretetét? Nem troll kérdés

Figyelt kérdés

A lényeg, szüleim egész középiskolában, ütötték a fejem, ha nem leszek mérnök, orvos senki leszek.

Elmentem mérnöki szakra, nem sikerült. Dolgoztam 1 évet, már akkor is minden utálatos féregnek lehordtak, megmondták mennyire utálnak, meg szégyenbe hoztam a családot. Akkor is legutolsó senkiként beszéltek velem.

Szüleim unszolására újra egyetemre mentem, anya már öngyilkossággal fenyegetőzött. Megint megbuktam, elmentem melózni keresek egy 230 nettót, majd most lesz nálunk bérfejlesztés. Azóta szó szerint minden nap a szüleim elmondják mekkora féreg vagyok, taknyos meg anyukámnak magas vérnyomása lett, te öngyilkossággal fenyegetőzik, megmondja bárcsak eltűnnék a föld színéről, meg olyan szavak amiért tiltanának magyarázkodnia kell anyának, hogy a fia miért ennyit keres, meg ez a munkája. Meg minden nap minden nap elmondja agyvérzése lesz, mert szégyenben hagytam a családot, szégyenkezni kell miattam.

Meg bemondja a kocsiban a rádió ennyi az átlagbér, meg a többit, egyből ordítani kezdenek velem te lúzer vagy, nem ennyit keresel.

Meghallja anya más harmadik diplomáját szerzi, 600 nettót keres, akkor meg már sírni is kezd az én fiam csak egy lúzer, utállak fiam mondja. Rokonságnál is elsírta magát, meg mennyire utál, nem lettem siker ember, mert ő projektmérnököt akart belőlem, nem lettem az, csak egy lúzer szerinte. Már inkább meg se szólalok, de mindenből ezt hozzák ki a szüleim. Nevelőapám kirázza a táskámat, mondom mit csinálsz? Úgy is keveset keresel kussoljál.

Azt akarom szeressen anya, meg nevelőapám, de mostani bérfejlesztéssel ahogy nézzem csak 300 nettó alatt lesz jóval fizetésem, ami megint kevés a szüleim szeretetéhez, meg hogy kedvesen bánjanak velem. Keresem a jobb lehetőségeket persze, de addig is alig bírom elviselni, hogy mindenért ordítanak velem, anya öngyilkossággal fenyegetőzik, mert kevés a fizetésem. Meg a ennek meg annak az ismerősének már 5-600 nettó megvan, meg már ilyen meg olyan vállakozó, én meg nem ekkora szinten vagyok. Tüzér akartam lenni, egyrészt érdekel, másik részt nettó 500ért már csak szeretnének, kedvesek lennének. Mert én azt látom, a világban ,ha valaki keveset keres, azt ott ütik ahol érik, meg mindenhogyan szégyenítik meg.

Ma reggel, csináltam melegszendvicset magamnak, mondtam melegebb lett várok még a megevésével, túl melegebb lett, anya egyből agyvérzésem lesz, öngyilkos leszek, utállak, féreg vagy. Legkisebb dolgokból ordítozás lesz, meg oda mennek vissza a szüleim, nem lettem mérnök ezért utálnak, meg így mondják is.

Tehát amíg nem tudok ilyen kb nettó 250nél jobban vidéken jobban keresni, addig ,hogy próbáljam meg visszaszerezni a szüleim szeretét, a házi munkát megcsinálom, de hiába van a házimunka megcsinálva, ha mellette nincs komoly fizetés.

2024. febr. 15. 15:10
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%
Anyuka mennyit keres vajon? Nem lehet hogy az ő "lúzerségét" és sikertelenségét akarja rád vetíteni? Neki hány diplomája van? Egyáltalán mit érdekli ennyire hogy te mennyit keresel? Gondolom ha otthon laksz, beleadsz a közösbe. Vagy azért akarja hogy többet keress, mert úgy gondolta hogy majd te tartasz el mindenkit? Szerintem költözz el amilyen gyorsan csak tudsz
2024. febr. 15. 16:34
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező: egyfajta példaképre akartak formálni, a saját elképzelésüket akarták viszontlátni rólad.

Fontosabb nekik az, hogy ők mit szeretnének "ha mi lennél", mint az, hogy te mit szeretnél.

Fontosabb a "szégyenbehoztad a családot", a "mit mondanak mások", meg hasonlók...

Saját buta elképzelésük körül forog a világ, ezért a lelki terror, ezért van minden...

Olyan gyorsan menekülj amilyen gyorsan csak tudsz, akár munkásszállót adó szállásra akár albérletbe, bárhova, csak el onnan.

2024. febr. 15. 16:47
 13/28 anonim ***** válasza:
100%
9# Az is nagy eredmény, hogy ezt a kérdést feltette a kérdező. Ez az első lépés, tök jó, hogy megtett, én örülök neki!
2024. febr. 15. 16:53
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

És akkor miért nem reagál a nagy átlag, amikor egyértelműek a válaszok? Nemcsak ennél a kérdésnél.

Mert nem változtat, hiszen az kőkemény belső munka.

Sehol nem láttam még olyan választ, hogy basszus, igazatok volt, ezek a tervek sosem szerették, elköltöztem, elmentem terápiába és nem beszélek velük. Ilyen valahogy nincs.

2024. febr. 15. 17:52
 15/28 A kérdező kommentje:

Az a baj el akartam már költözni akkor anya öngyilkos leszek ennyibe becsülsz, máskor meg bárcsak soha nem látnálak utállak.

Meg ma délután is ülve vettem fel a cipőmet erre utállak lusta férget neveltem. Annyira mindenért ordítoznak a felnőttek egymással , utálom lassan a felnőtteket.

2024. febr. 15. 20:23
 16/28 anonim ***** válasza:
Akkor költözz el! Ne hallgass a fenyegetőzésre, érzelmi zsarolásra, az ő élete nem a te felelősséged! Ugye te is tudod ilyenkor, hogy mennyire nem normális amit mond?? Hogy azért lesz öngyilkos, mert a felnőtté vált gyereke elköltözne mint minden normális ember és élné az életét?! Ha rajta múlik, tönkre fogja tenni az egész életed, ha hagyod.
2024. febr. 15. 20:46
 17/28 anonim ***** válasza:
69%

"Annyira mindenért ordítoznak a felnőttek egymással , utálom lassan a felnőtteket."

Azért így kb egy 10 éves gyerek ír. Te már ilyen 23-25 lehetsz, magad is felnőtt.

Meg nehéz elhinni, hogy akivel így bánnak, annak egyetemistaként és dolgozó emberként se derengett, hogy ez abnormális, és csak annyit vont le az egészből, hogy 500 nettót kell keresnie, hogy szeressék.

2024. febr. 15. 22:40
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

"Az a baj el akartam már költözni akkor anya öngyilkos leszek ennyibe becsülsz, máskor meg bárcsak soha nem látnálak utállak."

Érttem és te hallgattál a lelki zsarolására?

Kérdésedből úgy tűnik (utalsz is rá többször), hogy tanulmányaid alkalmával is sokszor jött már ezzel a dumával, fenyegetőzéssel... Nem tette meg akkor sem, amikor az "általa elképzelt pályát nem futottad be"...

Vagy ignorálod a lelki zsarolását és lépsz, vagy marad minden a régiben.

2024. febr. 16. 06:24
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Párkapcsolat, szülő-gyerek kapcsolat, bármilyen kapcsolatra vonatkozik a videó.

2024. febr. 16. 07:17
 20/28 anonim ***** válasza:
64%
Hát, itt páran el sem tudják képzelni, hogy ilyen szülők milyen szinten képesek lelki nyomorékká tenni a gyereküket. Kicsit mint az AIDS az immunrendszert, aki érti a hasonlatot. Az ember ilyen helyzetben nem jut el addig a kérdésekig, belátásokig, amíg egy normális családban felnövő simán. Pont ez a nyomor fennmaradásának fő oka.
2024. febr. 16. 10:59
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!