Volt hogy külföldön váratlanul magyar beszédet hallottatok?
Figyelt kérdés
2024. jan. 27. 19:29
1/23 anonim válasza:
Igen, volt. Mi ezen olyan meglepő?
2/23 anonim válasza:
Rengetegszer volt. Főleg ha nem mentem távol a hazámtól.
3/23 anonim válasza:
Amikor kiskamasz voltam akkor külföldön éltem. Nagyon hiányzott Magyarország és szívesen hallottam volna magyar beszédet csak úgy, váratlanul, de sosem fordult elő. Aztán visszaköltöztem Magyarországra és évek múlva elmentem nyaralni külföldre,ugyanabba az országba, ahol előtte éltem. Na az első napokban hallottam is magyar túristákat a metrón. :D
4/23 anonim válasza:
Igen. Ma már sok helyen lehet magyar beszédet hallani, de a litván tengerparton, Klaipedában meglepő volt. Nem túl felkapott úticél a magyarok körében.
5/23 anonim válasza:
Nem egészen a kérdésre válaszolok. Csaknem 50 éve voltam Moszkvában és egyik reggel a recepciónál álló két férfi magyarnak tűnő kiejtéssel beszélgetett egymással. Ott a nagyon lágy szlávos nyelvi környezetben ez nagyon feltűnő volt, ezért közelebb mentem, hogy pontosabban halljam a beszédet. Nem magyar volt, hanem finn.
6/23 anonim válasza:
Münchenben többször hallottam magyar beszédet utcán. Viszont a legelső magyar mondat amit külföldön hallottam a úgy kezdődött, hogy b+. Ezen jót mosolyogtam.
Ausztriában a határtól nem messze dolgoztam, ott egy Lidlben többször is összefutottam magyarokkal.
7/23 anonim válasza:
Szinte mindenhol, ahol eddig jártunk. Lengyelország, Horvátország, Spanyolország, Olaszország, Hollandia, Norvégia.
9/23 anonim válasza:
Igen. Ez itt Ausztriában gyakori.
10/23 anonim válasza:
Igazából annyira nem váratlan, vagy meglepő egy ilyen, mert ha én ott vagyok , akkor miért ne lehetne más magyar is. Ausztriában, Szlovákiában szinte fel sem tűnik. Talán kicsit érdekesebb volt, hogy Spanyolországban beúsztam egy bólyához, két ember volt rajtam kívül a vízben, ők is ott úsztak el mellettem és magyarul beszélgettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!