Szerintetek a tanárok okos emberek?
Ha van történetetek ,ami valamelyik álláspontott bizonyítani tudja ,akkor azt ide leírhatjátok.
Kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Nekem legtöbbször a beképzelt ugrott be róluk, mind úgy oda van a saját tantárgyáért és úgy adja elő, hogy jajj ennél fontosabb nincs, ezt mindenkinek tudni kell stb.
Aztán a gyakorlatban meg tényleg az életben nem lesz rá az embernek szüksége.
"Szerintetek a tanárok okos emberek?"
Tehát gyerekkorban elfogultan, egyoldalúan, hiányos információk alapján hogyan látta a gyerek a tanárát?
Ez biztosan reprezentatív lesz.
16:
Te tuti tanár vagy :D Nekik vannak ekkora gondjaik a logikával.
Ezt a marha gyenge sértődött érvet már más kérdésnél is láttam.
Esetleg megengeded, hogy saját tapasztalataink alapján véleményt mondjuk, vagy mikor lesz reprezentatív? Honnan tudod, ki mennyi tanárt ismer?
"hiányos ismeret" aha.
Ezzel megint csak azt árulod el, hogy a tanárok többsége burokban él, és vmiért meg van róla győződve, hogy senki sem látja reálisan tanárokat, vagy az oktatást, utána meg nem értitek, hogy miért néz le titeket a programozó testvérem, vagy a mérnök főnököm. Azért, mert beképzeltek vagyok meglehetősen szerény képességekkel.
Esetleg szembe kéne nézni, hogy ez nem Finnország, itt a tanár többsége nem értelmiségi, hanem átlagos képességű ember, aki jobb híján elment tanárnak.
16
Nem vagyok tanár és semmilyen sértődöttség nincsen bennem.
Írtam én bármit is arról, hogy nem engedek meg valamit? Pusztán arról írtam, hogy sokan nem látják át az egész képet és nagy eséllyel csak arról fog szólni az egész, hogy kedvelt-e gyerek korábban suliba járni (az órákat és nem a szünetben a haverokkal lógni) illetve szerette-e a tanárait. Aki szerette azok azt írják, hogy okosak akik nem szerették azok pedig azt írják, hogy nem azok. De ez nem jelenti, hogy a tanár okos volt-e vagy sem.
Már ott sántít az egész, hogy mi alapján határozod meg, hogy okos-e?
Ismerek olyan mérnököt aki szakmailag nagyon jó de egy bevásárlást nem tudna elintézni. Akkor ő most okos vagy sem?
De ha valaki eltudja intézni a bevásárlást, számlákat kifizetni, stb. de nem tudd megtervezni egy repülőt akkor ő okos?
Annak egyébként nem sok köze van ehhez, hogy hány tanár ismersz. Én például sok IT-st ismerek futólag. Egyikről sem tudom megmondani, hogy mennyire okos mert annyira nem ismerem. A munkájukba sem láttok bele annyira, hogy megtudjam mondani, hogy abban mennyire jók. De attól még sokat ismerek akkor már tudok érdemi véleményt alkotni róluk?
Lónak a tudod mijét. Mintha egy általános iskolás mondaná, hogy ő már mindent tud a fizikáról mert a fizika 1 tankönyvben lévőket megtanulta. Semmit nem tudd a fizikáról.
Semmilyen beképzeltség nincs a mögött, hogy ha az ember belátja, hogy mennyire lát bele egy másik ember munkájába. Pont fordítva, akkor vagy beképzelt ha azt hiszed, hogy heti pár órát láttál dolgozni egy embert és tisztábban vagy azzal, hogy miből is áll a munkája és mennyire jól végzi azt.
Hozzád, testvéredhez és a főnöködhöz csak gratulálni tudok, hogy beképzeltségetekben ennyire látatlanban is lenéztek másokat.
Egyébként ha valaki programozó vagy mérnök akkor szerinted az ő véleményük onnantól jelentősebb lesz? Nem lesz valaki felsőbbrendű mert pár félévet lehúzott egy egyetemen és elvégzet egy mérnöki szakot.
2024.01.14-től(18:30)
2024.01.15-ig (19:41)
28 Szavazat érkezett be!
Ebből 10 szavazat a tanárok javára.
18 pedig a tanárok kárára.
Nagyon kíváncsi voltam ,arra hogy az emberek milyen állásponton vannak.
Köszönöm szépen mindenkinek ,hogy szavazott!
Illetve ,hogy írt!
:)
Én voltam tanár. Azzal értek egyet, aki azt írta, hogy ugyanezt a kérdést fel lehetne tenni a tűzoltók vagy akármilyen más szakma esetén is. Van ilyen is, olyan is köztük.
A tanárok között is vannak nagyon tehetséges emberek, akik profik a szakmájukban, szakmai sikereket érnek el. Néhány ilyen van egy tanári karban. A többség viszont az "átlag" a szokásos mindennapi emberi hülyeségeivel.
Egyébként abban is van valami, hogy aki ténylegesen valamit akar (és tud) kezdeni az életével, az vagy otthagyja a szakmát, vagy el sem kezdi. Még egyetemen, a csoportomban azok az emberek, akikről látni lehetett, hogy több van bennük, már egyik sem tanít. A szürke átlag, a kényelmesek maradtak a pályán...
19-es
Köszönöm szépen a válaszodat. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!