Mi az oka, hogy halmemóriám van?
Sosem voltam egy észlény ilyen szempontból. De az elmult néhány hónapban/évben azt vettem észre hogy bármilyen instrukciót kapok egyszerűen nem fogom fel. Olyan mintha figyelnék, látom/hallom is a dolgot de mintha egyik fülemen be, másikon ki. Ha nagyon odakoncentrálok se sikerül 10-ből 7x. Sőt van amikor pont attól nem fogom fel mert annyira koncentrálok.
Ha felfogom többedjére, akkor teljesen jó és tökéletesen megcsinálom.
De olyan érzés kicsit, mintha extra szkeptikus lennék, és minden egyes szót megkérdőjeleznék és külön próbálnék felfogni valahogy.
Alapvetően nem vagyok buta ember mert viszonylag sok mindent csináltam már az életben. (Diploma, munkatapasztalatok, nyelvtanulás stb.) De ezeknél mind-mind hátráltatott ez a dolog.
Régen mindenre emlékeztem, hogy kinek mit meséltem már el, plusz ki mit mesélt nekem. Most azt veszem észre, hogy hülyét csinálok magamból mások előtt, hogy tök alap dolgainkra nem emlékszem. Olyan mintha nem fogna az agyam.
Szia!
Esetleg átmész most valamilyen stresszes időszakon, ami elvonja a figyelmed? Vagy lehet, hogy egyszerűen csak annyira nem izgalmas neked az instrukció, hogy képtelen vagy odafigyelni?
Zárd ki az agyadból a többi gondolatot, de ne is minden neutronod azon legyen, hogy a szavakat felfogd, csak bámulj magad elé, és hallgasd amit mondanak, mint egy estimesét. Próbáld megtalálni benne az érdekeset.
Ha nem segít, látogass meg valami szakembert.
Hajrá.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!