Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mennyi idő után gáz már...

Mennyi idő után gáz már bocsánatot kérni?

Figyelt kérdés

Veszekedés során eléggé bántót vágtam a másik személyhez, és most agyalok rajta, őrlődök miért ment félre a történet.

Ennek lassan 3 napja.

Mennyi idő után válik már gázzá hogy még mindig nem kértem bocsánatot? Úgy értem a másik ember azt fogja gondolni, paraszt vagyok mert nem érdekel a másik?

jan. 11. 21:42
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
10, gondoltam, hátha... Azért Írtam ilyen hosszan. De amúgy nem baj, ha másképp gondolkodik, csak az nem bocsánatkérés, amire ő gondol.
jan. 12. 22:03
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

9-es!

Nem tudok ilyen személyiségjegyről🙂

Kicsit félreértjük egymást, felismerem ha rosszat teszek, vagy hibázok, csak a bocsánatkérésről más a véleményem.

Ennek egyébként pont semmi köze az empátiához, együttérzéshez, sőt. Egy ilyen helyzet inkább ahhoz hasonlít, hogy pl. valakit én megverek, majd együttérzően bocsánatot kérek. Ez sokkal inkább pszichopata vonás.

Ha valakiről rosszat gondoltam és a hibás elképzelésem miatt bántottam meg, akkor van helye a magyarázatnak és az előbb ezt nem írtam, de ilyenkor bocsánatkéréssel együtt, csak önmagában a bocsánatkérés nem elég. Viszont ebben az esetben nem jó szó a megbánás, ez csak félreértés.

A kérdésben arról van szó, hogy bántót vágott a másik fejéhez, tehát direkt bántotta.

"Szerintem rengeteg példa van erre. Pl. direkt megbántom, mert beszólt valamit, én meg haragszom rá, ezért én is sértőt mondok rá. De ezt nem gondolom komolyan, később meg is bánom. Milliószor elfordul ilyen. Bárkivel."

Én soha nem csináltam ilyet.

Abban igazad van, hogy lehet olyan is, hogy az ember megbánja amit mondott és bocsánatot kér, sőt a megbántottnak ez jól eshet, meg is bocsáthat. Viszont én ezt felületesnek tartom. Ha engem megbánt valaki, akkor tudni szeretném, hogy miért tette. Ha pl rosszindulatból, akkor nem tudom soha többet közel engedni magamhoz, beszélek vele, végülis meg is bocsátok, de abból már nem lesz igazi barátság. Ha valóban azt gondolja amit mondott, akkor csak azt bánja meg, hogy kimondta, ez egy tisztább helyzet, de hogy barátkozzak olyan emberrel, akiről tudom, hogy rosszat gondol rólam.

jan. 13. 08:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!