Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi a véleményetek arról,aki...

Mi a véleményetek arról,aki megváltoztatja a keresztnevét?

Figyelt kérdés

Ha párodról/ismerősödről kiderülne,hogy régen más volt a neve, furának találnád?

Te megváltoztatnád a saját keresztnevedet?

jan. 26. 09:27
1 2 3 4
 21/34 Metionin ***** válasza:
100%
Semmi, magánügye. Én is megváltoztattam anno, mert a szüleim elcseszték a nevem és nem akartam, hogy minden dokumentumon az legyen, amit utálok és nem is használok.
jan. 26. 13:03
 22/34 anonim ***** válasza:
Nincs ezzel semmi gond. Megkérdezhetem, hogy mi a mostani keresztneved, amit ennyire nem szeretsz?
jan. 26. 13:12
 23/34 anonim ***** válasza:
100%

#16 Én is utálom a nevem becézését, nagyon hülyén hangzik szerintem, meg nem is illik hozzám

Magával a nevemmel semmi bajom nincs, egyszerű név, szép maga a név, de nagyon gyakori, és őszintén a becézésétől hidegrázásom van, ami a legjobb, hogy mindenki ezen szólít, mert berögződött szokás, hogy ha egyszer valaki nevét lehet bezézni, akkor azt becézik is, és még nekik esik rosszul, ha megkéred, hogy legyenek szívesek a rendes keresztneveden szólítani

jan. 26. 13:39
 24/34 A kérdező kommentje:
23,igen, én is nagy harcokat vívtam,hogy könyörgöm legalább a becézést ne. Amúgy csináltam egyszer egy kis közvélemény kutatást. Bekerültem egy új közösségbe,és megkérdeztem pár embert,szerintük milyen név illene hozzám. Érdekes módon mindenki hasonló hangulatú nevet mondott. Aztán mikor megmondtam a nevemet, azt mondták,hogy pfff, na,ez nagyon nem illik hozzám. És tényleg. Még a saját anyukám szerint sem. Apukám nevezett el, anyukámnak nem tetszett,de mivel tényleg egy alapból normális név,nem is ellenkezett. Persze én úgy veszem észre,régebben nem tulajdonítottak ekkora jelentőséget a névválasztásnak. Inkább vagy hagyományból, vagy épp aktuális hangulat alapján adtak nevet.
jan. 26. 13:49
 25/34 anonim ***** válasza:

Van mögötte valami ok, amit csak az egyed tud.

Volt, hogy gondolkodtam a névváltoztatáson, de rájöttem: minek?

jan. 26. 17:01
 26/34 anonim ***** válasza:
100%

20 nem tudom milyen név lehet az amit ennyire nem szeretsz, az enyém a Vivien amit utalok és szívesen lennék bármi más

96-ban sajnos nagy divat volt..

jan. 26. 18:19
 27/34 anonim ***** válasza:
100%
Semmi, nyilván oka van. A férjemnek sem az a keresztneve, amit a szülei eredetileg adtak neki.
jan. 26. 20:14
 28/34 anonim ***** válasza:
100%
Semmi, magánügy. Világéletemben gyűlöltem a nevemet (nem ritka, nem is furcsa, csak ronda, és az összes becézésétől kiütéseket kapok, mióta az eszemet tudom), így mindenkivel együttérzek, akit hasonló módon átkoztak meg. Úgy vagyok a névváltoztatással, mint a plasztikai műtétekkel: ha jobban éreznéd magadat tőle a bőrödben, miért ne? Nem a középkorban vagyunk.
jan. 26. 22:10
 29/34 anonim ***** válasza:
100%
Nincs róla negatív véleményem. Én nem változtattam meg a nevemet, mert minek; két keresztnevem van, és az utáltról felnőtt életem során szerzett kapcsolataim már nem is tudnak, a második név egy változatán mutatkozom be és élek.
jan. 27. 07:56
 30/34 anonim ***** válasza:
#1 En azt hittem, te faszi lehetsz... a stilusodbol itelve.
febr. 28. 01:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!