Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Minden generáció különbnek...

Minden generáció különbnek tartja magát a tőle fiatalabb/idősebb nemzedéktől és szívesen "bezzegezik"?

Figyelt kérdés
Persze általános a kérdés, de mégis kijelenthető, hogy a generációs különbségek, feszültségek léteznek. Ebben a kérdésben is?
2023. jún. 5. 12:22
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Minden generáció nagyban különbözik egymástól és mindenkinek a sajátja a legjobb.

Én is ezt mondom. Én 1990-ben születtem és tök jó gyerekkorom volt. Nem volt elektroszmog, egymással játszottunk, a mese az értelmes mese volt, nem tömték a gyerekek fejét hülyeséggel, mi fára is másztunk, nagyobb volt a közbiztonság..stb.

Ez most hol mondható el? A mai gyerekek már úgy születnek, hogy a kezükben van az okoseszköz, erről ugyan a szülei tehetnek, mert ahelyett, hogy a gyerekkel foglalkozna, ilyet ad a kezébe.

A mai gyerekek már nem másznak fára, nem együtt játszanak, hanem a tiktokon és az instán lógnak. Nem olvasnak könyvet..stb.

Ahogy fejlődik a technika, úgy romlik el a társasági élet is, ma már társas magányban élnek az emberek.

Jó a fejlődés, viszont ésszel kellene használni. És túlságosan internet és elektronikafüggő minden.

2023. jún. 5. 13:14
 2/14 anonim ***** válasza:
50%
Egyetértek az első válaszolóval. Sok ember aki idősebb azért bezzegezik pl, mert az ő idejükben nem volt okostelefon, internet, mégis le tudták élni az életüket ezek nélkül boldogan, mégis rendes emberek lettek belőlük és nem attól függött az életük hogy ki mennyi kedvelést kap meg kommentet. Az emberek még találkoztak és örültek egymásnak. Ma meg már mindenhol hiába vannak csoportosan az emberek mindenki nyomkodja a telefont. Talán ezért mondják.
2023. jún. 5. 14:25
 3/14 anonim ***** válasza:
Igen vannak a kis taknyosok, meg a vén bolondok és csak én vagyok a helikopter.😜
2023. jún. 5. 14:45
 4/14 anonim ***** válasza:
#2 Jó hát könnyű úgy leélni egy életet, hogy nem használsz olyat, ami nincs :D Én is simán tudok élni időgép nélkül, az unokáim meg folyton azzal fognak játszani :D
2023. jún. 5. 15:44
 5/14 A kérdező kommentje:
1-es és 2-es, és miért gond a technika ez irányú fejlődése? Miért jelenti ez a társasági élet romlását szerintetek?
2023. jún. 5. 15:47
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, te tudod is értelmezni a leírtakat?

Ezt írtam, idézem: "Jó a fejlődés, viszont ésszel kellene használni. És túlságosan internet és elektronikafüggő minden."

"miért gond a technika ez irányú fejlődése?"

Mint már írtam, idézem: "A mai gyerekek már úgy születnek, hogy a kezükben van az okoseszköz, erről ugyan a szülei tehetnek, mert ahelyett, hogy a gyerekkel foglalkozna, ilyet ad a kezébe."

"A mai gyerekek már nem másznak fára, nem együtt játszanak, hanem a tiktokon és az instán lógnak. Nem olvasnak könyvet..stb."

[link]

[link]

[link]

Két mondattal: mert már a legtöbb ember átesett a ló túloldalára és okostelefon és internetfüggők lettek az emberek, aminek következtében teljesen megromlott a társas kapcsolat. Egy társaságban már sokszor az okostelefon van a központban, mindenki nyomkodja, fotózkodik, posztokat tesz ki fb-ra, ahelyett, hogy élveznék egymás társaságát.

2023. jún. 5. 16:01
 7/14 A kérdező kommentje:
És ha most erre van igény, nem "élvezni egymás társaságát" meg fára mászni, az olyan nagy baj?
2023. jún. 5. 16:08
 8/14 A kérdező kommentje:
Azzal teljesen egyetértek, hogy ha valaki bármilyen függő is, az probléma lehet. De hogy valaki használja ezeket az eszközöket "fára mászás" és egymás társaságának élvezése" helyett, vagy akár mellette, abban én nem látok semminemű gondot. Másnak másra van igénye, ennyi. Én sem vagyok telefonnyomkodós ember, meg nem vagyok fent közösségi oldalakon, sőt többre tartom a verbális kommunikációt a virtuálisnál, de eszembe nem jutna emiatt rosszalló megjegyzéseket tenni másokra.
2023. jún. 5. 16:12
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

"De hogy valaki használja ezeket az eszközöket "fára mászás" és egymás társaságának élvezése" helyett, vagy akár mellette, abban én nem látok semminemű gondot."

Szóval, akkor szerinted teljesen rendben van, hogy egy 5 éves gyerek nem fára mászik, nem éli meg a gyerekkorát, nem labdázik kint a szabadban, hanem helyette napi több órát az okostelefonon játszik és zombi lesz?

Na, ezért tart itt a mostani gyerekgeneráció, mert a mostani 30-as szülők is így gondolkodnak, mint te.

Egy gyerek élje meg a gyerekkort, és ne telefonzombi legyen.

2023. jún. 5. 16:16
 10/14 A kérdező kommentje:

"Bezzeg nekünk még egészséges gyerekkorunk volt".

"Bezzeg mi még bicikliztünk, a folyóban fürödtünk, állatokat etettünk".

"Bezzeg mi még kint az utcán beszélgettünk este a szomszédokkal".

Sok egy kicsit ez a bezzegkedés.

Tanuljuk meg elfogadni azt, hogy nem mindenki úgy él, ahogy mi szeretnénk, mert nem mindenkinek ugyanaz jelenti az örömöt, szórakozást.

2023. jún. 5. 16:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!