Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Normális hogy a mai fiatalabb...

Titkos_ember kérdése:

Normális hogy a mai fiatalabb generációnak (14-17) nincsenek céljai az életben?

Figyelt kérdés
Eltűnt az emberekből a valós érték, a kapcsolatok megbecsülése, egy társ megbecsülése. Mindenkinek a tárgyak lettek a fontosak és a pénz. Mindenki tartja a markát, de egy kavicsot nem tenne arrébb. Mi lesz így a világunkkal? Elrothadunk mint egy hetes alma?
2024. jan. 17. 17:26
1 2 3
 21/24 anonim válasza:
100%
Hát én bele tartozok ebbe a generációba amit te említesz. És nekem van célom, hogy mit kezdjek majd magammal, de például rengeteg barátomnak fogalma sincs, nekik most a legfontosabb, hogy jól sikerüljön a kémia dolgozat. De szerintem ezzel nincs is semmi baj. Nem mindenki születik olyannak, aki rögtön tudja, hogy mi akar lenni. Bár igaz azért végzősként nem lenne rossz tudni, hogy hol akarsz tovább tanulni :)
2024. jan. 20. 18:20
 22/24 anonim ***** válasza:
100%

Az én környezetemben vannak céljaik a 16-17 éveseknek. Gimnáziumba járnak, egy-két nyelvvizsgát szereznek, különórákra járnak, sportolnak, néhányan olvasnak is (könyveket!), tehát művelődnek, közben eljárnak moziba, házibuliba, mert fontos számukra a baráti társaság. Néhányan diákmunkáznak alkalmanként, különböző okokból. 11. osztályban fakultációt választanak, és már határozott elképzelesük van a továbbtanulásról, esetleg külföldi terveik (álmaik) vannak. Van elképzelésük arról is, hogy később hol és hogyan szeretnék élni az életüket.

Ez egy 14-17 évesnek bőven elég életcél.

Es igen, mindent az internetről szednek le, és valóban sokat nyomogatják a telefonjukat, de ha körülnézünk, az idősebbek is ezt teszik, csak ők esetleg még leülnek a gép elé es ott facebookoznak, míg a fiatalok a telefonon intéznek mindent.

2024. jan. 21. 10:08
 23/24 anonim ***** válasza:
55%
Azt bírom, hogy 14-17 éves GYEREKEKtől várod el, hogy ne a világ termékei legyenek, és őket szidod emiatt, amikor nem ez lesz. Nem a szüleiket. Nem a felnőtteket, akik azokat a tv műsorokat meg internetes dolgokat csinálják, amitől ilyenek lettek. Nem. A 14 éves kölök a hibás.
2024. jan. 21. 22:47
 24/24 anonim ***** válasza:
Egyébként tényleg ugyanez volt 20 évvel ezelőtt is a 14 év alatti osztálytársaimmal is!
2024. febr. 11. 12:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!