Minden generáció különbnek tartja magát a tőle fiatalabb/idősebb nemzedéktől és szívesen "bezzegezik"?
Minden generáció nagyban különbözik egymástól és mindenkinek a sajátja a legjobb.
Én is ezt mondom. Én 1990-ben születtem és tök jó gyerekkorom volt. Nem volt elektroszmog, egymással játszottunk, a mese az értelmes mese volt, nem tömték a gyerekek fejét hülyeséggel, mi fára is másztunk, nagyobb volt a közbiztonság..stb.
Ez most hol mondható el? A mai gyerekek már úgy születnek, hogy a kezükben van az okoseszköz, erről ugyan a szülei tehetnek, mert ahelyett, hogy a gyerekkel foglalkozna, ilyet ad a kezébe.
A mai gyerekek már nem másznak fára, nem együtt játszanak, hanem a tiktokon és az instán lógnak. Nem olvasnak könyvet..stb.
Ahogy fejlődik a technika, úgy romlik el a társasági élet is, ma már társas magányban élnek az emberek.
Jó a fejlődés, viszont ésszel kellene használni. És túlságosan internet és elektronikafüggő minden.
Kérdező, te tudod is értelmezni a leírtakat?
Ezt írtam, idézem: "Jó a fejlődés, viszont ésszel kellene használni. És túlságosan internet és elektronikafüggő minden."
"miért gond a technika ez irányú fejlődése?"
Mint már írtam, idézem: "A mai gyerekek már úgy születnek, hogy a kezükben van az okoseszköz, erről ugyan a szülei tehetnek, mert ahelyett, hogy a gyerekkel foglalkozna, ilyet ad a kezébe."
"A mai gyerekek már nem másznak fára, nem együtt játszanak, hanem a tiktokon és az instán lógnak. Nem olvasnak könyvet..stb."
Két mondattal: mert már a legtöbb ember átesett a ló túloldalára és okostelefon és internetfüggők lettek az emberek, aminek következtében teljesen megromlott a társas kapcsolat. Egy társaságban már sokszor az okostelefon van a központban, mindenki nyomkodja, fotózkodik, posztokat tesz ki fb-ra, ahelyett, hogy élveznék egymás társaságát.
"De hogy valaki használja ezeket az eszközöket "fára mászás" és egymás társaságának élvezése" helyett, vagy akár mellette, abban én nem látok semminemű gondot."
Szóval, akkor szerinted teljesen rendben van, hogy egy 5 éves gyerek nem fára mászik, nem éli meg a gyerekkorát, nem labdázik kint a szabadban, hanem helyette napi több órát az okostelefonon játszik és zombi lesz?
Na, ezért tart itt a mostani gyerekgeneráció, mert a mostani 30-as szülők is így gondolkodnak, mint te.
Egy gyerek élje meg a gyerekkort, és ne telefonzombi legyen.
"Bezzeg nekünk még egészséges gyerekkorunk volt".
"Bezzeg mi még bicikliztünk, a folyóban fürödtünk, állatokat etettünk".
"Bezzeg mi még kint az utcán beszélgettünk este a szomszédokkal".
Sok egy kicsit ez a bezzegkedés.
Tanuljuk meg elfogadni azt, hogy nem mindenki úgy él, ahogy mi szeretnénk, mert nem mindenkinek ugyanaz jelenti az örömöt, szórakozást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!