Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Féltek attól, hogy boomerré...

Féltek attól, hogy boomerré váltok?

Figyelt kérdés

Most a Facebook-on kitettek egy mémet, amiben kb. ilyen 60-as, 70-es évekbeli TV volt kitéve, alatta megkérdezve, hogy ültél-e ilyen TV előtt? Akkor tudod mi az igazi televíziózás.

Fúú... hát, ez nagyon boomer szöveg.

Eleve annak, aki TV-zni akar ma 1000-szer jobb darabok állnak a rendelkezésre. Egy 2024-es TV összehasonlíthatatlanul jobb élményt nyújt, mint egy 70-es évekbeli TV. Olyan látványvilága van, hogy az ember eldobja az eszét.

(Az meg csak hab a tortán, hogy ma már a TV kezd kimenni a divatból. Én pl. szinte egyáltalán nem nézek TV-t, a neten ugyanis minden fent van).

Viszont most eszembe jutott az, hogy remélem 50-60 évesen nem leszek ilyen boomer, hanem tudok majd haladni a korral.

2024. jan. 14. 13:30
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen nosztalgiaképek már a 90-es években terjedtek a 80-as évekbeli játékokról, játszóterekről, stb., csak akkor még nem volt közösségi média, és mailben küldözgettük egymásnak. Attól nem lesz valaki begyepesedett, hogy néha nosztalgikusan gondol vissza a gyerekkorára.
2024. jan. 14. 14:37
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Én 10 éves voltam amikor vett az édesanyám egy kiskêpernyős Tisza TV-t 1963-ban. Akkor ez hihetetlen élmény volt pedig hétfőn és pénteken adásszünet volt és a kép is nagyon hangyás fekete fehér. A házban másnak nem volt ezért néha bekéredzkedtek hozzánk a szomszédok. Szóval én a te szóhasználatoddal élve egy echte boomer lennék.

Nem sírom vissza azt az időt. Most egy 55"-os,4k-s Samsungom van és fele részben TV csatornákat nézek rajta, de egyre inkább youtube-zok. (Meg néha hülye kérdésekre válaszolok ezen az oldalon,mert okostelefonon is van és használni is tudom. 😉)

A velem egykorú ismerőseim túlnyomó része hasonló szinten van.

Szóval ne parázz,nem fogsz szükségszerűen "elboomeresedni".

2024. jan. 14. 14:49
 13/20 Hans Pötterman ***** válasza:
100%
Ez nem erről szó, nem kellene támadásnak venni magad, illetve a generációd ellen. Puszta nosztalgiázás.
2024. jan. 14. 14:50
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Eléggé pejorativ értelemben használják ezt a "boomer" szót.

2024. jan. 14. 14:58
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem a tv felbontásának minőségére gondolnak a mémben, hanem a műsorok minőségéről. :D máskor gondolkodj, mielőtt megszólalsz
2024. jan. 14. 15:32
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem félek, mivel nem ahhoz a generációhoz tartozom így sosem leszek az. Max. azt mondják milyen y generációs. Neked ők azért boomerek mert akikről szó van ahhoz a generációhoz tartoznak.
2024. jan. 14. 17:27
 17/20 Metionin ***** válasza:
100%
Eleve a boomer az egy külön korosztály, mi már nem leszünk boomerek. Viszont értem mire gondolsz, igazából engem sosem izgatott annyira, hogy mások mit csinálnak és mindig nyitottnak tartottam magam új dolgokra. Ha pl. idős koromban jönne be valami okos kütyü, amihez nem értek, én szívesen venném, ha fiatalabbak megmutatnák, hogy kell használni. De ez most olyan, hogy 1990-ben születtem, láttam bejönni a mobilt, az sms-t, az internetet, a pendrive-ot, az okostelót, a laptopot, szóval nekem nem olyan nagy cucc elfogadni, hogy mindig jönnek új eszközök, amiket meg kell tanulni használni.
2024. jan. 14. 19:30
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom elképzelni magamról, hogy az legyek. Nyilván változni fog a világ, de én most is egy elfogadó ember vagyok. Nem hiszem, hogy valaha osztani fogom az észt fiatalabbaknak, hogy kéne élniük és miért voltam én jobb náluk fiatalon stb. Nincsenek ilyen korlátolt elképzeléseim az életről, hogy mindenki csak ugyanúgy lehet boldog, hogy házasság, gyerek stb, elfogadó vagyok mindenkivel. Én magam sem vagyok egy ilyen hagyományos típus, mint a nagymamám, aki zabigyerekezi a házasságon kívül született gyereket stb. Én már egy más világba születtem, máshogy látok dolgokat.
2024. jan. 14. 19:43
 19/20 anonim ***** válasza:
77%
Millennial vagyok, minket két irányból bäsztatnak a boomerek és a zoomerek is, szóval nekem nem lesz újdonság, ha szekálnak :D
2024. jan. 16. 14:59
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Boomerré csak az válhat, aki a 2.VH után született első generáció.
2024. febr. 2. 20:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!