Mivel magyarázható az, hogy az idősebb nemzedék egy része előszeretettel szidja a mostani fiatalságot? Nem gondolnak bele abba, hogy a mostani fiatalok is sokfélék lehetnek, nem lehet mindenkit egy kalap alá venni?
Többször hallottam már kritikát az idős emberek egy részétől, akik azt kifogásolták, hogy a mostani tizen-, huszon- és harmincévesek szerintük
individualisták, nem fektetnek akkora hangsúlyt a társadalmi elvárásokra.
Hozzáfűzték még, hogy "bezzeg régen minden jobb volt", nem létezett ekkora létbizonytalanság, és a válások száma sem volt ilyen magas. Feltenném a kérdést, miért kell nosztalgiával meredni a múltba? Jó néhány évtizeddel ezelőtt sem minden házasság volt idilli, sokan azért nem váltak el, mert a gyerekeket nem akarták kitenni egy válásnak, féltek az anyagi nehézségektől, az egyedülléttől, illetve attól, hogy "mit szól majd a falu népe."
Köszönöm a válaszokat!
Én is azon a véleményen vagyok, hogy az idősek közül sem mindenki egyforma, nem lehet mindenkit egy kalap alá venni.
"társadalmi elvárások"
Nem vár el senkitől senki semmit koma, de avval magadat írod le mások előtt, amilyen trágya életet élsz.
Ha neked ez így oké, csináld.
Csak ne panaszkodj majd: hogy engem mindenki utál...
Az idősek nagy része azért panaszkodik, mert akkor volt fiatal, akkoriban ő volt a császár, a mai világban meg már nehezen találják a helyüket, és nincs is nagyon tisztában a korlátaikkal, mert nyelvet nem igazán beszélnek, tájékozódni sem igazán akaródzik nekik.
Szóval ne vedd ezt annyira komolyan, ezek inkább ilyen önigazolások részükről...
Nekem a kedvencem az 50es 120 kg-os női főnököm volt. Irodában dolgozott, nem nagyon értett semmihez nyomtatáson és hasonló dolgokon kívül ,de folyton panaszkodott a fiatalok miatt, meg posztolta "életképtelen" fiatal generáció szóló cikkeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!