Normális hogy a mai fiatalabb generációnak (14-17) nincsenek céljai az életben?
Nem tudom elítélni őket, mert mi is hasonlóak voltunk, csak teló helyett a számítógépet nyomtuk.
Talán egy fokkal jobbak voltunk, legalábbis a tanárokat pl tiszteltük, órán odafigyeltünk, és diákmunkán is az adott munkára koncentráltam.
Annyit tudok írni, hogy lesz ez még rosszabb is, ők még nem kaptak az élettől 1-2 nagy pofont.
Hát már bocs, de 14, de még 17 évesen sem voltak túl kiforrott terveim, 14 évesen max. hogy vegyenek fel vmelyik jobb suliba, ahová jelentkeztem, 17 évesen meg hogy le tudjak érettségizni. Halvány lila segédfogalmam nem volt mit fogok magammal kezdeni, sőt, rettegtem, pedig én egy jó suliba járó, budapesti, jó tanuló, "fényes jövő" előtt álló gyerek voltam.
45 éves vagyok, szóval én is bezzegamiidőnkben-ezhetnék, de nem tartom ezt igazságosnak. Én a mai fiatalokat nem látom ennyire elkeserítően balfaxnak úgy ánblokk. Igen, vannak furcsaságok, az én értékrendemtől, logikámtól nagyon távol álló dolgok, de igyekszem odafigyelni, hogy nyitottan és megértően álljak hozzájuk, és mindig emlékeztetem magam, milyen volt 15 vagy 22 évesnek lenni, én hányszor kaptam meg, hogy milyen is vagyok én lusta/élhetetlen/semmirekellő stb. fiatal. Együtt dolgozunk elég sok fiatallal, sok szempontból másképp (de nem feltétlenül rosszabbul) gondolkodnak, állnak hozzá bizonyos dolgokhoz, mint a mi generációnk, ez igaz, néha hátrány, néha előny. MINDEN generációváltásnál van egy ilyen "régen minden jobb volt" pampogás az idősebb korosztálytól (szokták ugye idézni talán Arisztotelész egyik idézetét forrásmegjelölés nélkül, hát akár ma is íródhatott volna), és szomorú, hogy egyesek nem emlékeznek (nem akarnak emlékezni), hogy a) őket ugyanígy baxtatta a szüleiknek a generációja, hogy mennyire élhetetlenek már, meg mindent másképp csinálnak, felelőtlenek, nincs céljuk, nem tudják mi az a kemény munka stb. b) ne csináljunk már úgy, mintha a mi generációnk minden tagja a jég hátán is megélő szuperhős lett volna. MÁS dolgok fontosak nekik mint nekünk, és ez így van jól, ettől megy előre a világ.
Én nem csodálkozom ezen annak árnyékában, amilyen szinten mesterségesen túlbonyolítják a tinédzser éveiket az élet összes területén. Mindent elkövet a ma fiatalok teljes környezete annak érdekében, hogy a bizonytalant is bizonytalanabbnak érezhessék, mint amilyen!
Nem kell szélsőségesen messzire menni témakörért: nézz meg egy szalagavatót!
Amikor én voltam főszereplője ilyen rendezvénynek nem szólt erről az alkalmat megelőző másfél év és nem volt az amerikai elnökválasztást alázó szinten agyonszervezve! Teljesen felesleges, tönkre szervezett teljesítménykényszer arra, hogy bohócot csinálhassanak tömegesen emberekből! Értem én, hogy fejlődik a világ, de melyik irányba?
19 folyt.
És még annyi,hogy akkor is ment a kinek mije van,meg kik a gazdag gyerekek,meg ki kit utál,stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!