Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha a szerelők drágán dolgoznak...

Ha a szerelők drágán dolgoznak miert nem adnak számlát?

Figyelt kérdés

Olyan rossz hogy 5 perces semmi munkáert (pl jó parapett rutin ellenorzese), vmi tizenezreket is elkérnek(akkor az oradij 160 eFt/óra, ez egy honapban napi 8 ban 5 M Ft..), más munkát pl kéményellenorzes (2 perc), nem csinalnak meg egy füst alatt helyben a másik 5 perces munkálattal, csak uj időpontra hogy majd visszajön..

Számlát nem adnak, ha kérem elutasítják. Tehát be se vallják. Nem is adóznak.

Most azon gondolkodom inkább nem hivok senkit a kéményt megnézetni, nem merem hívni senkit villanykörtéhez (foglalat se jó), konnektorhoz se, mert tele van a lakásom ilyen 5 perces javítando munkákkal, tehát ha végig haladnék sorban hogy:

Legyen jo a villanykorte/lámpa

A konnektor

Az ajtokilincs

Az 3lvetemedett fa erkélyajtom

A konyhai csapbetét (totál vízköves)kicserélve

Esetleg a kávéfőzőm megjavitva(hiaba vízkőtelenítem)

A leszakadt szekrényajtóm pántolva újra felfúrva

Az exem által betört beèpitett szekrényajtóm kiegyenlitve

Egyéb ajtók csiszolva ujrafestve

A kád ujra zománcozva

A wc duguláselháritva

Ki se tudnám fizetni az egész hóbelebancot ha mindent 10-20 ezer Ft és ugye nem annyi.

Pl ajtokert elkérhetnenek 50-100 ezreket is

A festést glettelést le se merem írni mennyibe kerulne.

Hogy az istenbe ujitsak fel?

2024. jan. 13. 11:34
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Azért nem ad számlát, mert akkor még drágább lenne.

Meg hát a magyar mindig is ilyen alattomos marad...

2024. jan. 13. 14:25
 12/20 anonim ***** válasza:

A kinézett szerelővel miért nem tisztázod előre, hogy számlát kérsz? Ha nem akar számlát adni akkor nem őt hívod. Ugye milyen egyszerű a megoldás?

Viszonyítás kérdése hogy drágán dolgoznak (magas az óradíj). Te nem csak az 1 órás munkájáért fizetsz 100 ezer forintot. Hanem azt a sok sok év tanulás árát is kifizeted amikor megtanulta a szakembered 1 óra alatt megoldani a problémádat.

Egy magánorvos egy sima 20 perces vizsgálatért elkér 60 ezer forintot és még sorba is állnak a rendelő előtt az emberek. Régebben sok orvos nem adott számlát.

Manapság már jóval nagyobb arányban adnak számlát a szakemberek mint 10 éve.

2024. jan. 13. 14:48
 13/20 A kérdező kommentje:
De millio meg egy mindent kéne nalam javitani. Felsoroltam! Hogy lehet azt kifizetni igy?
2024. jan. 13. 16:52
 14/20 anonim ***** válasza:
Nem nagyon érted az adórendszert, igaz?
2024. jan. 13. 20:34
 15/20 A kérdező kommentje:

Azt nem tudom ha nálam van kb 100 munkálat es azt elvégeztetem 100 szerelovel ugy hogy aztán a 100 szerelő után fog javitani másik 100, és 1 szerelő két különböző napra tesz 2 db 5 perces munkát hogy kétszer is levehessen pénzzel(lásd parapett ellenorzes egyik nap, kémény másik nap), akkor hogyan lesz kész valaha is a keco minden sz.rral? Ablak ajtokcsiszolás festés kilincsek vizcsap kádzománc festés csiszolás glett, szekrenyajto de még pl postalada nyílás, postaláda zár, bejarati ajtózár es plusz zár vagy sínrendszer, szekrenycserék azok szállítása, padló, redőny, csempézések, ágycserék, függönyvarrások, csillár, lámpák konnektorok, wc dugulás a lista nem teljes.

Elkezdtem apránként.

Bojlercsere. Uj bojler. Beüzemelés.

Minusz 100 ezer saccra es lángol a konnektor. Masik szerelő rendelés aki helyreállít.

Aztán Wc csempét leverte az egyik mert ujraköti a wc-t aztán rájött hogy oda nem lehet, kár volt nekiállni, ugy hagyta lyukasan a falat. Másik szerelő rendelés aki helyreállit.(de attol még csöpög a wc a wc mögötti csőből.

Aztán a konyhai csapom 4 férfi után se jó.

Az eloszobai lámpa foglalat erintkezők kabelek se. Ideig oráig javitva aztán megint sötétség van egy ujabb szerelőig.

Festés. Kb 1 honap mulva pereg le a falról ahol fürdünk.

Nem az adorendszer a bajom.

Hanem az hogy éveken át se tudok mosogatni csak mint nagyanyaink forro vizet a "lábosba" és ugy. Aztán lassan be kell ruháznom petroleumlampára is szerintem mert soha nem lesz jo a villanyom se.

Kéne valami olyan terv hogy a putribol lakás legyen már végre!

Es ne keruljon már milliokba a végén egy kilincs konektor lampakacsolo szekrenyajto javitas..

2024. jan. 13. 21:06
 16/20 anonim ***** válasza:

"Nem az adorendszer a bajom."

a kérdésed az volt, miért nem ad számlát. Ha értenéd az adórendszert, akkor tudnád, miért nem ad.

Amiről nincs számla, az után nem keletkezik semmiféle egyéb kötelezettsége

De aztán kiderült, hogy valójában nem a számlával van a bajod, hanem az élettel és mindenki más tehet róla

2024. jan. 13. 21:08
 17/20 A kérdező kommentje:
..ami 2 napig lesz jó csak raadásul
2024. jan. 13. 21:13
 18/20 A kérdező kommentje:

De a számlánál tartottam amikor kiirtam a kerdest.

Jott a szerelò parapettet ellenorizni. 5 perc volt a munka hogy megmondja teljesen jo a parapett.(amit vagy elhiszek vagy nem ugyanis 15 eve se volt tisztitva se karbantartva se..), es annyi a baja hogy cseréljek elemet a kijelzoben. Tehat a tizenezres munkadijába már nem fert bele egy gombelem csere. Csak a tanács.

A kéményt le se ellenorizte mert új időpontban majd megbeszéljuk. Azota se merem hivni mert gondolom igy az nincs az árban. Igy tizenezer lesz az is hogy oda tegyen vmi mérőt ami kimutatja hogy nincs szivárgás.

Tehát levesz tizenzerrel aztán ujra akar jönni aztan az se biztos hogy igazat mond hogy jó, vagy csak nem akarta kitisztitani a parapettet, és még számlát is elutasít.

Ha már igy is atver duplán levesz akkor a számlaval is miert szórakozik.

2024. jan. 13. 21:17
 19/20 A kérdező kommentje:
Es lakasfenntartasibtamogatashoz meg lehet jol jönnének a számlák. Vagy akarmihez hatha van vmi felujitasi program pályázat. Mert ha ez igy megy hogy azert mert raneznek egy eszkozre helyből tizenezer akkor nemtom mibol finanszirozom majd azt ha nagyobb munkalatra aztan szerelok utáni javito szerelokre kell kiadnom es mindenki tobb napra teszi a munkákat is a dijakat ezzel többszörözve is.
2024. jan. 13. 21:20
 20/20 anonim ***** válasza:

Nem találkoztam olyannal, hogy kérek számlát és nem ad.

A folyton elromló lámpa, konnektor komolyabb hibára utal, át kéne vezetékezni a lakást.

A lepergő festék is olyan, hogy le kellene verni a vakolatot, ha kell leszigetelni a falakat.

Az kilincs nem nagyon tud elromlani, inkább magát a zárat kell cserélni.

Elvetemedett meg betört ajtót nagyon nem egyszerű javítani és nem is lesz tökéletes. Órákig el lehet vele szórakozni, nem lehet gyorsan, olcsón megcsinálni és mégegyszer mondom nem is lesz jó.

A konyhai csapot ki kell cserélni. Veszel egy csapot, 15-20ezerért és kicserélitek.

A kávéfőzőt vidd el egy szervizbe, megmondják mennyiért lehet megjavítani.

A leszakadt pánt olyan dolog, hogy mondjuk odamegyek én, megnézem mit lehet csinálni vele, vagy egyből meg lehet csinálni, vagy vissza kell menni. Ha egyből meg lehet, az is oda-vissza autózással együtt valószínűleg minimum egy óra, tehát a látszólag 10 perces munka lesz kb. 10.000 Ft.

Ajtók csiszolása, festése sem 5 perces munka, viszont azt te is meg tudod csinálni.

Kád zománcozásra árajánlatot kell kérni, vagy lehet venni kb 15ezerért kád festéket és megcsinálod te.

2024. jan. 14. 07:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!