Mit csinálsz, ha nem tudsz bocsánatot kérni?
Nem kell bocsanatot kerni. Lehet jo a megèrzésed es a masik csak manipulal hogy te érezd magad a sz.rnak.
Sok bántalmazo esetén is megfigyelheto az hogy az áldozatok minden esetben magukban keresik a hibát.
Gyerekkoromban én sem tudtam, mocsok voltam, mert próbáltam úgy kijönni belőle, hogy végül a másik kérjen tőlem bocsánatot. Egyszerűen nem tudtam kifejezni azt, hogy sajnálom, és a másikra kentem az egészet.
Fura dolog, erzelimeg nagyon fejletlen voltam, nem foglalkoztak velem otthon, az évek alatt, ahogy felnőttem, tanultam meg bocsánatot kérni a másiktól.
Aki elvileg tud, vagyis azt hiszi magáról hogy tud, még az sem tud sok esetben. Kedvencem, a "ne haragudj, sajnálom, de..." Ahol ott az a kib@szott de, ott a sajnálat annyit is ér. Nagyon nem mindegy a kérdés szempontjából, hogy mi miatt kellene bocsánatot kérni.
Ha meghúzod a határaidat, nem kell, ha viszont kárt okoztál másnak akár lelkileg, akár fizikailag, akkor illene tudni felnőtt emberként szükségletek és érzések mentén kommunikálni. Rengetegen nem tudnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!