"Tájekozódj a temáikban és filózz el rajta kik mire hivatkoznak kik támogatják őket ."
Érdekes, hogy ez a kik támogatják őket csak akkor jön elő, amikor másról beszél a mihazánk. Azt valamiért szeretik elhallgatni, amikor őket tömi ki a fidesz. :D
13, amúgy ja.
Mert értem én, hogy a szélsőjobb nem csípi Harrarit... de... a 10es válaszoló arra amit írtam arra egy szót sem reagált, csak arra akitől idéztem.
Láthatóan itt már nem az a fontos, hogy mit mond valaki, hanem azt, hogy ki mondja.
Ha a nyugati imperialisták által mái napig lerabolt, kizsákmányolt, és politikailag tönkretett területekről van szó, ott valóban nem jutnak a feketék megfelelő oktatáshoz (nehéz az egyetemre készülni ha 6 éves korodtól kellett a kobaltbányákban dolgoznod) viszont Amerikában pl aránylag tanultabbak a feketék, még más rasszokhoz képest is.
Komplexebb téma ez annál, mint hogy az itt "hópelyhező" átlag érdemben tudjon róla beszélni (pláne hogy ezek az emberek üvöltenék leghangosabban hogy "nem szabad általánosítani!!!!" ha az lett volna a kérdés, hogy az ázsiaiak okosabbak-e)
Az intelligencia nem a nemekhez vagy a rasszokhoz vagy a szexualitásokhoz köthető, hanem főleg ahhoz, hogy kit hogy nevelnek, kinek milyen lehetőségei vannak az életben. Ebből a szempontból viszont nem mindenki egyenlő, de ez politika, nem pedig biológia.
Akit komolyan érdekel az IQ gap a feketék és a fehérek között, az olvassa el ezt az angol nyelvű esszét erről, és dobjon egy hátast.
Kb ez a lényeg:
"There is a gap between the average scores of white test takers and black test takers of about 15 IQ points, or one standard deviation. This black-white IQ gap has been measured since the 1960’s. Occasionally, some claim it has shrunk, often through the use of tests with poor predictive validity and non-random samples."
A fenti esszéből:
"A recent, representative sample of 12,000 found a black-white IQ gap of over 18 points (Kirkegaard & Fuerst 2023). The gap is not closing despite over half a century of welfare to blacks."
Továbbá:
"When controlling for IQ, huge chunks of most racial performance gaps vanish (Herrnstein & Murray 1994, 320-340). When they have the same IQ as whites, blacks are more likely than whites to graduate from college and to attain a high status occupation. Blacks, after controlling for IQ, make just as much money as whites and are only 5% more likely to be in poverty than whites.
Without controlling for IQ, blacks are 20% more likely to be in poverty than whites. Low IQ is an immediate and primary reason for poor black performance. Consequently, knowing the cause of the black-white IQ gap tells us a significant part of the cause underlying racial performance gaps."
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!