Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi a véleményetek arról,aki...

Mi a véleményetek arról,aki megváltoztatja a keresztnevét?

Figyelt kérdés

Ha párodról/ismerősödről kiderülne,hogy régen más volt a neve, furának találnád?

Te megváltoztatnád a saját keresztnevedet?

jan. 26. 09:27
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:

Szerény véleményem szerint fura amikor valaki megváltoztatja a nevét, mert a nevünk egy olyan dolog ami konkrétan születésünktől kezdve az identitásunk egyik alapköve. Ha valaki ennyire meg akarja változtatni és nem tud valami módon élni a nevével (pl becenevet használni vagy ilyesmi), ott valamiféle baj van.

Ezt úgy mondom hogy én megváltoztattam a nevemet és velem is baj volt, de csak sok évvel rá értettem meg, és azóta újra az eredeti nevemet használom és már nem utálom.

Persze ez csak az én véleményem és nem néznék le valakit vagy bírálnám hogy megváltoztatta a nevét, csak szerintem nem ez a megoldás. Ez amolyan tüneti kezelés (hacsak nem valami tényleg hülye nevet adtak a szülei).

febr. 28. 02:29
 32/34 A kérdező kommentje:

Sziasztok, végül megváltoztattam. Az enyémet utáltam, a becézése hülyén hangzott, a vezetéknevemmel nyelvtörő volt. Stílusban hasonló nevet választottam, csak szebb,dallamosabb, vannak tök jó becézései. Senkitől nem várom el,aki régebbről ismer,hogy így hívjon. De az újaknak így mutatkozok be.

Az érzés hihetetlen...kb ahhoz tudnám hasonlítani,mint amikor egy rossz fogamat kihúzattam. Felszabadító érzés. Igazából a névváltoztatásig nem voltam teljesen biztos,hogy jó döntés volt,de így utólag nagyon is biztos vagyok benne. Aggódtam,hogy furának fogják tartani, de a közvetlen környezetem inkább "izginek" tartotta, hogy volt hozzá bátorságom. Annyi minden van, amin nem tudok változtatni, ezen tudtam. Szóval mindenkit arra bíztatnék,hogy ha zavarja a neve, merjen lépni az ügy érdekében. Persze ezt leginkább azok fogják átérezni, akiknek rosszul hangzó/nyelvtörő/fura nevük van. A leendő szülők pedig figyeljenek jobban, mert rányomja a bélyegét az egész életre a név.

febr. 28. 12:23
 33/34 anonim ***** válasza:
Örülök hogy örülsz és hogy ennyire segített. Sok sikert kívánok. 31es voltam.
febr. 28. 18:55
 34/34 A kérdező kommentje:
Köszi,neked is minden jót!
febr. 28. 21:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!