Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért kell bunkónak lenni...

Miért kell bunkónak lenni adománygyűjtéskor, ha "keveset ad" az "adakozó"? Mit képzel magaról az ilyen?

Figyelt kérdés

Ma egy spárban betalált egy adománygyűjtő csávó. Valami gyűjtés a sérült embereknek, vágjátok, írd alá a lapon, írd fel, hogy mennyit adakoztál. Alapvetően nem állok meg ilyesmire, de valamiért kivételt tettem, jó napom volt, volt nálam készpénz, legalábbis találtam odaúton egy ötszázast, odaadom azt.

A pali egészen addig volt kedves, amíg oda nem adtam az ötszázast. Megpróbált belenyúlni a tárcámba, meg mutogatta, hogy nézzem már meg, hogy az előttem lévők mennyivel többet adtak.

Esküszöm, a pofám leszakad. Ha annyira kevés az, amit adtam, akkor legalább reagálta volna azt, hogy akkor kösz nem! Érdekes, valamiért nem ez történt. Hanem ez a kvázi pénztárcába turkálási szándék!

Miért kell ilyen okádékul pofátlannak lenni, ha már a jó ügy érdekében történő gyűjtésve száll be valaki?

2024. febr. 7. 15:35
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
#8 Tíz perc múlva már nem láttam a zöldséges résznél, meg nem is futottam vele össze többször. Lehet kiküldték, csak még előtte betalált engem.
2024. febr. 7. 16:21
 12/14 anonim ***** válasza:

Eleve ez a felírom a neved meg mennyit adományoztál az kamu. Az adományozónak pont semmi köze ahhoz, mi a neved és mennyit adsz. Eleve jogilag tiltott, hogy regisztrálja az ilyesmit, maximum ha elolvasod a GDPR-t.

Én eleve ilyenkor megmondom, adjon egy weboldal elérhetőséget, számlaszámot és ha azt látom, hogy

2024. febr. 7. 19:46
 13/14 anonim ***** válasza:

Az ilyenek mind kibszott szélhámosok, mondjuk ez sajnos annyira elterjedt módszer, hogy nem szemét akarok lenni, de meglep, hogy valaki még komolyan veszi őket.

Persze láttam már pl talán az Ökomenikus Segélyszervezetet is plázában, forgalmas csomópontnál, hivatalos cégjelzéssel, szórólapot osztogattak, nem is gyűjtöttek készpénzt, pláne nem írták fel senki nevét, hanem a szervezet működéséről adtak infót meg hogyan lehet tárgyi adományt eljuttatni hozzájuk, illetve pénzt utalni. De nem lejmolni.

2024. febr. 8. 19:17
 14/14 anonim ***** válasza:
Amúgy kajak én vagyok a bunkó,hogyha odaakar jönni valaki kéregetni,úgy elhúzzok mellőle azonnal,mint a franc ? vagy meg se állok neki ?
2024. febr. 9. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!