A kedves arcú emberek általában tényleg kevesebbek, mint azok, akiknek szigorú tekintetük van?
Például: Ella Freya, holland model:
Neki olyan kedves arca van, feltételezem, hogy jó ember.
Én hiszek abban, hogy az arcra kiül a lélek. Hogy az ember milyen személyiség, és hogy milyen megpróbáltatásokon ment keresztül.
Egy nagyon jó példa:
Melyik arctól rendelnél szívesebben egy étteremben, ha ilyen lenne a pincér?
Az ember szeme és arca nagyon sok mindent elárul róla, nem véletlenül mondják, hogy a szem a lélek tükre.
Én is hiszek abban, hogy egy idő után az arcról igenis leolvasható, akár pillanatok alatt, hogy annak tulajdonosa valóban jólelkű, kiegyensúlyozott vagy épp rosszindulatú ember, vagy, hogy megtörte, meggyötörte az élet.
kevésbé érdemel empátiát az, akit megtört az élet? én nem tudnék a légynek
sem ártani, mégis befolyásolhat mást az arcom, mert iszom. nem leszek rosszindulatúbb a puffadtságtól, vagy a szem alatti táskáimtól, jobban tartanék egy olyan pókerarctól akinél nem tudod eldönteni hogy a következő pillanatban megölel, vagy megkésel
Másik példa, tegnap történt a buszon. Ült hátul egy férfi. Ránézésre olyan feje volt, hogy 2 év letöltendő. Gondoltam magamban, na ez tuti egy sumák agresszív alak, egy ellenszenves tetű. Érted, életemben nem láttam, soha nem is beszéltem vele, de az arcvonásai alapján hoztam egy véleményt.
Pár megállóval később jöttek az ellenőrök. Csávókám persze rögtön le akart szállni, majd nekiállt ott ordibálni és balhézni az ellenőrökkel.
Érted? A feje alapján tudtam, hogy milyen ember, és igazam lett.
Szóval az arcra kiül a lélek, a külsőnkre pedig rá van írva a személyiségünk.
A probléma maximum abból lehet, hogy nem jól olvassuk le az információkat.
A múltkor azon gondolkodtam, hogy Magyarországon rengetegszer tapasztaltam már ezt, hogy látok egy idegent, és annyira totál ellenszenves, hogy rosszul vagyok tőle, kerülöm. Ellenben többször jártam már Svájcban, volt, mikor hónapokat ott voltam. És érdekes módon ott soha nem tapasztaltam ilyet. Pedig ott aztán bevándorlók is vannak.
Külföldön másabbak az emberek mint Magyarországon, és nem hinném, hogy ez csak a gazdasági helyzetnek köszönhető, hanem arrafelé eleve másabb az emberek mentalitása. Pl. Magyarországon sokszor tapasztaltam már a bunkó vezető stílust, hogy a zöldön átmenve is majdnem elütöttek. A svájciaknál ilyen nincs, épp ellenkezőleg, ott mindig megáll az autós, és előre enged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!