Ha valamit "kell" lebkokkolok. Milyen témában keressek rá a "kezelésre"?
Azaz ha bármit nem csak ugy hanem kötelező jelleggel kell csinalnk.
Pl holnapra meg kell tanulni
Nagytakaritani "kell"mert jonnek
Sminkelnem "kell" mert partyra megyünk
Borotválni "kell" mert a barátomhoz megyek
Be "kell" érni időben
Indulni "kell"
Le "kell" tenni a telefont(mert a barátomat idegesiti)
Olyan szintű blokkjaim vannak hogy fizikailag is "lefagyaszt".
Nem birom elo se venni a tankonyvet, nem takaritok ki csak latszatra ha jonnek, (egyébkent preciz vagyok), utálok sminkelni ha muszaj es utálkozva csinalom es rosszul, es alig, inkabb at se megyek a paromhoz minthogy neki álljak muszájszőrteleniteni, minsemhonnan elkesek (már mindenki, aki ismer tolerálja a munkahelyem rugalmas, akkor jovok megyek amikor akarok, az elozo helyen folyamat csesztettek ezzel), ha kenyszeresen nem telefonozhatok(net),inkabb eljövök a barátomtol, stb.
Milyen agybajom van?
*mindenhonnan elkések
Képtelenség érzés, "lefagyás", blokk jön rám minden olyan teendőtől ami kötelező, muszáj.
Szorongás (anxiety), esetleg executive dysfunction (nem tudom magyarra hogy fordítják, bocsi)?
De talán szakemberrel kellene megbeszélned, hátha ő többet s jobban tud segíteni.
Sok sikert és kitartást ennek kordában tartására/leküzdésére.
Pont ebben szenvedek.
Szerintem nem agybaj ez, hanemvteljesen természetes reakció. Szerintem az a nemnormális, ha valaki tapsikolva csinálja, amit utál, csak rá van kényszerülve.
Őszinte vagy. Mert nemet mondani.
Mondjuk a sminkelést, baráthoz készülődést nem igazán értem, mert az örömteli dolog és én mindig szivesen szépitgetem magam, még ha néha fárasztó is kicsit.
Esetleg megoldás lehet, ha próbálsz mihamarabb túlleni a dolgon vagy kellemesebbé, változatosabbá tenni valamivel.
Esetleg ne úgy állj hozzá, hogy "kell", hamem hogy "szeretném".
És máris könnyebb nekilátni.
Persze a reggeli melóba készülés és munka nem sok mindennel tehető elviselhetővé. Próbálom ezzel azzal túlélhetőbbé, változatosabbá tenni a dolgokat.
De minden ami "muszáj", az nekem is halálom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!