Miért csinálják sokan hogy befurakodnak az ember elé majd utána meg lassan szüttyögnek?
Először is:
- értem a logikát, ha valaki furakszik hiszen siet valahova
- értem a logikát, ha valaki ráérősen andalog, hiszen nem kell sietnie sehova
De azt nem értem, hogy mi a logika mögötte amivel napi szinten találkozok: az illető futva, nyomakodva igyekszik elém kerülni, ha sikerült akkor pedig behúzza a féket, megáll, bámészkodik, csiga tempóval poroszkál… legjellemzőbb járműről való leszállásnál vagy mozgólépcsőnél.
Ha siet, akkor miért lassít le előttem? Ha nem siet, akkor minek furakszik be elém?
Mi ennek a célja, értelme?
Amúgy nekem a kedvencem amikor sorban állás van és elkezd mellémállni, meg úgy mozdulni, hogy ha nyílik a másik kassza, vagy bármi akkor kilőhessen mögülem.
Másik kedvencem amikor buszra vártam, a néni még sehol nem volt. Direkt azért mentem korábban, hogy elől lehessek a sorban. Jött a tolakodós néni, kettőnk között állt meg az ajtó én pedig mint sorban első elkezdtem felszállni. A néni meg elkapta a kapucnimat és elkezdett teljes erőből húzni vissza úgy, hogy majdnem hanyatt vágtam magam. Ne egy kedves mamit képzeljetek el, hanem egy ilyen szovjet Babuskát.
Megfogtam a kezét és úgy kicsavartam, hogy felordított, ott helyben közöltem mindenki előtt, hogy ha még egyszer rángatni mer eltöröm a kezét. Senki nem mert megnyikkanni sem.
Régebben vidéken is azt láttam, megjön a sofőr, nyitja az ajtót az addig vidáman beszélgető mamák elkezdik egymást rángatva, ütlegelve támadni a busz ajtaját. A sofőr leszállt egy cigit elszívni.
Konkrétan verték, cibálták egymást anyázva. Aztán ahogy mindenki felkerült és elfoglalták a helyüket, csicseregtek tovább mintha mi sem történt volna. Komolyan mondom azt hittem megrendezett jelenet.
Csak addig volt fontos nekik a dolog, míg eléd nem kerültek.
Kocsival szoktunk így járni, de hihetetlenül sokszor. Kivág elénk egy másik, de rendesen rá is kell fékezni, majd szuttyog, jobb esetben, 30-35-tel...
Szerintem puszta énközpontúság, hogy neki áll a világ, neki még ezt is szabad, ő megteheti. Vagy türelmetlenség és nemtörődömség is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!