Gyakran értek úgy haza hogy nagyon kell pisilni? Csak velem volt ilyen?
Régebben volt egy olyan időszakom amikor nagyon gyakran értem úgy haza hogy már a buszon, vagy az ajtóban majdnem bepisiltem, aztán gyorsan ledobtam a táskám és a kabátom, és rohantam a wc-re, aztán percekig pisiltem. Amikor nyári táborból vagy iskolából értem haza, ez nagyon sokszor előfordult. Ez normális? Veletek is volt ilyen?
(Ui: már szinte egyáltalán nem történik meg, mert nagyon keveset iszok)
16/L
Én is ugyan így vagyok, csak én még a kabátomat se tudom levetni, de én azért, mert sose megyek el az iskolai wc-be. Valamiért mire hazaérek és ott vagyok pár méterre a wc-től, mindig sokkal nehezebb.
17/L
11, Nekem muszáj a sulis wc-be mennem. Óra vége előtt előtt 10 perccel már azt érzem, hogy kidurran a hólyagom. Az utolsó 10-15 perc arról szól, hogy szenvedek. Ráadásul előre, hátra hintázok, mert egy nagyon kicsit enyhíti a feszítést, szóval mások is látják, hogy pisilnem kell. Ilyenkor már nem vagyok képes figyelni az órára, csak a wc-re tudok gondolni és a pisilésre, amitől mégjobban kell. Ahogy vége az órának, felállok és rohanok ki, a dolgaimat sem vagyok képes összepakolni és ha pont foglalt a fülke, egy helyben ugrálok vagy toporgok, hogy be ne pisiljek.
Elképzelni sem tudnám, hogy ilyen állapotban elinduljak haza. Öt perc múlva az úton kidurrannék.
#11 vagyok, ugyan ez, csak hazafelé a buszúton, meg már otthon a WC előtt.
"Amikor nyári táborból"
Ilyenkor nem is csoda.
Egy nő hólyagja 500 ml-t tud maximum tárolni, de olyan 300 ml az, amkor jelzi, hogy ideje menni. 500 ml-ig el se jut az ember, mert az a végsőhatár, maximum 400 ml-re tippelnék, hogy annyinál már a bepisilés érzése van, bepisil az ember, szerintem pont azért, hogy ne repedjen meg a hólyagod. Ráadásul ezt a mennyiséget egy izom tartja vissza, ami úgy maximum 300 ml-ert bír el. Neked se mindegy, hogy hány kg súlyt kell cipelned, ahogy ennek az izomnak is sokkal nagyobb mennyiség a plusz 100 ml.
Mivel nyári táborról van szó, nyáron elfogyasztasz több vizet a szokásosnál, pont mert kiizzadod, de ha pl egy klimatizált helyiségben tartózkodsz vagy egy olyanban, ahol jár a levegő, nem izzadod ki a felesleget.
Így nagyjából óránként 208 ml víz el. Ha indulás előtt pisilsz és úgy számolunk, hogy egy 2-3 órás út amíg hazaérsz, ráadásul a legtöbb ember nem megy el wc-re vonaton, pályaudvaron, akkor kijöhet a 350-400 ml vizelet amit a hólyagod tárol abban a pillanatban, hogy hazaérsz.
Azt is tegyük hozzá, hogy a wc közelében már nagyon felerősödnek az ingerek, mert az agy észleli azt, hogy nemsokára pisilsz, így ezért is tűnik nehezebbnek visszatartani.
"iskolából értem haza"
Nem csak úgy mondják, hogy pisilj indulás előtt. Nem tudom, előfordult-e veled, hogy nem kellett pisilni, csak kicsit, de elmentél és egy jó adagot pisiltél. A hólyag egy bizonyos szintig, talán 200 ml nem jelez vagy enyhén érzed, de az, hogy milyen ritmusban telik, az meg attól függ, milyen ütemben fogyott el a bevitt folyadék. Gondolom tapasztaltad, hogy ha hirtelen ittal sokat, nemsokára borzasztóan kellett pisilned. Mimél rövidebb idő alat jut be nagyobb mennyiség anál gyorsabban telik a hólyag is.
Ezért lehet alig kell pisilned indulás előtt, de az út alatt megtelik a hólyagod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!