Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi a véleményetek arról,aki...

Mi a véleményetek arról,aki megváltoztatja a keresztnevét?

Figyelt kérdés

Ha párodról/ismerősödről kiderülne,hogy régen más volt a neve, furának találnád?

Te megváltoztatnád a saját keresztnevedet?

2024. jan. 26. 09:27
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
48%
Mi a neved??
2024. jan. 26. 10:03
 12/34 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy vagy emiatt személyiségzavaros.

Ha szeretnéd megváltoztatni, intézd nyugodtan.

Másik kérdésedre a válasz: Én nem változtatnám meg a sajátom, mert szeretem a nevem. De aki megváltoztatja, arról sem gondolok az égvilágon semmi rosszat.

2024. jan. 26. 10:03
 13/34 Szolovjov ***** válasza:
72%
Tiszteletlenség a szüleivel szemben. Viszont olyan esetet ismerek, aki annyira megutálta az anyját hogy emiatt vett fel másik nevet. De mondjuk 10-es válaszolónak is igaza van, ha valakinek agyhalottak a szülei és olyan röhejes neveket adtak, mint amiket ő felsorolt..
2024. jan. 26. 10:10
 14/34 A kérdező kommentje:
Úgy lenne szerintem,hogy a jelenlegit megtartanám 2. névnek.
2024. jan. 26. 10:25
 15/34 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem nincs vele gond, ha valaki nem érzi önazonosnak a keresznevét, vagy nem szereti.

Azt már kevésbé értem, amikor mindenáron felveszi valaki a férje nevét házasságkötéskor, akkor is, ha nevetségesen hangzik. (pl Bugyiné, Kiss-Nagy stb) Pedig nem ettől fognak összetartozni, hogy mindenáron felveszik a másik nevet. Én csak akkor venném fel, ha a saját nevem nem tetszene, amúgy a mai világban már nem sok értelmét látom, mikor a legtöbb házasság nagyon hamar véget ér.

2024. jan. 26. 11:00
 16/34 A kérdező kommentje:

Szerintem amit írtál,ők nem azért veszik fel,mert jól hangzik. Ezek szerintem gyerekkorban/fiatalkorban bevésődött dolgok. Van,aki mindig is úgy álmodozott a házasságról,hogy majd felveszi a férje nevét.

Nekem is gyerekkorban gyökerezik,hogy nem szeretem a nevemet. Emlékszem,már oviban is mondtam. Szüleim azt mondták,hogy majd megbarátkozom vele. De egyszerűen nem sikerült,pedig próbáltam. A nevem becézése meg annyira idegesít,hogy ha meghallom,szinte sértőnek érzem. (Amúgy átlagos,rövid,jellegtelen nevem van.bocsi de a beazonosíthatóság miatt nem szeretném leírni).

2024. jan. 26. 11:13
 17/34 anonim ***** válasza:
57%
Hogy sz.r lehetett kb 18 évig olyan névvel élni, amit nem szeret.
2024. jan. 26. 12:25
 18/34 A kérdező kommentje:
Én már jóval elmúltam 18..de tényleg rossz volt. De még van hátra vagy 50 évem,szóval itt az idő,hogy változtassak.
2024. jan. 26. 12:34
 19/34 anonim ***** válasza:
100%

Én amúgy már gondoltam rajta mert sosem szerettem a saját nevet

Túl komoly a becézése meg túl gyakori…

Inkább lennék egy egyszerű Anna mint a saját nevem…

2024. jan. 26. 12:46
 20/34 A kérdező kommentje:
Utolsó,az Anna tényleg szép név...meg aki írta,hogy Katalin..én a két kezemet összetenném,ha ilyen szép nőies,jól becézhető nevem lenne.
2024. jan. 26. 12:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!