A szerelők miért nem dolgoznak manapság túlnyomórészt becsülettel, tisztességesen? Most arra jutottam, hogy inkább hagyom rohadtan, ami elromlott, javításra szorul, mint hogy fizessek egy rakat pénz azért, hogy jobban szétbarmolják.
" Te sem javítanál kazánokat éhbérért egész nap idegen embereknél"
Attól, hogy megkérik az árát, meg lehetne jó a munka.
Egyébként én mindenféle szerelőt hívtam az utóbbi időben, és korrekten dolgoztak. Arra kell odafigyelni, hogy ha nincs kipróbált szerelő az adott témában, akkor nem random kell hívni valakit, hanem a netről kell keresngélni olyat, akinek jó értékelései vannak, illetve érdemes megnézni, mióta működik a cég. Erre több időt kell szánni, mint kinyitni a Kisokost, de nekem eddig bevált.
1.
A kenyér még mindig nincs 800 forint. Nálunk a nyaralóban volt csőtörés. Volt olyan szaki, aki mondta, hogy ilyen kis munkát nem vállal. Megnéztem a helyi facebook csoportot, ott egymás közt ajánlgatnak szakembereket és onnan szedtem egy telefonszámot, tényleg korrektek voltak. Sok a kontár, akik nem értenek igazán hozzá, de megélnek ideig-óráig belőle
Esetleg tessék szerződést kötni írásban.
Ki végzi a munkát
Mit kell elvégezni (pl. bele kell írni az eltakarítást, a hulladék elszállítását)
Mikor állnak munkába
Mikor fejezik be
Meddig tart a garancia
Kötbér
Fizetési határidő
És igen, kell áfás számlát kérni. Így kicsit drágább, de legalább nem ér kellemetlen meglepetés.
Ha meg "okosba" csinálnám, akkor fizetni csak anyagért fizetek előre, minden mást csak akkor, ha elvégezte a munkát, szart meg nem veszek át, így nem is fizetném ki, amit előre meg is mondanék.
Mert az igazi szakik mar kihaltak, illetve kulfolson vannak. A marasek aki meg még ért hozza valamit, ragyasig vannak meloval,annyit kernek amennyit kedvuk van.
4es jo vicc
Lehet, hogy jó vicc, de ezt így kell. Aki nem megy bele, annak vaj van a füle mögött, és potenciális veszélyforrás.
Így nyilván drágább, de biztosabb, és a biztonságnak kiszámíthatóságnak ára van. A kérdező esetében megtérült volna egy kicsivel többet fizetni egy jó munkáért.
Mennyivel jobb az, ha munka közben pl. lelép a szerelő, mert külföldön van dolga, és ott a félig lerakott padlóburkolat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!