Miért gondolja sok ember, hogy sok hülye van? És magáról miért nem gondolja szinte senki, hogy hülye?
"Tudsz mást is,mint az előző kommenteket idézgetni? Saját gondolatok,tapasztalatok esetleg?"
Természetesen, bár az a komment is a saját gondolatom volt, és te is csak hajtogatod a magadét, akkor minek törjem magam.
Azt próbáltam kifejteni, hogy az ember teljesen másképp ítéli meg mások hibáit, mint a sajátját. Mondjuk kijelented, hogy aki nem köszön az idióta, és ez bizony tény. Bár bizonyára veled is előfordult már, hogy valami miatt nem köszöntél valakinek, erre mégsem fogod azt vallani, hogy te idióta vagy. Nem: te nem vagy idióta, te tudsz köszönni, csak éppen az az eset más.
Erre utalt mindkét példa, mire te elkezdted nyomatni, hogy "nem kő itten teszteket tőtögetni, aki hülye az hülye, oszt jó van".
"Ez még mindig nem saját gondolat volt,hanem az enyém kritizálása."
No várjunk már egy picikét: nem én kritizáltam a te gondolataidat, te álltál bele az enyémbe.
"Az,hogy vírust vagy vöröst ír egy tesztben,semmit nem jelent."
Ez még mindig nem erről szólt. A kísérlet lényege az volt, hogy egy tesztre simán azt mondják emberek, hogy őket ez nem minősíti, de másokat simán minősítenek a teszt alapján.
Átfordítva: ha én nem köszönök, az csak véletlen, engem egy-egy ilyen alapján nem lehet megítélni, de ha valaki nekem nem köszön, akkor már meg is mondom róla, hogy egy neveletlen idióta.
Ez leginkább személyiség kérdése, hogy mennyire képes valaki higgadtan tárgyilagosan, érzelmi befolyás nélkül értékelni a saját és mások viselkedését.
Valaki nem képes rá, simán torzit hazudik magának is, és nem fontos neki a valóság, elég csak az ha ugy tűnik hogy neki van igaza.
A politika is azért ilyen gyilkos, és a felek nem tudnak kiegyezni, mert a többségnek nem a valóság a fontos, nem a tények határozzák meg a véleményét, hanem csak az érzelmiállapotát, az érzelemalapu véleményét képviseli körömszakadtáig. Fontosabb tartózni valahová, fontosabb a véleményem, mint a valóság.
Eltúlzott EGO...
Szeret fölényeskedni.Bármilyen marhasággal.Saját magát rendszerint nem látja.Olvasd utána az egonak,ha érdekel mélyebben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!