Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek a tanárok okos...

Szerintetek a tanárok okos emberek?

Figyelt kérdés

Ha van történetetek ,ami valamelyik álláspontott bizonyítani tudja ,akkor azt ide leírhatjátok.

Kíváncsi vagyok a véleményetekre.

jan. 14. 18:30
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
54%

Jesszus…komolyan…ez amúgy milyen kérdés? Ezt bárkiről lehetne kérdezni, hogy okos e vagy sem, de a válaszok is érdekesek. Pl.egy mérnök vagy egy programozó okosabb? Legfeljebb képzettebb, nagyobb a presztízse a szakmájának. De okos lehet egy tanár, egy villanyszerelő, bárki. Vagy fogalmazzunk úgy, tehetségesebb. Pl.tanulást illetően, persze, hogy egy orvos vagy mérnök tehetségesebb, kitartóbb. De szerencsére az ész, a logika és az intellektus nem függ össze a végzettséggel. Az, hogy kinek mi a célja az életben, miért választott egy adott szakmát, nem ildomos kritizálni. A mai rendszerben tanárnak lenni lehet, hogy gáz éppenséggel, de ezer és egy oka lehet, hogy ki miért van a pályán. Nekem számos tanárom adott útravalót az életben, sok tanárt ismerek, akik fantasztikus emberek. Igen, ilyen is van. A másik dolog: sok függ attól mit tanít, abba mennyi energiát rakott bele. Nem mindenki szeretne, akar a versenyszférában dolgozni, ez nem tudom miért lehet hihetetlen. Különben sok volt, jelenlegi tanár foglalkozik mással is a tanításon kívül, pl.könyvet ír, kreatív tevékenységet, hobbit végez.

Az, hogy kinek mire volt lehetősége, milyen családból jött, alapból determináló tényezők. Nem mehet a legjobb egyetemekre, voltak egyéb gondjai stb. Tanárokra szükség lenne, van, és az, hogy a társadalom így viszonyul hozzájuk, siralmas. A kommentek is ékes tanúbizonyságai ennek a jelenségnek.

máj. 12. 20:24
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!