Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Sok fiatal miért költ inkább...

Sok fiatal miért költ inkább utazásokra, élményekre, ahelyett, hogy a jövőjébe fektetne?

Figyelt kérdés

Sok olyan fiatalabb ismerosom van, aki tudom, hogy kb minimalisan keresnek, egy alberletben lyukaban laknak tok sok penzert, de azert event elmennek Thaifoldre, Mexikoba, Dubaiba, meg europai nagyvarosokba. Manapsag mar senki nem vesz lakast, autot.

Nyilvan, ha valakinek van ra kerete, ugy ertheto, igy viszont nem felelotlen? Nincs valami egy aranykozeput?

jan. 13. 09:46
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
33%

Manapság is sokan vesznek lakást, autót és magukra költik a maradékot.

Kezdj el élni, mert 70 évesen már bánni fogod, hogy mindig csak vártál valamire. A pénz csak eszköz, nem kell ülni rajta.

jan. 13. 11:31
 12/22 anonim ***** válasza:
81%
A mai gyorsuló világban már nemigen lehet hosszútávra tervezni, mert annyira változik és olyan gyors ütemben a világ. Most már tényleg a mának kell élni, és pénzt pénzre rakni, meg gyűjtögetni, mert az infláció nem szarozik.
jan. 13. 12:12
 13/22 anonim ***** válasza:

12-es vagyok

Bocs elírtam, tehát NEM pénzt pénzre rakni és gyűjtögetni, hanem a mának élni.

jan. 13. 12:28
 14/22 anonim ***** válasza:
32%

Igaza van mindkét félnek.

Addig ameddig fiatal és egészséges az ember, addig valósítsa meg az álmait, utazgasson, de ezt túlzásba is lehet vinni anyagilag.

Ismerek olyanokat hogy nyáron utazgattak és a télen pedig törlesztik az utazásra felvett hitelt és egy porfészekben laknak.

jan. 13. 14:02
 15/22 anonim ***** válasza:
44%
Általában a magyar egy beteges nép. Minél öregebb, annál jobban előjönnek a kehük. Így, ezért inkább megy külföldre, stb.-ba. Másrészt: a magyar sosem fog tudni előre, normálisan előre gondolkodni.
jan. 13. 14:28
 16/22 anonim ***** válasza:
0%

15

Remélem te nem szándékozod kivonni magadat ebből, mert te is ehhez a néphez tartozol, ha tetszik, ha nem.

jan. 13. 14:38
 17/22 anonim ***** válasza:
49%

Szóval invesztáljam a fizetésemet egy 30 évre szóló hitelbe, és mire végre a sajátom lesz a lakás, 60 leszek - akkor meg már hová menjek? Főleg, ha esetleg betegségeim is kialakulnak?

Nem kell lakás, tökéletes az albérlet, de a magam ura vagyok, nem 20-30 évre lekötve egy hitellel, amit ha nem tudok fizetni, akkor is kell, max nem eszek hó végén, stb.

Cserébe a pénzemet arra költöm, amire akarom, és oda költözök!, ahová akarok (EU-n belül).

jan. 13. 15:12
 18/22 anonim ***** válasza:
81%

17-es vagyok. Most épp Svájcban élek, de éltem már Ausztriában, egy évet Németországban, és dolgoztam Olaszországban is.

Ha otthon van f...sza lakásom jóóó sok hitellel, akkor nemhogy világot nem látnék, de annyiból állna az életem, hogy törlesztek, és ha kirúgnak esetleg a mlóhelyről (Mo-on élő barátnőmet most bocsátották el gyakorlatilag egyik napról a másikra), akkor ott állok, hogy oké, és most?

Nincs munkám, a hitel pörög, a kamat pörög, jön a NAV és kib.sz a házból, ami még 25 évig nem az enyém.

jan. 13. 15:14
 19/22 anonim ***** válasza:

Utazz nyugodtan kérdező! Sok helyen már olcsóbban kijössz, mint itthon.

Honnan tudod, hogy amit ők csinálnak az nem a középút nekik?

Lehet, hogy valaki “porfészekben” él egész évben, de neki megérhet ennyit, hogy időnként el tudjon menni nyaralni. Lehet, hogy valaki inkább a hétköznapi kényelmén spórolja meg az utazás luxusát.

Ismerek olyat, aki lakást, kocsit mindent eladott itthon, hogy legyen miből utaznia és digitális nomádként él egy hátizsákból, de mindig ott, ahol épp jól érzi magát. Ha megunja, már nem érzi jól magát, vagy másra vágyik, akkor tovább áll.

Aki tudatosan költi a pénzét, az inkább befekteti és kamatoztatja ahelyett, hogy a gazdagság látványára költené el.

Hogy hol húzódik az indokolt szükségletek, a biztonságos életkörülmények és a felesleges luxus közti különbség, az egyéni igények és mérlegelés kérdése.

Klasszikus gazdasági vita téma, hogy a saját lakás vagy a bérelt jobb üzleti döntés. Magyarországon aránytalanul nagy divat a saját, de ettől még nem feltétlenül egyformán jó döntés mindenki számára. És nem is mindenki képes helyesen mérlegelni a megfelelő gazdasági ismeretek és pénzügyi tudatosság nélkül.

jan. 14. 22:55
 20/22 anonim ***** válasza:
16%

"Ismerek olyat, aki lakást, kocsit mindent eladott itthon, hogy legyen miből utaznia és digitális nomádként él egy hátizsákból"

Aztán pedig eléri az öregkort és rádöbben hogy nincs semmije, mert mindenét utazásra költötte.

jan. 14. 23:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!