Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ettől még lehetek normális,...

Ettől még lehetek normális, vagy baj van velem?

Figyelt kérdés

A kérdés arra irányul, hogy észrevettem magamon, hogy nagyon nehezen viselem el az irodai munkákat, a kollégák miatt. Rosszul bírom, hogy órákig össze vagyok zárva velük, muszáj azért valamennyire jópofizni, nehogy kiutáljanak, részt venni a pletykálásban, mások szidásában stb. Mindig befeszülök, mi van, ha valakit megbántok vagy esetleg valami által unszimpatikussá válok számukra.

Ez a feszültség bennem kizárólag a közvetlen kollégákra vonatkozik, akikkel muszáj jóban lennem és együttműködnöm.

Nem tudom, hogy ez csak egy jellemvonás-e, és inkább önállóan kéne dolgoznom, vagy ez tényleg beteges és bennem van a hiba, mert nem tudok kijönni a munkatársakkal.

Nő vagyok amúgy és harminc éves.

2024. jan. 15. 19:50
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Lehetsz igen normális még ettől, de a lényeg:

Nyugodtan mondd ki, hogy téged ezen dolgok nem érdekelnek, nem emiatt jössz be a munkahelyre.

Vagy: ha esetleg valaki jön mindenféle nem munkahelyi dologgal, akkor rögtön "lőj" vissza egy munkára vonatkozó kérdéssel, mondattal: így legalább észreveszi egy idő után, hogy nem itt van a helye a dolgoknak.

2024. jan. 15. 20:21
 2/7 anonim ***** válasza:
97%

Férfiaknál is előfordulhat, de ez nőkre abszolút jellemző.

Pl. egy férfi , ha a másiknak büdös a lába rögtön megmondja: "B+, gecchi büdös a lábad, csinálj már vele valamit!"

Egy nő ehhez képest 3 héten keresztül pletykálja ki az illető háta mögött a dolgot, több válságstábot is összehívnak az érintettekkel, míg kitervelnek valami hátulról megyünk előre megoldást. Mondjuk okkal teszik, mert a büdös lábú nő valószínűleg egy életre megsértődne, ha megmondanák neki szemtől szembe.

Szóval nők között dolgozni férfiként is rossz, de nőként főleg. Nem tudom mi a megoldás.

2024. jan. 15. 20:25
 3/7 A kérdező kommentje:

#4 teljesen igaz. Nem akartam beleírni a kérdésbe, de 99%-ban csak a női kollégákkal van problémám mindig. Eljátsszák, hogy kedvesek, a hátad mögött meg darabokra szednek.

A férfiakkal szinte mindig jól kijöttem, max akkor volt baj, ha kimondottan tahó volt az illető, de lelkileg azt is jobban tudom kezelni, mint az "ál-kedvességet".

#3 köszi a választ!

#1-2 bocsi de ez hogy jön ide?

2024. jan. 15. 20:29
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nincs veled különösen semmi baj, nem akarod, hogy kiközösítsenek, mert a munkádba kerül. Ez érthető, de ha elfogadsz egy kritikát, inkább ne vegyél részt a pletykálkodásban, mások szidásában, még azzal sem, akit bírsz. Nem tudhatod, ki mikor vág alád, és ha megtörténik az nem jó egy munkahelyen, a főnök sem tolerálja a drámát. Inkább legyél semleges. Inkább próbálj csak a munkával kapcsolatos dolgokat megbeszélni velük. Úgy stabilabb vagy.
2024. jan. 15. 21:06
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező megértelek. Hasonlóan érzek. Sok helyen úgy érzi magát az ember mint egy óvodában. Nem tudom miért nem lehet békességben, nyugodtan egymás mellett dolgozni dráma nélkül. Nem kell, hogy szeressük egymást, de ezek az ovis ügyködések kiborítóak.
2024. jan. 15. 21:57
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi szépen az együttérzést. Igen tényleg mint az óvoda, vagy max gimnázium. Mintha funkcionális felnőttek visszavedlenének a gyerekkorba, ahogy belépnek a munkahelyükre.
2024. jan. 15. 22:15
 7/7 A kérdező kommentje:
#6 igen köszi a tippet, ez igaz.
2024. jan. 15. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!