Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Volt hogy külföldön váratlanul...

Volt hogy külföldön váratlanul magyar beszédet hallottatok?

Figyelt kérdés

2024. jan. 27. 19:29
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Hallottam Taskentben és Mombasa-ban is magyar beszédet. De én az vagyok, aki olyankor nem inkább nem szólalok meg magyarul. Nem akarok én vegyülni a tahó honfitársaimmal, de még köszönni sem.
2024. jan. 27. 20:21
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Számtalanszor, magyarok mindenhol vannak. Az USA-ban nem is nagyon lep meg, de Új Zélandon azért csodálkoztam, amikor magyar boltossal találkoztam.
2024. jan. 27. 20:31
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Igen, amikor jöttem haza Németországból, magyarul beszélt a kalauz, én meg olyan boldog voltam hogy az hihetetlen :)
2024. jan. 27. 20:47
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Mindenhol, ahol jártam eddig, hallottam magyar szót legalább egyszer.

A legviccesebb Milánóban volt, emberünk tökéletes olasszal megvette a fagyit az utcai árustól, ahol én is sorban álltam, majd elkezdett hessegetni egy darazsat, a gombóc pedig kipottyant a tölcsérből, és az utca kövén landolt. Számítottam a káromkodásra, csak arra nem, hogy úgy fog hangzani, hogy a "k...a Isten f...t beléd, rühes darázsg..i". Vettem neki egy másik fagyit, mikor én következtem.

A másik nagyon emlékezetes: Koppenhága, vasútállomás, messziről megcsapta a fülem a k...a szó. Mondom lehet, hogy lengyelek, de nem, közelebb érve már kivehető volt, hogy "mindenkivel írogatsz, te büdös k...a", elég durva veszekedés volt, többen nézték, pedig gondolom, nem értették, csak várták, hogy kell-e hívni rendőrt - de ami miatt emlékezetes számomra, hogy egy teljesen random lány elsétálva mellettük annyit sziszegett oda a párnak, hogy "viselkedjetek már, titeket néz mindenki, szégyent hoztok ránk", így, magyarul.

2024. jan. 27. 21:08
 15/23 anonim ***** válasza:

Sokszor

Nagyon távoli helyeken is

Dominika Izland Mexikó

Milánó, Berlin, Madrid

2024. jan. 27. 21:18
 16/23 anonim ***** válasza:
Igen, Dubaiban meglepő volt :D A többi hely európai volt ott nem lepődtem meg, vagy pl Egyiptomban és Törökországban akik szintén az utazási irodával jöttek ugyanoda.
2024. jan. 27. 23:09
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Lengyelországban egy traktoros bácsi jött oda hozzám , amikor látta, hogy magyar rendszámos autóval vagyok, és tört magyarsággal megszólított. Elmesélte, hogy a 80-as években Dunaújvárosban dolgozott, és náluk is van ez a "Lengyel, magyar két jó barát..." mondás.
2024. jan. 27. 23:59
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
A lengyelek ezt amúgy olyan szinen tartják... Volt, aki nem engedte, hogy fizessek a kávémért benzinkúton, mert magyar vagyok. És számtalan embertől hallottam, hogy lengyel, magyar, két jó bart, magyarul, szóval én is megtanultam lengyelül, várom a lengyeleket, hogy mondhassam, és adhassak discountot :D
2024. jan. 28. 03:34
 19/23 A kérdező kommentje:
De hogyan alakult ki a lengyelekkel ez a nagy barátság?
2024. jan. 28. 11:31
 20/23 anonim ***** válasza:
Igen, szinte mindig felbukkan egy-két magyar olyan helyeken is, ahol nem várnád. Azért lepődök meg mindig, mert azért mi kis ország vagyunk, nem olyan, mint az, amikor mindenhol orosz és kínai nyelvet hallasz, hisz nagyon sokan vannak.
2024. jan. 28. 13:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!