Miért nincs egy kicsi esély se arra, hogy akinek a szülei nem gazdag vállalkozók vagy tisztességes emberek, azok meg tudjanak élni?
Egy szép lány esetleg még fölszedhet egy gazdag pasit, csak az meg bármikor kidobhatja, ha talál egy jobbat.
Akinek apja-anyja (elég ha csak az egyik) egy vállalkozást vezetett, az szinte biztosan tisztességtelen (mert ma nem lehet tisztességesen vállalkozva jól élni Magyarországon) és a gyereket is erre nevelik, és ez a gyerek még jól is él, ha fölnő, akár a vállalkozást is tovább viheti, de ha azt nem is, pénz biztosan lesz bármilyen tanulmányra vagy új vállalkozás indítására.
Utálom a hazugságot, a csalást, és nem tudom, mit tudnék tenni. 1000-ből 1 gyereket nevelnek arra, hogy tisztességes legyen, és én sajnos köztük vagyok.
Tervezhetnék külföldre menni, de ahhoz is kéne pénz, valamint baromierős nyelvtudás de nekem egyik sincs meg, nincs jó nyelvérzékem.
Úgy érzem, nyomorra vagyok ítélve és ezen nem tudok változtatni, mert túl gyenge vagyok ehhez. És a politikának sem érdeke változtatni, mert nem fogják "elárulni" a saját rokonukat, barátjukat.
Van csak nem sok.
A Jövedelmek alig nőnek miközben a jövedelem olló nyílik.
Az az, nem a felzárkózás megy, hanem a gazdagok még gazdagabbak lesznek.Egy stagnáló növekedésű gazdaságban csak egymás kárára képesek gazdagodni az emberek.
Szóval nem sok az esélyed és hatalmas szerencse kell hozzá ha a szorgalmaz alapnak tekintjük.
"schocko válasza:
Aki dolgozik és értelmesen költi el a keresetét, az bárhol megél...a legtöbb nagyon gazdag ember a nulláról kezdte...
Haver, te itt él abban az országban amiben én?
Felénk a nettó 100e környékén mozog.
A Fűtésszámlám 40e.
Én csak olyan nagyon gazdag embereket látok ebben az országban akik az állam csecsén és az állami korrupcióból lettek gazdagok és azóta sem képesek gyarapítani a vagyonukat az állami bőség nélkül. Alig alig elvétve akad olyan aki egy egy jó ötlettel és kitartással tudással a sufniműhelyből klasszikus nagy vállalattá vagy legalább is a manufaktúra kezdetlegességétől messze kiemelkedett volna.
Hol élsz te? Egy másik országban?
3. Te miről beszélsz ?!
a legtöbb gazdag ember beleszületett/örökölte a
hatalmat->pénzt... ("ha csórónak születtél valószínűleg az maradsz")
+ nem tudom ti hol éltek de (itt) észak - M.O.-n ilyen a helyzet ahogy leírta...minimálbérért robotolhatsz napi 12 órát,ha nincsenek jó kapcsolataid.
gondolom könnyebb nekik szétlopni az országot, minthogy munkát teremtessenek.
(egyébként tetszik az életfelfogásod :D hasonló a világnézetünk)
Két probléma van:
Az egyik, hogy úgy gondolod, hogy aki vállalkozó, az feltétlen tisztességtelen.
A másik, hogy kicsit magasra teszed a mércét a megélhetéssel kapsolatban.
Vállalkozó lehet az egyszeri villanyszerelő is, vehet magának szép autót, motort, házat és nevelheti jólétben a gyermekeit, mégsem kell feltétlen lopnia, csalnia, hazudnia. Én azt mondom, hogy a vállalkozói rétegben még magasabb is a tisztességes emberek aránya, mint a munkavállalók között. A vállalkozóra ha valamit elszúr, rászállhat az adóhatóság, a vevőkör, a munkavállalók, a partnerek, a bank, akárki. Neki egyszerűen érdeke, hogy olajozottan, jól és szabályosan működjön a cége, mert ebből él.
Ezzel szemben egy munkavállaló lényegében csak a munkahelye iránt tartozik felelősséggel, de ezt igen gyakran megszegik. Ha tudnád hány olyan dolgozó van Magyarországon, akik túlrendelik a készletet, haveroknak leáraznak, lenyúlják a kasszát, hazaviszik a munkaeszközt, túlszámláznak, ellógják a kötelező munkaidejüket... - vagy ez szerinted tisztességes a munkaadóval szemben? Persze azt könnyebben kiszúrja az ember, ha a hírekben bemondják hogy x cég sokmillió adót csalt - igen vannak ilyen vállalkozók is, de meg is bánják.
A másik az életszínvonal. Nagyon úgy veszem ki, hogy te összekevered a gazdagságot a megélhetéssel. Nem mondom, hogy 47 ezer forintból meg lehet élni, de a boldogság nem a pénzen múlik. Havi 130-150-ből már jó életkörülményeket teremthet magának az ember és ezt nem hiszem, hogy olyan nagy összeg lenne, amihez 8 diploma szükséges. A nyomor az úgy 60-80.000 forint alatt van, de egy családban egy főre levetítve ez is jónak számít. Szóval te vagy kicsit eltájolva, nem a luxusyacht meg a BMW a cél az életben.
"Haver, te itt él abban az országban amiben én?
Felénk a nettó 100e környékén mozog.
A Fűtésszámlám 40e."
-Én nagyon sokáig abban az országban éltem, ahol a netto 50000 forintnyi még most is...az elmúlt 2 évet leszámítva sohasem volt 100000 forintnyi fizetésem...fel kell télen öltözni és akkor majd kevesebb lesz a fűtésszámla...
"Én nagyon sokáig abban az országban éltem, ahol a netto 50000 forintnyi még most is...az elmúlt 2 évet leszámítva sohasem volt 100000 forintnyi fizetésem...fel kell télen öltözni és akkor majd kevesebb lesz a fűtésszámla...
Haver, nálam nem nagyon van télen 18c foknál több mert nem bírnám manapság kifizetni a számlát.
De ha neked annyira jó volt 50e ből élni és nincs is igényed akkor mi a redvás Pitsáért jöttél ide?
Hogy olcsón kitúrd a munkavállalókat a lehetőségeikből?
Az hogy számodra a nyomorgás meg az éhség egy általános állapot ne ott húzd már meg az etalont. Ma ebben az országban havi 150e× 2 fő és két gyerek alatt csak vegetálni lehet és nem előre haladni. Nem tudom hogy a gyerekeid mit esznek meg isznak de nem is érdekel. Azt viszont tudom hogy a 2 gyerekre elszalad csak az iskoláztatással 70-80e. És csak szerényen számolok.
"Miért nem tanultál tovább? Esély megvan csak nem otthon a négy fal között.
Még többet?
A szakvizsgákkal és egy egy tanfolyással már így is 18 évet ültem a padba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!