Hogyan lehet leküzdeni ezt a kényszerességet?
Figyelt kérdés
Olyan "betegségem" alakult ki olyan 10 éve,hogy nem tudom hogyan kell helyesen nézni az emberek szemébe. Nem tudom melyik szemébe nézzek az embereknek, olyan mintha elfelejtettem volna, folyton agyalok rajta és így nem tudok természetesen nézni. Akkor megy normálisan ha éppen megfeledkezek a problémáról. De ha rágondolok rögtön vagy a jobb vagy a bal szemébe nézek az embereknek. Nagyon zavaró probléma, mert mások észreveszik és így egy ördögi kör alakul ki és nem tudok a kényszerességemről megfeledkezni. Annál is inkább mert a családom se kezeli túl jól ezt a problémát, szinte élvezik a kínlódásomat, én pedig nagyon szégyellem magam emiatt. Van másnak is hasonló problémája? És mit tesztek ellene? Hogyan lehet leküzdeni ezt a kényszerességet?febr. 8. 12:33
1/4 anonim válasza:
"mások észreveszik" biztos hogy nem.
Persze ha szóvá teszed előttük, higy jajj bocs, most lehet a rossz szemedbe néztem, akkor naná hogy hülyének néznek.
2/4 A kérdező kommentje:
Nem szoktam szóvátenni a problémám. Látják, hogy valami nincs rendben. A családomnak sem számoltam be róla, mégis élvezkednek rajta. Tehát valahogy mégis csak észlelhető ez a probléma. Talán erősen nézek ezáltal vagy kicsit bambulós a tekintetem. Én nem tudom, hiszen nem látom magam.
febr. 8. 12:49
3/4 anonim válasza:
Ha ez így van, akkor zavarodottan viselkedsz, ezt veszik észre, de nem konkrétan azt, hogy a "rossz" szemébe nézel az illetőnek...
Nekem volt szociális fóbiám. Az egyik tünet az volt, hogy a kezem remegett, amikor másokkal egy asztalnál kellett ennem. Ez is lehet valami hasonló nálad.
4/4 Katona Dius válasza:
Én erre egy csodásan egyszerű módszert fejlesztettem. Mindenkinek inkább a száját nézem. Néha felpillantok a szemébe is, de főként a száját nézem. Egyszerűen nem tudok sokáig valakinek a szemébe nézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!