Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nincs egy kicsi esély...

Miért nincs egy kicsi esély se arra, hogy akinek a szülei nem gazdag vállalkozók vagy tisztességes emberek, azok meg tudjanak élni?

Figyelt kérdés

Egy szép lány esetleg még fölszedhet egy gazdag pasit, csak az meg bármikor kidobhatja, ha talál egy jobbat.

Akinek apja-anyja (elég ha csak az egyik) egy vállalkozást vezetett, az szinte biztosan tisztességtelen (mert ma nem lehet tisztességesen vállalkozva jól élni Magyarországon) és a gyereket is erre nevelik, és ez a gyerek még jól is él, ha fölnő, akár a vállalkozást is tovább viheti, de ha azt nem is, pénz biztosan lesz bármilyen tanulmányra vagy új vállalkozás indítására.

Utálom a hazugságot, a csalást, és nem tudom, mit tudnék tenni. 1000-ből 1 gyereket nevelnek arra, hogy tisztességes legyen, és én sajnos köztük vagyok.

Tervezhetnék külföldre menni, de ahhoz is kéne pénz, valamint baromierős nyelvtudás de nekem egyik sincs meg, nincs jó nyelvérzékem.

Úgy érzem, nyomorra vagyok ítélve és ezen nem tudok változtatni, mert túl gyenge vagyok ehhez. És a politikának sem érdeke változtatni, mert nem fogják "elárulni" a saját rokonukat, barátjukat.

2013. aug. 26. 15:07
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

"Nem tehetek róla, hogy nem vagyok optimista."

Hát így nem fogsz tovább jutni. Aki jól akar élni, mindenki maga kaparja ki a gesztenyéjét! Nem nyavalyogni kell, irigyelni másokat, hanem meg kell tenni az első lépést. A lépés irányához egy CÉL kell, amit mint egy mantrát be kell építeni a tudatalattiba, és akkor a körülményeket is befolyásolni tudjuk.

Nagyon sok erdélyi ismerősöm van, semmivel érkeztek jó páran, s mára már jó egzisztenciával rendelkeznek. Hogy idáig eljutottak, egyszerű feltételek kellettek: szorgalom (nem nyavalygás), tettrekészség, türelem, a lehetőségek észrevétele (nem a másik ember figyelése és irigylése), és TETTEK!

Fel a fejjel! Egy sikeres ember van benned, engedd szabadjára a képességeid, CSELEKEDJ a siker érdekében.

Légy optimista, örülj a hétköznapi szépségeknek. Van belőlük bőven!

2013. aug. 27. 10:45
 22/25 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Mint tisztességes, adófizető vállalkozó szülők lánya szólok hozzá ehhez a témához. Felháborító ez az egész, hogy azzal vádoltok minket, hogy csalunk, lopunk, megkárosítunk másokat. Biztosan vannak ilyen emberek is, de neked nagyon szűk a látóköröd. Kemény munkával mindenhol lehet fejlődni. Egyébként földműveléssel foglalkozunk. Szeretem a luxust, nem tagadom, de a munkát is megfogom, ha kell. Már nagyon sok érdekes helyzetünk volt munkásokkal. Nálunk nincs állandó munkás, csak szezonális munkásaink vannak, mert a szüleim szántanak, vetnek, aratnak, illetve más, nagyobb földművesektől veszünk igénybe szolgáltatást pl. a cukorrépa esetében, mert arra nincs gépezetünk. Ezen kívül van egy kisebb gyümölcsösünk meggy, barack és ringlófákkal. Idén egy rakás olyan embernek szóltunk, aki egyébként minimálbérért dolgozik (nem 12, hanem 8 órát), hogy jöjjön, szedje le a meggyet nekünk, kap 1 nagy kosárral, mint jutalmat és még 600 Ft/óra fizettünk volna. Mindez ugye kb. 1 heti munka és szerintem ez nem egy rossz pénz kiegészítésnek. A földeken, ha kapálni kell pl., akkor akár a 800 Ft/óra is benne van, mert ugye tűző nap, stb. Ehhez biztosítunk még vizet is nekik. Megmondom neked őszintén, hogy alig találtunk munkásokat!!! Nekem is be kellett szállni, szívesen tettem, de megáll az eszünk ezen. Sír az emberek szája, hogy nincs pénzük, nincs munka, aztán meg itt van egy jó lehetőség és senki sem él vele?! Szerintem simán lusták az emberek és nem hajlandóak dolgozni. Ez a véleményem. 90% csak a sült galambot várja a szájába és azt hiszi, hogy még mindig kommunizmus van. Hát nem! És nem magától értetődő minden. A svájciakhoz pedig nagyon nem kell hasonlítani a magyarokat. Ott kicsit nagyobb erőbevetéssel dolgoznak az emberek. Az pedig nem kifogás, hogy nem lehet tanulni, ha nem gazdagok a szüleid. Az unokaöcsém apja elhunyt, az anyja alkalmanként eljár takarítani házakhoz. Ebből élnek hárman, illetve a két fiú kap az apjuk után nyugdíjat, amíg tanulnak. Az idősebbik egyetemista, mérnöknek tanul, állami ösztöndíjas és még kap tanulmányi és szociális ösztöndíjat is, koliban lakik. Csak tanulnia kell. Nyáron pedig melózik. Az egyik legjobb egyetemista az egész évfolyamon. Ennyit erről.

2013. aug. 27. 18:38
 23/25 anonim ***** válasza:

Az idősebbek talán emlékeznek még a "Kmk"-s korszakra. Ez a betűszó a "közveszélyes munkakerülés" rövidítése volt. Abban az időben nem igen volt munkanélküliség, az állambácsi (is, bőven)fizetett mindenféle, szakmát nem igénylő segédmunkákat, amiből akadt bőven. Sokan rászolgáltak erre a büntetésfajtára, csordaként éltek, a gyerekeik az iskolát közelről sem látták, még vasazniuk sem kellett, hogy (innen-onnan, így-úgy) meglegyen a napi betevő falatjuk.

A munkát hírből sem ismerték, büdösek, ápolatlanok, bagószagúak voltak, állati módra éltek - és viselkedtek.

A gyermekeik felnőttek, az álságos állam közpénzből "segílyezte" őket, némelyek összeterelve az elhullajtott gyerekeiket testvérének, rokonának játszotta át jogilag nevelésre őket, s az így-úgy állambácsitól ilyen-olyan jogcímen lenyúlt pénzekből úri módon élhettek (volna) mint Marci Hevesen, ehelyett a pénz egy jelentős részét cigarettafüstként a levegőbe eregették, alkohollá konvertálva lecsúsztatták a torkukon, miközben kalyibájuk falain átfúj a szél, sem ablak sem tető nincs már, a gyerekek az analfabéta szülők példáját követve nagy ívben kerülik az iskolát, majd felnőve a munkát, a megélhetéshez "jó esetben" csak gazdasági bűncselekményekkel ("vasazás", stb.), aztán már emberi élet elleni tettekkel...

Ezt a választ nem a kérdezőre vonatkoztattam, senkit nem akarok ok nélkül megbántani, csak érzékeltetni akarom, hogy az ember körülményei, a sorsa a kezében van. Vannak életformák, amelyek zsákutcába torkollnak.

Mégis sokan törtek már ki ilyen közösségekből is, a semmiből szorgalmukkal, tetterekészségükkel kiemelve magukat sokra vitték, híresek lettek, társadalmunk megbecsült tagjai. (Gondoljunk csak a nemzetközileg is elismert cigányzenészeinkre!

Náluk lejjebbről kevesen indultak, ráadásul nem is hegedűvel a hónuk alatt látták meg a napvilágot!

Ha valaki állati módon él és viselkedik, aki "ma megeszi a holnapot", az ne várjon jólétet vagy gazdagságot. Lehet, hogy szerez magának egy biztonságos életet, néhány négyzetméteren, rácsokkal osztott panorámával, reggeli-ebéd-vacsorával, henyélhet napestig, de akinek ez nem elég, annak tennie kell. Az ország talán leggazdagabb emberének, az országos nagybank vezetőjének az eddigi életútja is tanulságos, a nulláról kezdte...

Meg kell látni a lehetőségeket, mint a mesében: mindig cserélni, csak arra ügyelni, hogy a kapott cseredarab mindig többet érjen, mint amit mi adtunk érte.

2013. aug. 28. 17:42
 24/25 anonim ***** válasza:

csak nem gyucsanyi ferkora vagy a tobbi hasonlo KISZ titkarra gondoltal????

2013. aug. 29. 22:25
 25/25 SuperUrzu7 válasza:

Hát... Bár már elmondták hébe-hóba, de erre úgy egy dolog.

Apám tizenévesen hagyta ott a tanulmányait egy elkapkodott magánélet miatt. körülbelül 20 évig nyomorgott és próbálta menteni a menthetőt. Megunta. Nem sokkal később összejött anyámmal. Azzal a karcsú "végzettséggel" sokat nem tehetett, vállalkozó, kárszakértő lett. Elsajátította a szakmát és azóta is azt műveli. Nem tagadom jól megélünk. De. Apámnak mint vállalkozónak nincs olyan, hogy munkaidő. Reggel 5-től este 9, 10-ig vagy úton van, rohan és felméri a károkat, vagy gépel mint az állat. 3x volt agy ínfartusa. Szerinted ez olyan álom élet?

Jó, persze miért én panaszkodok? Mert ennyire nem éri meg. Persze az, hogy napi 1000 km-t is lenyom a szemlék miatt az gondolom nem sok. Nem álom élet a pénzszerzés. Kevés az olyan munka, ami könnyű és jól fizet egyszerre.

Amúgy tény, télen fel kell öltözni a gázszámla miatt, meg kell enni mindent válogatózás nélkül a pazarlás miatt, nem kell cigaretta vagy szeszes ital sem a pénzkidobás miatt. Már ennyiből lehet havi 10-20 ezer forintot spórolni. Pedig ez csak pár tipp.

Nehéz mostanság az élet, ez tény. De nem csak itt. Vagy gürcölsz egy nehéz munkában, vagy megtanulsz jobban spórolni.

Tudni illik az ország minden segédre való pénze a "kisebbségre" megy. Bár lassan mi leszünk azok...

Barnulj le, vegyél fel másik nevet és láss csodát, annyi segélyt fogsz kapni, hogy nem lesz hova tenni!

Leszámítva a mogorva hangnememet, remélem sikerül megoldanotok a problémákat. Sajnos tudom milyen minimálbéren dolgozni és abból megélni. Sok sikert!

2013. szept. 5. 06:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!