Ettől még lehetek normális, vagy baj van velem?
A kérdés arra irányul, hogy észrevettem magamon, hogy nagyon nehezen viselem el az irodai munkákat, a kollégák miatt. Rosszul bírom, hogy órákig össze vagyok zárva velük, muszáj azért valamennyire jópofizni, nehogy kiutáljanak, részt venni a pletykálásban, mások szidásában stb. Mindig befeszülök, mi van, ha valakit megbántok vagy esetleg valami által unszimpatikussá válok számukra.
Ez a feszültség bennem kizárólag a közvetlen kollégákra vonatkozik, akikkel muszáj jóban lennem és együttműködnöm.
Nem tudom, hogy ez csak egy jellemvonás-e, és inkább önállóan kéne dolgoznom, vagy ez tényleg beteges és bennem van a hiba, mert nem tudok kijönni a munkatársakkal.
Nő vagyok amúgy és harminc éves.
Lehetsz igen normális még ettől, de a lényeg:
Nyugodtan mondd ki, hogy téged ezen dolgok nem érdekelnek, nem emiatt jössz be a munkahelyre.
Vagy: ha esetleg valaki jön mindenféle nem munkahelyi dologgal, akkor rögtön "lőj" vissza egy munkára vonatkozó kérdéssel, mondattal: így legalább észreveszi egy idő után, hogy nem itt van a helye a dolgoknak.
Férfiaknál is előfordulhat, de ez nőkre abszolút jellemző.
Pl. egy férfi , ha a másiknak büdös a lába rögtön megmondja: "B+, gecchi büdös a lábad, csinálj már vele valamit!"
Egy nő ehhez képest 3 héten keresztül pletykálja ki az illető háta mögött a dolgot, több válságstábot is összehívnak az érintettekkel, míg kitervelnek valami hátulról megyünk előre megoldást. Mondjuk okkal teszik, mert a büdös lábú nő valószínűleg egy életre megsértődne, ha megmondanák neki szemtől szembe.
Szóval nők között dolgozni férfiként is rossz, de nőként főleg. Nem tudom mi a megoldás.
#4 teljesen igaz. Nem akartam beleírni a kérdésbe, de 99%-ban csak a női kollégákkal van problémám mindig. Eljátsszák, hogy kedvesek, a hátad mögött meg darabokra szednek.
A férfiakkal szinte mindig jól kijöttem, max akkor volt baj, ha kimondottan tahó volt az illető, de lelkileg azt is jobban tudom kezelni, mint az "ál-kedvességet".
#3 köszi a választ!
#1-2 bocsi de ez hogy jön ide?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!